DIY; Zelf fotomagneten maken

Toen ik op de blog van ‘A Beautiful Mess’ een artikel tegenkwam over fotomagneten besloot ik deze zelf ook te gaan maken! In hun variant gebruiken ze speciaal papier waar ze foto’s op afdrukken en vervolgens in de oven doen, maar dat vond ik een beetje veel poespas, dus besloot ik om een simpelere variant te maken.

Voor deze DIY heb je niet zoveel nodig. Naast een leuke afbeelding of foto heb je alleen wat dikker papier nodig, kleine magneetjes, lijm en sterk dubbelzijdig tape. Je begint natuurlijk met het uitzoeken van een leuke afbeelding of foto. De afbeeldingen die ik heb gebruikt zaten in een Flow Weekly. Ik vond ze er zo leuk herfstig uitzien, dat ze wel een plekje op de koelkast verdiende. Om de afbeeldingen iets steviger te maken heb ik ze op iets dikker papier gelijmd en daarna pas uitgeknipt.

Zelf fotomagneten makenZelf fotomagneten makenAls je dat hebt gedaan kan je een klein stukje dubbelzijdig tape op het magneetje plakken en deze vervolgens op de afbeelding plaatsen. Omdat ik zelf met dit soort magneetjes altijd een beetje angstig ben dat ik de koelkast beschadig, doe ik altijd nog een extra laagje papier aan de andere kant van het magneetje zodat het magneetje geen krassen kan maken op de koelkast. Deze plak je er ook op met dubbelzijdig tape.

Zelf fotomagneten makenZelf fotomagneten makenZelf fotomagneten makenTadaa, het resultaat! Zo kan je je koelkast helemaal opfleuren met allemaal mooie foto’s en afbeeldingen! Ziet er gelijk een stuk gezellig uit dan zo’n grote grijze kast! ;)

Zelf fotomagneten maken

Welke foto’s of afbeeldingen zouden jullie op je koelkast hangen?