DIY; Zelf fotomagneten maken

Toen ik op de blog van ‘A Beautiful Mess’ een artikel tegenkwam over fotomagneten besloot ik deze zelf ook te gaan maken! In hun variant gebruiken ze speciaal papier waar ze foto’s op afdrukken en vervolgens in de oven doen, maar dat vond ik een beetje veel poespas, dus besloot ik om een simpelere variant te maken.

Voor deze DIY heb je niet zoveel nodig. Naast een leuke afbeelding of foto heb je alleen wat dikker papier nodig, kleine magneetjes, lijm en sterk dubbelzijdig tape. Je begint natuurlijk met het uitzoeken van een leuke afbeelding of foto. De afbeeldingen die ik heb gebruikt zaten in een Flow Weekly. Ik vond ze er zo leuk herfstig uitzien, dat ze wel een plekje op de koelkast verdiende. Om de afbeeldingen iets steviger te maken heb ik ze op iets dikker papier gelijmd en daarna pas uitgeknipt.

Zelf fotomagneten makenZelf fotomagneten makenAls je dat hebt gedaan kan je een klein stukje dubbelzijdig tape op het magneetje plakken en deze vervolgens op de afbeelding plaatsen. Omdat ik zelf met dit soort magneetjes altijd een beetje angstig ben dat ik de koelkast beschadig, doe ik altijd nog een extra laagje papier aan de andere kant van het magneetje zodat het magneetje geen krassen kan maken op de koelkast. Deze plak je er ook op met dubbelzijdig tape.

Zelf fotomagneten makenZelf fotomagneten makenZelf fotomagneten makenTadaa, het resultaat! Zo kan je je koelkast helemaal opfleuren met allemaal mooie foto’s en afbeeldingen! Ziet er gelijk een stuk gezellig uit dan zo’n grote grijze kast! ;)

Zelf fotomagneten maken

Welke foto’s of afbeeldingen zouden jullie op je koelkast hangen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Stel, ik had een koelkast waar ik magneetjes op kon doen, dan zou ik een magneetje van Mango en Hamlet maken. En een van mezelf. Ook leuk denk ik.

  Maar goed, ik heb zo’n mega lelijke inbouwkoelkast waar geen magneetjes op kunnen. :(

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hoe kan een inbouwkoelkast nu megalelijk zijn? :o Lijkt me zo fijn!

   Reageer...
 • Kelly

  Wat een leuk ideetje!

  Reageer...
 • Petra

  Och, wat leuk en inderdaad niet zo moeilijk om te maken, ik zou denk ik toch wel onze eigen poezen op de koelkast plakken…

  Reageer...
 • Fabianne

  Ahw, dat ziet er supercute uit! Leuk dat je dan gewoon helemaal zelf kunt bepalen wat voor afbeeldingen je gebruikt en niet afhankelijk bent van wat je in de winkel tegenkomt.

  Reageer...
 • zomersproetje

  Foto’s van ons gezinnetje en bijvoorbeeld mooie bloemen zouden bij mij zeker kunnen worden omgetoverd in leuke koelkastmagneten. Top idee!

  Reageer...
 • Anneleen

  Heel leuk gedaan! Dat eekhoorntje pas perfect bij de herfst! :)

  Reageer...
 • Stella

  Hahaha, ik dacht echt: “Wow, super professioneel ziet dat er uit, dat is vast heel moeilijk etc.” Maar dit kan ik misschien zelfs nog wel. Knippen plakken, moet kunnen toch? Echt wel een heel leuk idee. Dit ga ik ook eens proberen als ik het geduld kan vinden, hihi. Ik denk dat het dan foto’s worden van Jim, familie, vrienden en mooie plekken waar ik geweest ben. Of allemaal plaatjes van oude LP en Single hoezen, ook HEEL cool. Of oude volkwagentjes en oude Mini’s. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk hoe je je ideeën zo omschrijft, zie gelijk een koelkast voor me met allemaal schattige autotjes haha! :D

   Reageer...
 • overthuis

  Wat een super leuk idee! En zo simpel eigenlijk…. wordt mijn to do list nog langer haha..

  Reageer...
 • Eline

  Wat een leuk idee! Dat egeltje is zo schattig!

  Reageer...
 • Karlijn

  Het is dat er nergens in mijn huis iets magnetisch hangt, anders had ik zeker een poging gewaagd om een magneetje te maken!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?