Zelf kleine appeltaartjes maken

Voordat ik begin aan mijn verhaal over mijn eerste (of misschien wel tweede) baksucces, wil ik jullie graag vertellen dat dit geen advertorial is. Ik vind het gewoon leuk om er een stukje over te schrijven en de verpakking van Koopmans zag er toevallig erg leuk uit op de foto! ;) Als ik ergens geen held in ben is dat bakken. Ik kijk altijd met plezier naar het tv programma ‘Heel Holland bakt’ maar zelf bak (hihi) ik er helemaal niks van. Omdat ik daar toch eens verandering in wil brengen, besloot ik ergens in december om het gewoon eens wat vaker te gaan proberen. Zelf vind ik dat er een groot verschil zit tussen bakken op basis van een pakje en écht bakken, maar je moet toch ergens beginnen!

Laatst kreeg ik bij een bezorging van Albert Heijn een gratis pakje van Dr Oetker voor een vanille cake, die toen best aardig gelukt is. Dat smaakte naar meer! Gisteren was het de beurt aan de kleine appeltaartjes van Koopmans. Perfecte bezigheid voor de eerste dag van het nieuwe jaar. Zoals gewoonlijk maakte ik weer een enorme bende van de keuken en leek alles wat ik deed fout te gaan, maar uiteindelijk bleek ik toch alles goed gedaan te hebben en waren ze erg lekker!

Zelf kleine appeltaartjes makenZelf kleine appeltaartjes makenHet enige wat je nodig hebt, naast een basis pakketje, is wat boter, twee appels, een ei, rozijnen en hoewel het niet op de verpakking staat maar wel erg handig is, bloem. Vervolgens volg je netjes de stappen zoals ze beschreven staan op het pakketje en een uur later heb je kleine appeltaartjes! ’s Avonds gingen we bij mijn ouders thuis eten en had ik de appeltaartjes meegenomen voor bij de thee. En gek genoeg (ik kon het bijna niet geloven) vond iedereen ze super lekker! :D Hoera! Iemand tips voor leuke recepten? Ik ben natuurlijk nog een beginner, maar het lijkt me leuk om er vaker mee te experimenteren!

Hebben jullie wel eens zelf kleine appeltaartjes gemaakt?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Alsof ik een artikel van mezelf zit te lezen. Ik kan dus echt niet koken of bakken. Het enige wat ik ooit gebakken heb zijn deze taartjes! Alleen koos ik voor de kruimelversie. Het enige bakadvies wat ik je kan geven is: probeer ook een keer de kruimelvariant. Hahaha!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeeh ik twijfelde inderdaad tussen de kruimelversie en deze! :D

   Reageer...
 • Deborah

  Ik ben totaal geen keukenprinses. Deze taartjes lukken nog net haha.
  Oh en de muffins. Die doen het ook altijd wel goed hier!

  Reageer...
 • Sylvia

  Ik heb ze zelf nog nooit gebakken, maar ze zien er erg leuk uit :)

  Reageer...
 • Dionne

  Ze zien er heel cute uit! :D

  Reageer...
 • Anneleen

  Oh die zien er lekker uit! Ik ben ook niet zo’n goede kok-bakker dus misschien is zo’n basispakket ook nog wel iets voor mij :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk om eens te proberen hoor! Als het mij lukt, dan lukt het iedereen denk ik :P

   Reageer...
 • Aline

  Beeeeetje jammer van het pakje Lauriëtte! ;P Ik ben echt anti pakjes haha, vind dat zo zonde juist omdat alles zelf maken vanaf 0 veeeel leuker en lekkerder is. Voor een appeltaart heb je ook helemaal niet veel nodig, je hebt als je het pakje vervangt door echte ingrediënten misschien 2 of 3 ingrediënten meer nodig.

  Leuk receptje: http://www.laurasbakery.nl/recept-brownies/ Deze brownies zijn echt heerlahk en te maken door een beginner ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Sorrrry! :’) Juist omdat ik er een ramp in ben dacht ik dat het handig zou zijn om eerst te beginnen met een pakje! Hmm, die brownies ga ik een keer maken, zonder de walnoten. Dankjewel! :D

   Reageer...
 • Karlijn

  Mmm, lekker! Ze doen het ook heel goed op verjaardagen weet ik uit ervaring ;)

  Reageer...
 • Rosie

  Ziet er heerlijk uit maar of je nou een keukenprinses bent of niet: je hebt die pakjes he-le-maal niet nodig! Als je mijn recept voor kleine appeltaartjes leest zie je dat het echt helemaaaaal niet moeilijk is om te maken! Kwestie van doen, uitproberen en gewoon goed de richtlijnen volgen!
  Al geloof ik graag dat deze ook lekker zijn hoor, daar niet van ;-)!!

  Hoop dat je er lekker van gesmuld hebt :D!

  XXXX

  Reageer...
  • Lauriëtte

   We hebben zeker gesmuld! Ik ga je recept eens bekijken, dan heb ik dat pakje helemaal niet meer nodig :)

   Reageer...
 • Pauline

  Lekker! Ik ben gek op appeltaart. En deze mini’s zijn ideaal voor feestjes! Wie weet maak ik ze op mijn verjaardag op 19 januari :-).

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • alexa

  ziet er vooral heel lekker uit, lijkt me leuk om eens t e maken!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh, heerlijk!

  Reageer...
 • Farah

  Altijd leuk en lekker om zoiets zelf te maken. Zelf ben ik ook echt geen bakprinses. Probeer het regelmatig, maar 9 van de 10 keer mislukt het wel. En dan inderdaad die bende, verschrikkelijk :P.

  Van die mini appeltaartjes zijn wel handig en lekker lijkt me!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker! Dat heb ik dus ook haha. Als het 9 van de 10 mislukt denk je wel drie keer na voordat je weer een nieuwe poging doet haha. Maar volgens mij is het te leren! Ik ga het in ieder geval proberen!

   Reageer...
 • maud

  Heel herkenbaar. Inmiddels kan ik zelf wel lekker bakker, maar ik ben soms ook liever lui en dan ga ik naar HAP in Den Bosch. Daar hebben ze echt heerlijke cupcakes en taarten die dan ook nog eens zo moooi zijn. Zo mooi gaat het mij mooi lukken. Voor mij is dat vlakbij dus de moeite regelmatig even te gaan kijken… Als je ook eens in de buurt bent een aanrader (ze zijn nu net in verhuizing dat wel) en ze doen ook workshops haha

  Reageer...
 • Eline

  Wat ziet dit er schattig uit zeg! Appeltaart is ook zo lekker :)

  Reageer...
 • Romy

  Whaah ik herken me zo in je artikel, ik ben geen echte bakster haha, maar als het me dan eens lukt ben ik zeer trots. Ik wil in het nieuwe jaar vaker gaan bakken, want het is een leuk tijdverdrijf (als het lukt, oh en buiten het opruimen om) en ook nog eens lekker!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het is zeker een leuk tijdverdrijf! Het helpt bij mij als ik gewoon gelijk de keuken weer opruim haha, is dat ook weer gedaan!

   Reageer...
 • Fleur

  Wat zijn ze leuk! Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd maar het lijkt me wel leuk om eens te maken..

  Reageer...
 • Marcella

  Yum, dit ziet er onwijs goed uit. Perfect voor als je visite hebt, like!

  Reageer...
 • Carola

  Ze zien er zo leuk uit! Ik heb vorig jaar ook kleine appeltaartjes gemaakt, maar dan de gekruimelde versie.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?