Zwaai Zwaai; Bedankt lieve Swiftie

Vorig jaar op donderdag 25 juli, een warme zomerdag, haalde ik mijn geliefde Suzuki Swift op. Het was even zoeken geweest naar de juist auto waar ik elke dag mee op en neer zou gaan rijden naar Amsterdam, maar toen ik oog in oog stond met dit pareltje was het meteen duidelijk. Dit moest hem worden.

Op diezelfde donderdag reed ik gelijk langs mijn ouders om te pronken met mijn rode monstertje. – De gemeente Rotterdam deed een beetje ingewikkeld met de parkeervergunning waardoor Swiftie de eerste paar weken verspreid stond door de stad. Van een parkeervergunning voor sector 6 gingen we naar 4 en uiteindelijk naar de juiste sector. Hoera! – We hebben samen spannende ritjes meegemaakt, omdat ik het vertikte om de hoofdprijs voor de benzine te betalen langs de snelweg en ik naar mijn vertrouwde Tango benzinepomp wilde in Rotterdam. Je zit toch wat minder lekker hoor, als dat lampje brand. – Wat ik me ook nog goed kan herinneren is het moment dat ik de foto toegestuurd kreeg van een oud-collega met een halve boom voor mijn auto. In blinde paniek ben ik snel naar Swiftie gerend en bleek hij ongedeerd te zijn, gelukkig maar! – De winterbanden hebben er slechts een halfjaartje onder gezeten en zijn eigenlijk nog splinternieuw. – Eigenwijs autootje he? De parkeerplaats werd opengebroken (waar ik niet van op de hoogte was) en hij bleef gewoon staan! ;)

Zwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieGisteren was het zover. Maandag kreeg ik een mailtje van één van de websites (Auto Inkoop) waar ik mijn auto had aangeboden, met een interessant bod. Op werk vroeg ik gelijk vrij voor de dinsdag, zodat ik een bezoekje kon brengen aan de garage. Enigszins chagrijnig, nouja, misschien is dat niet het goede woord, maar ik was in ieder geval niet in mijn hum, liep ik naar Swiftie, voor ons laatste ritje samen. Aan de ene kant ben ik blij dat ik de auto heb verkocht, maar aan de andere kant, was het toch mijn eerste autootje, mijn vertrouwde plekje waardoor ik een stukje extra vrijheid kreeg om te gaan en staan waar ik wilde. En ook al heb ik er niet superlang in gereden, je krijgt toch een soort van emotionele band met zo’n auto. Tenminste, zo was het in mijn geval. Gelukkig heb ik nog een laatste foto van ons samen!

Zwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieNatuurlijk reed ik naar de verkeerde garage.. Op elke garage staat namelijk “Auto Inkoop” en daardoor was ik er vanuit gegaan dat het de garage was bij Rotterdam Alexandrium. Niet dus. Stommie Dommie. Op naar Rotterdam Zuid dan maar! Eenmaal aangekomen bij de garage werden we geholpen door een hele vriendelijke meneer, die besloot om nog iets onder het eerste bod te gaan zitten. Ja ho eens even, dat was niet de bedoeling. Ik moest een keuze maken. Akkoord gaan en er vanaf zijn of tijd blijven besteden aan eventueel geïnteresseerde op Marktplaats die vervolgens toch last minute besluiten om weer af te haken. Ik ging voor de eerste optie. De meneer van de garage maakte alles in orde, gaf me mijn vrijwaringsbewijs en allemaal mooie briefjes van 500. Bizar hoor om zo’n briefje in je hand te hebben, kom je niet snel tegen! Zoals ik al eerder zei ben ik blij dat de auto verkocht is, maar had ik het toch wel even lastig toen ik hem voor de laatste keer zag. Maar dat hoort er denk ik gewoon bij! :)

Zwaai Zwaai Bedankt lieve swiftieZwaai Zwaai Bedankt lieve swiftie

Lieve Swiftie. Bedankt voor alle veilige kilometers. Voor de keren dat we samen gewoon even een stukje gingen rijden, de ritjes naar het Kralingse Bos die ik eigenlijk ook wel had kunnen fietsen en voor elke keer dat we in die klote file stonden op de A4 en A13. Het allerliefst had ik je natuurlijk gehouden, maar doordat ik nu (halleluja) in Rotterdam werk is dit gewoon de verstandigste keuze. Ik hoop dat je snel een andere lieve eigenaar of eigenaresse krijgt! x