Zonnetje, wil je alsjeblieft terugkomen?

Het is dinsdagochtend 26 augustus als ik dit schrijf. Kwart voor negen om precies te zijn. Toen de wekker ging kon ik moeilijk wakker worden. Nu is dat sowieso elke ochtend al een hele uitdaging, maar vanochtend was de kamer nog helemaal donker en dacht ik dat ik nog wel een aantal uurtjes zou mogen slapen.. Maar helaas. Tijd om op te staan. Ik liep de woonkamer binnen en zag buiten en donkere, grauwe, hele grijze lucht. Inclusief regendruppels. Niet de regendruppels van een flinke bui, maar regendruppels die vervolgens de hele dag zielig uit de lucht komen vallen.

Het is eind augustus en ik heb het zonnetje al een paar dagen niet gezien. Stiekem merk ik dat ik wel een beetje opzie tegen de winter. De donkere dagen met regen, zonder zon. Het heeft natuurlijk ook wel iets gezelligs! Ik zie het al helemaal voor me. Samen gezellig op de bank onder een dekentje met warme kopjes zelfgemaakte muntthee terwijl we naar all you need is love (of een soortgelijk programma) kijken. Super knus. Maar dat neemt niet weg dat de vitamine D toevoer een paar maanden minder zal zijn, wat ik zelf altijd gelijk goed merk. Gelukkig ga ik binnenkort naar Turkije waar elke dag de zon schijnt en het tot op heden lekker warm is, zo rond de 34 graden. Dan krijg ik daar in ieder geval weer wat vitamine D binnen! ;)

Ik ben heel erg benieuwd of er meer mensen zijn die, net zoals ik, makkelijk beïnvloed worden door het grijze weer. Hoe gaan jullie daar mee om?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Het grijze weer vind ik ook niks en net als jij merk ik het direct als ik geen zonlicht krijg. De herfst is mijn lievelingsseizoen, mooi weer, frisse lucht, mooie bomen en bladeren, nootjes. IK VIND HET ZO LEUK. Zo leuk, dat ik de regenbuien maar voor lief neem.

  Reageer...
 • Claudia

  Blegh, ik heb er ook altijd heel veel last van. Zeker in de winter, ik werk van 7.00-19.00 en ga dan van huis en kom thuis in het donker. Het wakker worden met een wake-up light scheelt in de ochtend al ietsjes, maar als er iemand nog tips heeft verder ben ik ook wel benieuwd! Geniet van je vakantie in Turkije, be sure to suck up some vitamin D! :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! :D Will do! Ik heb ook een tijdje de wake up light gebruikt maar op een gegeven moment werd ik daar niet meer wakker door! :( Raakte er teveel aan gewend!

   Reageer...
 • Jorien

  Verschrikkelijk ja! Ik ben echt zo gevoelig voor het weer. Doe mij maar zon met een extra portie vitamine D ;). Al kan ik soms, heel soms, wel genieten van een flinke plensbui. Maar lekker dat je nog naar Turkije gaat om daar wat zonnestralen te vangen :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Soms een plensbui is inderdaad heerlijk! Lekker met regenlaarsjes door de regen huppelen! :)

   Reageer...
 • Eline

  Volgens mij heeft het geholpen! Hier schijnt de zon!

  Reageer...
 • Anne

  Hoera, vandaag een zonnetje :D Ik vind een paar dagen grijs niet erg, ik bedoel, ik verlangde al een beetje naar de herfst. Maar zo’n constante stroom van regen? Neh. ;)

  Reageer...
 • Bente

  Ik zal de zomer en de zon heel erg gaan missen maar voor mij heeft elk seizoen wel zijn charme!

  Reageer...
 • Benthe

  Ik heb gelukkig nog vakantie en kan dus thuis blijven als ik er zin in heb. Liever zou ik helaas zwemmen, wandelen en buiten zijn. Meh.

  Reageer...
 • Kim

  Zeer herkenbaar, al was het hier gisteren en vandaag prachtig weer! En een troost begin September lijkt tot nu toe ook goed te worden. Ik denk dat we best een goeie nazomer krijgen! :)

  Reageer...
 • Cindy

  Als ik moet werken maakt het me niet uit wat voor weer het is, maar op mijn vrije dag (dinsdag), kan ik echt heel chagrijnig worden. Begin september schijnt het lekker weer te worden. Maar hé, ik ga nog naar Griekenland, waar het zo’n graad of 30 is met volop zon.

  Reageer...
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Ik heb eerlijk gezegd al stiekem een beetje zin in de herfst (niet in de winter). Lekker op de bank huismussen terwijl de regen tegen de ramen tikt. Heerlijk.

  Reageer...
 • Manon

  Opstaan is absoluut een stuk lastiger als het zo donker en koud is, verder maakt het me niet heel veel uit want ik vind het ook heerlijk om lekker binnen te bloggen terwijl het buiten regent. Gelukkig is het zonnetje vandaag weer even terug :)

  Reageer...
 • Anneleen

  Ik vind het altijd jammer dat het een hele dag staat de regen… En ik kan daar soms best slecht gezind van worden. Volgens mij ben ik ook iemand die veel nood heeft aan zon! Ik heb sinds een tijdje wel de goede gewoonte om men paraplu in men handtas mee te nemen, dan blijf je toch al iets droger :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Slim! Dat maakt het in ieder geval al iets minder erg als het dan toch gaat regenen! ;)

   Reageer...
 • Donna Luisa

  Vervelend he die regen? Vandaag is het eindelijk mooi, maar ik ben al de hele dag aan het werk helaas haha.

  Reageer...
 • Naomi

  Ja, meneer de winter en ik gaan niet zo lekker. Sowieso ga ik weer even wat Vitamine D supplementen aanschaffen. Gezien m’n donkere huidje heb ik daar meer van nodig. Gelukkig scheen de zon vandaag wel veel en op die dagen neem ik het er lekker van!

  Reageer...
 • saskia

  Ik baal ook zo dat het weer al minder is. ken je dat dat je op een dag eind zomer buiten komt en het najaar kan ruiken? normaal heb ik dat in september pas maar ik had het vorige week al, die typische najaars lucht in de ochtend buiten… Bah!

  Reageer...
 • Fleur

  Fijn dat ik mij zó goed herken in dit artikel. Ik merk het ook altijd gelijk als het weer wat minder begint te worden. Ik heb minder energie, ben sneller chagrijnig en heb ook ontzettend veel moeite met opstaan. De dokter heeft mij ook serieus aangeraden om elke winter naar de zon te gaan. Gelukkig ga ik er morgen nog een paar dagen tussen uit, naar Barcelona. Daarna hoop ik er weer even tegenaan te kunnen..

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Precies wat jij zegt! Heerlijk zeg een paar dagen Barcelona! Heel veel plezier alvast! :) x

   Reageer...
 • Ines

  Soms kan ik toch echt eens genieten van de regen :) maar het verlangen naar de zon is er dan toch wel weer snel ;)

  Reageer...
 • Nathalie

  Ik ben ook echt nog niet toe aan herfst! Het kan heerlijk zijn hoor.. maar nu nog even niet!!

  Reageer...
 • Marcella

  Ik herken het zeker, geef mij maar licht en zon en ik ben een stuk vrolijker! En als het dan najaar is, dan liever ijskoud ipv regen. Met de regen kan je nagenoeg niks omdat je al snel doorweekt bent en kou is makkelijker te combineren met een dikke trui. Maar als ik mocht kiezen: zon! Ik vond het van ook heerlijk om te overwinteren in Nieuw-Zeeland. Dat ga ik nog eens over doen ;-)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat lijkt me heerlijk! Daar is het tenminste lekker warm! ;)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?