Winactie; Opbergtrommel voor hypovoer!

Gek woord eigenlijk; Hypovoer. Ik vraag me wel eens af of ik de enige ben die het zo noemt. Als mijn bloedglucose te laag is moet ik eten, met nadruk op moet. Doe ik dat niet, dan loop ik het risico om buiten bewustzijn te raken. Het krijgen van een te laag bloedglucose kan verschillende redenen hebben. Zo kan dit gebeuren als ik teveel insuline heb gespoten of als ik te weinig of te lang niet gegeten heb. Gelukkig is het nog niet voorgekomen dat ik buiten bewustzijn ben geraakt en dat wil ik graag zo houden.

Winactie; Opbergtrommel voor hypovoer

Hypovoer; Sultana’s, dextro, milkBreak, chips en kruidnoten!

De ene keer ben ik redelijk blij met een laag bloedglucose, want hoera, chips! Maar de andere keer voel ik mij met een bloedglucose van 2.2 mmol/l zo verschrikkelijk naar, dat het moeite kost om te eten. Laatst viel ik tijdens een nachtelijke hypo vreetkick steeds een beetje in slaap terwijl ik op de bank probeerde om zoveel mogelijk te eten. Heel naar. Maar goed. Meer over mijn hypovoer! De sultana’s en normale dextro komen inmiddels een beetje mijn neus uit. Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuw hypovoer! Elke keer probeer ik weer wat nieuws. Laatst had ik elke keer een klein zakje Pom-Bear, toen een tijdje MilkBreaks en nu (hoe kan het ook anders) kruidnoten!

Winactie; Opbergtrommel voor hypovoer

Mijn nieuwe opbergtrommel voor hypovoer

Bij CoolGift kwam ik een hele leuke opbergtrommel tegen voor mijn hypovoer! Ik vind hem ergens wel ‘grappig’ omdat het er natuurlijk uitziet als een brandalarm waarvan je het glas moet inslaan in geval van nood. Als je moet eten is dat natuurlijk ook een noodgeval en vanaf nu heb ik altijd een opbergtrommel met mijn benodigde hypovoer! Hier thuis heeft de trommel een mooi plekje gekregen in de kast, maar je kan hem ook prima meenemen aangezien hij het formaat heeft van een broodtrommel.

Winactie; Opbergtrommel voor hypovoer

Ook handig

Wat ik ook toevallig tegenkwam is een weeglepel! Een weegschaal is natuurlijk ook handig, maar met deze lepel kan je gewoon een schep nemen van iets en dan weet je gelijk het gewicht. Zeker met ingrediënten zoals suiker tijdens het bakken van bijvoorbeeld een taart is dit super handig. Gaat een stuk makkelijker op deze manier!

Winactie; Opbergtrommel voor hypovoer

Win deze hypovoer opbergtrommel!

Omdat ik de opbergtrommel zo toepasselijk vind wil ik er graag ook eentje weggeven! Laat een reactie achter waarin je vertelt wat jouw ‘favoriete’ hypovoer is! Wat werkt voor jou het beste? Je kan meedoen tot vrijdag 30 oktober, dan kies ik random een winnaar! (Als je geen reactie wilt achterlaten, mag je ook een e-mail sturen!)

Wat is jouw favoriete hypovoer?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marloes

  Oh heel herkenbaar! Die nachtelijke hypo’s vreselijk, grrrr!!
  Omdat ik ook coeliakie heb is het soms best lastig ‘goed’ hypo voer te vinden… Wat ik altijd doe is een beetje aanmaaklimo en daarna eet ik vaak ook nog een pindareep (van zonnatura) of een klein stukje mueslireep, die laatste wel glutenvrij natuurlijk! :) Het meest lastige vind ik om maar een beetje te nemen.. Vaak heb ik zo’n vreetkick dat ik daarna weet doorschiet omhoog, haha!
  Groetjes

  Reageer...
 • Nienke

  Aarhg, die vreetkicks.. Vreselijk zijn ze soms haha
  Mijn favoriete hypovoer (’s nachts) is een groot glas ranja (de perzik ijsthee variant) en dan zo’n suikerwafel. Het wil ook nog wel eens voorkomen dat ik een chocoladevreetkick heb, dan pak ik alles wat chocolade bevat.
  Overdag eet ik vaak niks bij (voordeel van een pomp) en voor het slapen eet ik bij een hypo vaak een plak ontbijtkoek met kaas.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zet je overdag dan alleen je pomp wat lager zonder te eten? Hmm ontbijtkoek, dat is een goede! Lekker!

   Reageer...
   • Nienke

    Jups, maar dan nog wel een glas ranja erbij hoor. Anders kom ik er niet bovenop..

    Reageer...
 • Marije

  Chocolade sws! Het beste hypovoer ooit ?

  Reageer...
 • Nynke B

  Ik vreet dan echt rozijnen of gedroogde appelstukjes, maar soms….zijn het winegums.

  Reageer...
 • Teun

  Ik krijg altijd veel energie van bananen en rozijntjes. Als ik dat door mijn ontbijt heb gedaan kost naar school me fietsen soms zelfs minder moeite ?. Ik vind deze trommel echt heel leuk :D

  Reageer...
 • Jolanda

  Hey.. wat een super trommeltje..moest ff gelijk denken aan onze ontruiming BHV op het werk.?zo voelt het ook dan.Hup snel snel kasten open trekken en AANVALLEN en ook nog twijfelen wat zal ik es nemen. Rustig blijven.. pff. Zo’n trommel zal heel goed bij me passen..overzichtelijk. en heel grappig. Niet dat ik zoooo grappig ben op dat moment
  !?
  Groetjes Jolanda

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha volgens mij is niemand grappig tijdens het hebben van een hypo :P

   Reageer...
 • Angel

  Wat een leuke trommeltje! Mijn hypofood is Sultana of een mueslireep :D

  Reageer...
 • anneleen

  Wat een leuke en grappige opbergtrommel! :) maar ik hoop dat heb je hem niet al te vaak in nood nodig hebt…want dat lijkt me geen goed teken

  Reageer...
 • lydia

  Jeah, die nachtelijke hypo’s…. Overdag goed je best doen, maar in de nacht losgaan. Ik heb meestal in de nacht echt niet genoeg aan een paar dextro. Eigenlijk wel, maar mijn lijf schreeuwt om meer! Overdag 3-5 dextro, wat water en dan is het meestal wel weer koe (na wat wachten). ’s Nachts eet ik alles wat in mijn buurt is. Soms moet ik alsnog bolussen, dat doe ik dan maar wel, anders zit ik weer te hoog. Ik heb vaak periodes van hypovoer, maar probeer het nu trouw te houden bij dextro! Leuk trommeltje!

  Reageer...
 • Bianca

  Oh dit is echt een te gek bakje! Mijn zoontje van 10 heeft nu 2,5 jaar T1D. Haha zijn favo hypo-voer is chips en cola. Volgens mij past hier precies een mini blikje coca cola in en een zakje chips!
  Ik hoop dat hij wint!
  Groetjes Bianca

  Reageer...
 • Femke

  Die nachtelijke vreetkicks zijn heel herkenbaar! Vaak haal ik dan de halve voorraadkast leeg en eet ik bijna alles wat ik tegenkom :’)
  Mijn favoriete hypovoer is denk ik chocolade of oreo-koekjes.
  Vaak houd ik het toch op dextro met daarna nog 15 kh om mijn waarde goed te houden.

  Reageer...
 • Robin

  Leuk zeg!
  Ik heb altijd kleine blikjes cola van 150ml in mijn nachtkastje liggen en ook van die verpakte peperkoek repen. Het liefst eet 6 boterhammen met chocopasta of hagelslag maar dat gevoel kent iedereen wel als je laag staat haha.

  Reageer...
 • Anne

  Ik moet het even afkloppen, maar heb al een tijdje geen hypo gehad. Gelukkig. Alhoewel iets te hoog zitten is ook niet leuk. Mijn favoriete hypovoer is havermoutpap met wat kaneel en een paar rozijnen. Zo lekker! Rijstepap werkt ook goed of kwark met honing.

  Reageer...
 • Melissa

  Wat een hel zijn die nachtelijke hypo’s, overdag kun je vaak ingrijpen omdat je het aan voelt komen, maar in de nacht wordt je wakker en is het er ” ineens” je dient direct te handelen en dat lukt niet altijd even snel. Mijn favoriete hypovoer is ontbijtkoek met chocopasta, lekker smeuïg zodat eten geen extra energie kost. En natuurlijk nog een glaasje cola of ” gewone” limonade. Meestal kan ik me wel inhouden qua eten, maar dan lig ik wel nog een tijd in bed van gaat het nou al over zal ik nog maar wat gaan halen. en ik heb dan altijd de angst dat ik er nog een ga krijgen, heel irritant dus.

  Reageer...
 • simone

  Boterhammen met pindakaas en jam! Tijdens een hypo kieper ik het liefst de complete snoepvoorraad in mijn gezicht, dus voor mij zijn de boterhammen echt een uitkomst. Door de pindakaas die aan je gehemelte blijft plakken kun je niet zo heel snel eten, en de jam zorgt voor de snelle suikers.

  Ik vind de opbergdoos geweldig, die gaat dan op het nachtkastje als smeren even too much is (en ik even overstap op de notenmix, wafels en dropveters) Haha!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?