Winkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebben

Nee; ik heb helemaal niks met Amsterdam. There, I said it. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik een geboren Rotterdamse ben, maar naast dat ik geen enkele band voel met Amsterdam vind ik het door de grote hoeveelheid toeristen ook geen fijne stad om te zijn. Het is zo druk, dat ik er altijd een beetje kriebelig van word. Zo, tot zover waarom ik Amsterdam niet leuk vind.. ;) Tijd om het te hebben over wat Amsterdam wél leuk maakt!

Winkels in Amsterdam

Als ik een dagje naar Amsterdam ga is dat eigenlijk alleen om doelgericht te winkelen of om af te spreken met een vriendin. Het grote voordeel van Amsterdam is dat ze veel winkels hebben die we in Rotterdam niet hebben. Amsterdam is daarom niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook een beetje de hoofdstad van winkelland. De afgelopen weken is er een flinke lijst ontstaan met winkels die ik graag wilde bezoeken. Op social media zie ik de mooiste merken voorbij komen waarbij je vervolgens bij elke nieuwsbrief wegsmelt. Goed voorbereid met allemaal leuke adresjes ging ik afgelopen vrijdag op pad.

Winkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebbenOmdat de reiskosten met het openbaar vervoer bijna even hoog zijn als een ritje met de auto plus parkeerkosten, geef ik de voorkeur aan een dagje Amsterdam met de auto. Deze parkeer ik bij de Q-Park aan de Marnixstraat, vlakbij de negen straatjes. Vanuit daar had ik een route uitgestippeld naar de Amsterdamse wallen, waar de winkel van Anna + Nina zit.

Denham

De hoofdreden dat ik weer eens een dagje in Amsterdam te vinden was, zoals meestal het geval is, een bezoek aan Denham. Mijn kledingkast kon wel weer een paar nieuwe broeken gebruiken. Waarom ik dan helemaal naar Amsterdam ga voor een spijkerbroek? Dat is vrij simpel! Zoals ik eerder al eens vertelde heb ik jarenlang moeite gehad met het vinden van dé perfecte spijkerbroek. Deze vond ik uiteindelijk bij Denham en sindsdien wil ik niet meer anders. Ook deze keer ben ik weer geslaagd, maar daarover straks meer! :)

Winkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebbenWinkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebbenWinkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebben

Love Stories en Brandy Melville

Op de website van Love Stories kijk ik elke keer weer mijn ogen uit. De lingerie met subtiele details is prachtig, maar helaas ook erg aan de prijs. Het was leuk om een bezoekje aan de winkel te brengen, maar daar ben ik (gelukkig) niet overgehaald tot een aankoop. Als ik in Amsterdam ben wandel ik altijd ook wel even langs de winkel van Brandy Melville. Dat was deze keer voor het laatst, vermoed ik. Hoewel ik veel van de items nog steeds erg leuk vind merk ik dat ik misschien iets te ‘oud’ word voor het merk.

Abercrombie en Scotch & Soda

Wat ze met de vrouwenafdeling hebben gedaan bij Abercrombie is mij een raadsel. Normaal gesproken sta ik daar met tien items in de rij voor de paskamers. Deze keer hadden ze slechts een paar jurkjes en tops. Bij Scotch & Soda koop ik regelmatig kleding omdat we daar ook een vestiging van hebben in Rotterdam en ze een goede webshop hebben. Het was deze keer dus niet zo gek dat ik niks kocht. Wel zag ik een hele mooie grijze trui van kasjmier. Ik stond al bijna bij de kassa toen ik het prijskaartje zag… De trui heb ik vervolgens weer netjes teruggelegd. Misschien dat ik hem koop in de sale, anders niet.. ;)

Other Stories

Ik had verwacht dat ik bij & Other Stories de halve winkel leeg zou kopen, maar vreemd genoeg liep ik met lege handen weer naar buiten. Zo zie je maar weer hoe belangrijk goede fotografie is. Online vind ik alles geweldig, in de winkel waren de items het gewoon net niet. Misschien dat de fashionista’s onder ons alle items op een geweldige manier weten te combineren, maar voor mij gaat dat hem niet worden. Erg jammer!

Winkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebbenWinkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebben

Anna + Nina

In verband met mijn overgevoeligheid voor zilver en andere metalen, wist ik van tevoren al dat ik bij Anna + Nina niks zou kopen. Toch wilde ik een kijkje nemen in de winkel. Naast de mooie minimalistische sieraden waren er ook mooie interieur items. Het was erg leuk om eventjes rond te snuffelen in deze concept store.

Mijn aankopen!

Aan het einde van de dag reed ik weer richting Rotterdam met twee nieuwe broeken en twee nieuwe tops. Onderweg naar Anna + Nina kwam ik in de Kalverstraat langs de Esprit. Daar vond ik een mooie roze top van een zacht stofje. Bij Denham kocht ik naast de twee broeken ook nog een mooie top met een denim wassing. Blij mee!

Winkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebbenWinkels in Amsterdam die we in Rotterdam niet hebben

Ga jij graag winkelen in Amsterdam?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Karlijn

  Hahaha, de hoofdstad van winkelland! En iedereen zijn stad toch?! Rotterdam is ook leuk ;) Ik snap wel wat je bedoelt met de toeristen, maar ik mijd daarom het ‘echte centrum’ meestal. Ik woon in oost en daar heb je gewoon alles, net een soort dorpje in de stad zeg maar, en ik kan mij niet herinneren wanneer ik de laatste keer in de Kalverstraat was (echt verschrikkelijk die straat). Slim ook om een route uit te stippelen! X

  Reageer...
 • Demi

  Ik vind Amsterdam altijd te druk om lekker op m’n gemakje rond te kunnen kijken, maar de winkels die je bespreekt lijken me wel erg leuk :)

  Reageer...
 • Jacqueline

  Ik shop graag in Rotterdam, omdat ik daar de weg naar leuke winkeltjes ken. In Amsterdam ben ik al tijden niet geweest, geen idee waar ik zou moeten zoeken. Ik weet alleen een toffe stoffenwinkel te vinden en een winkel met retro kleding, maar die liggen zo ver uit elkaar.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dan heb je in ieder geval een mooie wandeling te pakken!

   Reageer...
 • Robin Valentine

  Ik woon zelf vlakbij Rotterdam en mijn vriend woont in het centrum van Amsterdam maar ik vind het heerlijk dat daar alles om de hoek is en dat er zoveel keuze is. In Rotterdam winkelen vind ik wel weer meer relaxed..

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?