Zelf gezond en verfrissend fruitwater maken

In het kader van suikervrij drinken en het warme zomerse weer is dit hét moment voor heerlijk verfrissend fruitwater! Vorig jaar werd ik verliefd op het waterkaraf van Blomus en sinds dat moment maak ik in de zomer regelmatig en karaf vol fruitwater. Het is namelijk heel erg simpel en vooral noodzakelijk! Op de warme zomerdagen is het belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt omdat je ongemerkt erg veel vocht verliest.

Ingrediënten voor verfrissend fruitwater

  • Waterkaraf of watertap
  • Water
  • IJsklontjes
  • Citroen
  • Frambozen

Tegenwoordig zijn er zulke leuke producten te koop waarin je fruitwater kan doen! Je kan natuurlijk een mooi waterkaraf kopen, maar er bestaan ook leuke watertaps, die je gewoon in de koelkast kan laten staan. Het is erg eenvoudig om zelf fruitwater te maken. Je vult het waterkaraf of de watertap met water, voegt een aantal schijfjes citroen toe en vervolgens fruit, zoals frambozen. Je kan natuurlijk ook inplaats van de citroen een limoen gebruiken en inplaats van de frambozen een ander fruitsoort zoals aardbeien of bosbessen.

De citroen maakt het fruitwater heerlijk fris door de zure smaak en de andere fruitsoorten geven een subtiel smaakje aan het water. Meestal laat ik het karaf in de koelkast staan, dan blijft het koel en is het lekker verfrissend als je een glas fruitwater pakt. Als je het waterkaraf niet in de koelkast wilt hebben maar bijvoorbeeld bij je werkplek, is het handig om er lekker veel ijsklontjes in te doen!

Zelf gezond en verfrissend fruitwater maken

Het fruit geeft het water geen sterke smaak, maar maakt het toch iets lekkerder dan normaal water. Eventueel is het nog mogelijk om siroop toe te voegen aan het fruitwater, zoals slimpie siroop. Hierdoor wordt het toch iets zoeter, maar is de hoeveelheid zoetstoffen nog steeds beperkt. Sinds ik een keer fruitwater heb gemaakt kan ik niet meer zonder op de extreem warme zomerdagen!

Maken jullie ook wel eens fruitwater?