Voor de zoetekauw; Cinnamon Pancakes

Wist je dat de cinnamon buns (of rolls, het is maar net hoe je ze noemt) van oorsprong uit Zweden komen? Stiekem ben ik altijd in de veronderstelling geweest dat de broodjes hartstikke Amerikaans waren, maar nu ik op werk regelmatig getrakteerd wordt op zogenaamde ‘Kanelbulle’ ben ik eens op onderzoek uit gegaan en kwam ik erachter dat ze eigenlijk uit het noorden komen! Toevallig stuurde mijn vriend een aantal weken geleden een video door over het maken van cinnamon pancakes. Of ik dat ook niet eens wilde proberen. Jahoor! Het water liep mij al gelijk in de mond! ;)

Voor de zoetekauw; Cinnamon Pancakes

Ingrediënten voor ongeveer 12 cinnamon pancakes

De voedingswaarde per cinnamon pancake is ongeveer 15 koolhydraten.
Bereidingstijd: 30 minuten

 • 75 gram boter
 • 75 gram bruine basterdsuiker
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 150 milliliter melk

Het recept voor de cinnamon pancakes bestaat uit twee gedeeltes. We beginnen met de cinnamon swirl! Hiervoor gebruik je de boter, bruine basterdsuiker en, hoe kan het ook anders, het kaneelpoeder. Om de juiste hoeveelheden te gebruiken maak ik sinds kort gebruik van de kruidenpotjes en maatlepels van Joseph Joseph waar ik eerder deze week over schreef, nog steeds heel erg blij mee! Meng de boter, bruine basterdsuiker en het kaneelpoeder door elkaar, totdat het een mooi glad mengsel is.

Voor de zoetekauw; Cinnamon PancakesVoor de zoetekauw; Cinnamon PancakesVoor de zoetekauw; Cinnamon PancakesZorg ervoor dat de boter alvast een klein beetje op kamertemperatuur is, dat mengt makkelijker. In eerste instantie had ik de boter een klein beetje verwarmd, maar daardoor werd het mengsel al snel te vloeibaar. Je kan het geheel het beste kneden met je handen en er een grote bal van proberen te maken. Door de warmte van je handen wordt het vanzelf iets zachter. Als er geen klontjes meer in zitten kan je de bal in een spuitzak doen of, zoals ik het zelf altijd doe, improviseren met een plastic zakje. Hiermee ga je straks een mooie swirl op je cinnamon pancake maken!

Voor de zoetekauw; Cinnamon PancakesNu gaan we het beslag voor de pancakes maken! Doe het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel in een schone kom. Voeg hier twee eieren aan toe en meng dit met een mixer door elkaar. Vervolgens voeg je langzaam steeds een beetje melk toe totdat het een mooi glad beslag is. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is, maar niet te vloeibaar. Je ziet snel genoeg of er nog een beetje melk bij moet of niet!

Voor de zoetekauw; Cinnamon PancakesVoor de zoetekauw; Cinnamon PancakesZet een pan op het middelhoog vuur en doe hier een beetje boter in. Omdat ik zelf geen boter meer in huis had heb ik kokosolie gebruikt. Dat ging prima, maar met boter is het net iets lekkerder. Als de pan goed verwarmd is schep je een lepel panackebeslag in de pan en zodra dit mooi verspreid en de vorm van een pancake heeft breng je direct met de spuitzak een mooie cinnamon swirl aan op de bovenkant.

Laat de pancake ongeveer 30 à 60 seconden bakken en draai hem vervolgens om. Omdat nu de kant met de cinnamon swirl onderop ligt is het belangrijk om deze kant niet té lang te bakken, aangezien anders de hele swirl uit je pancake loopt. Na ongeveer 20 à 30 seconden draai je de pancake weer om.

Et voilà, je hebt een super lekkere cinnamon pancake! Nu is het belangrijk om te pan goed schoon te maken met een keukenpapiertje voordat je een nieuwe pancake maakt. Als je dit niet doet, brandt de resterende hoeveelheid suiker aan en beloofd dit weinig goeds voor de volgende pancakes. Ben je klaar? Stapel de cinnamon pancakes op elkaar en decoreer het bord met fruit. Aanvallen maar, eet smakelijk!

Voor de zoetekauw; Cinnamon Pancakes

Heb jij wel eens cinnamon pancakes gegeten?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Alyssa

  Dat ziet er echt heel leuk uit! Lijkt me ook superlekker; ik sla het recept op!

  Reageer...
 • Marushi

  Oh…dat ziet er echt heerlijk uit! Ik ben gek op cinnabon’s! -x-

  Reageer...
 • Anne

  O god, Lauriëtte… Dit ziet er onweerstaanbaar lekker uit. Wauw, ook nog zo creatief. Geweldig!

  Reageer...
 • Kim

  Nog nooit gehad, maar het ziet er lekker uit!

  Reageer...
 • Tiffany

  Oh wat lijkt me dit lekker! Dit recept ga ik zeker proberen :)

  Reageer...
 • Rowan

  Ohhh wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?