Workshop bloemschikken van Bloomon

Terwijl het al langzaam donker begon te worden en het buiten met bakken uit de lucht kwam, stond ik afgelopen zaterdag warm en droog in een ruimte met de mooiste bloemen. Je kunt het slechter treffen met dit viezige herfstweer. Nadat ik die middag samen met vriendinnetje Laura een kopje verse muntthee had gedronken bij het knusse Memory Lane, liepen we naar Garage Rotterdam: de locatie waar Bloomon een workshop bloemschikken zou geven!

Een workshop bloemschikken

Een tijdje terug kwam ik op Instagram een foto tegen van een workshop bloemschikken, georganiseerd door Bloomon! Van het concept had ik al eerder gehoord. Ik noem het altijd de Spotify onder de bloemen, hoewel dat eigenlijk niet helemaal hetzelfde is nu ik erover nadenk. Het komt er in ieder geval op neer dat je elke week, twee weken of maand (het is maar net wat je wilt) een bos bloemen thuisbezorgd krijgt. Direct van de kweker, dus supervers. Ideaal toch? Toen ik zag dat er een workshop bloemschikken plaats zou vinden in Rotterdam, heb ik mij gelijk aangemeld. Naast dat ik Bloomon een interessant concept vind, heb ik totaal geen verstand van bloemschikken en kon ik zo’n workshop wel gebruiken!

Workshop bloemschikken van BloomonDe workshop die in totaal anderhalf uur duurde, begon met een uitleg van een ervaren bloemstylist. Zo leerden we onder andere dat het goed is om eerst een raster/kruis te maken met de eerste vier bloemen. De bloemen daaropvolgend kun je in dat kruis zetten, waardoor je een hoge bos bloemen krijgt en ze niet over de rand gaan hangen. Dat moet je ook maar net weten! Ook is het handig om van klein naar groot te werken, zodat de grotere bloemen meer in het midden komen te staan. Na de uitleg mochten we zelf gaan bloemschikken. Ondanks dat we allemaal dezelfde bloemen hadden, zag iedere bos bloemen er weer anders uit; leuk om te zien! Als het goed is blijft de bos bloemen zo’n 10-14 dagen mooi. Nu een week verder zijn er al wel een aantal bloemen gesneuveld, maar de bos in zijn geheel ziet er nog mooi uit.

Workshop bloemschikken van BloomonWorkshop bloemschikken van Bloomon

Abonnee, of toch geen abonnee?

Na afloop van de workshop pakten we de bos bloemen in en mochten we deze mee naar huis nemen. Stiekem had ik de hoop dat we de bekende Bloomon vaas als cadeautje mee zouden krijgen; ze stonden tenslotte al klaar in leuke goodie bags. Helaas was de vaas alleen bedoeld voor mensen die zich diezelfde avond nog aan zouden melden als abonnee. Jammer; de aanwezigen die al abonnee waren liepen een mooie vaas mis en mensen die op dat moment nog geen lid wilden worden, mochten naar huis mét boeket, om thuis mogelijk geen geschikte vaas te hebben. De manier van ledenwerving werkte op deze manier een beetje averechts. Hoewel ik dolgraag lid zou willen worden, blijft 22 euro voor een bos bloemen veel geld. Gelukkig had ik thuis al een mooie vaas van House Doctor staan en moest alleen het herfstboeket er even uit. Ik ben benieuwd hoelang de bloemen blijven staan!

Kun jij een beetje bloemschikken?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Madam Elisa

  Lang lang geleden heb ik het wel een paar keer op school gehad, maar of ik het nog echt kan… Wij hebben nooit tijdelijke bloemen in huis ;)

  Reageer...
 • Daphne

  Beetje vreemd, dat verhaal van die vaas. Maar op zich wel heel tof! Lijkt me heel fijn om te kunnen, nu doe ik meestal maar wat en hangt het er maar een beetje bij haha.

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?