Wij hebben een huis gekocht!

Zie je die twee blije koppies? Dat zijn mijn vriend en ik. Op de achtergrond zie je een watertje en de bouwplaats waar ze ons huis binnenkort gaan bouwen. ONS HUIS! Afgelopen maandag hebben wij onze handtekening (en zo’n dertig parafen) gezet onder een koopcontract! Over iets meer dan een jaar mogen we het huis dat op dit stukje grond staat ons thuis noemen. Ons plekje! Het is spannend, of anders gezegd: doodeng, maar vooral ook erg leuk!

Niet van de één op de andere dag

Morgen precies een jaar geleden liepen we voor het eerst door Berkel en Rodenrijs, langs de plek waar ze nu druk aan het bouwen zijn. We schreven ons in voor de eerste fase van een prachtig nieuwbouwproject maar werden samen met vele andere geïnteresseerden uitgeloot. We besloten in de tussentijd het appartement van mijn vriend te verkopen, dat sneller verkocht werd dan verwacht. Begin februari werden we ingeloot voor het huurhuisje waar we nu wonen en in april kregen we te horen dat we voor een tweede keer uitgeloot waren. Het zat niet mee… Vol goede moed schreven we ons eind september voor een derde keer in. Je weet wat ze zeggen: driemaal is scheepsrecht! En deze keer bleek dat gelukkig ook zo te zijn! Mijn hart maakte een klein sprongetje van geluk toen ik een e-mail kreeg met ‘Gefeliciteerd!’ als onderwerp. Stuiterend belde ik mijn vriend op. Ein-de-lijk zijn we ingeloot!

Wij hebben een huis gekocht!

Een huis. Ons huis!

Vrij snel daarna raakte ik een klein beetje in de stress. Een huis. Een écht huis. Zo’n groot gebouw met drie verdiepingen. Van ons. Helemaal van ons! Al voordat we officieel getekend hadden raakten we in een stroomversnelling. Van de makelaar naar de financieel adviseur en vervolgens wandel je op de woonboulevard om een keuken uit te zoeken. Hoewel ik het in het begin vooral erg spannend vond, begint dat nu steeds meer naar de achtergrond te gaan. Het wordt met de dag leuker! Nu het koopcontract getekend is zijn we druk bezig met de financiën maar tegelijkertijd ook al met de keuken, badkamer, deuren, verlichting etc. Omdat het een nieuwbouwhuis is moeten sommige keuzes al in een vroeg stadium gemaakt worden. Van sommige dingen snap ik vrij weinig (als in bouwtechnische dingen en hypotheken), maar gelukkig vind ik het wel erg interessant. We worden elke dag een klein beetje wijzer!

Als alles meezit gaan ze in februari starten met de bouw en kunnen we eind 2017, begin 2018 ons paleisje betreden. Het gaat een spannende en leuke periode worden!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Elisa M. (Propvol)

  Gefeliciteeeeerd. Super tof, je gaat vast wel eens blogjes schrijven of het bouwproject van jullie nieuwe huisje he? Ben immers wel beetje nieuwschierig :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel! Natuurlijk ga ik blogjes schrijven, ik zal je op de hoogte houden! :D

   Reageer...
 • Saskia

  Oh wat een super fijn vooruitzicht! Wij zitten ook in hetzelfde proces, alleen ons huis staat er al. Over een maandje krijgen we de sleutel… Gefeliciteerd en ben erg benieuwd naar jullie toekomstige huisje!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Spannend! Dank je wel, jij ook van harte gefeliciteerd. Alvast veel plezier met inrichten straks!

   Reageer...
 • Jacqueline

  Gefeliciteerd! Maar wat wordt jullie geduld op de proef gesteld zeg… zo lang wachten!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha ja, helaas duurt het even om een huis te laten bouwen! Geduld is een schone zaak!

   Reageer...
 • Stella

  Jeeeei! Gefeliciteerd allebei, wat onwijs leuk! Lijkt me lastig dat je dan nog vrij lang moet wachten, hihi. Ik zou echt het liefst gelijk al verhuizen denk ik! Echt fijn dat jullie dit paleisje hebben kunnen ‘veroveren’. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha, ja dat is ook lastig, maar het geeft ons ook heel erg veel tijd om lekker over de woonboulevard te struinen en op ons gemakje alles uit te zoeken! Dankjewel! <3

   Reageer...
 • Fleur

  Oooh wat leuk, tof en héél gaaf! Gefeliciteerd!
  En gewoon een nieuwbouw! Dus je kan en mag, tot op zekere hoogte, gewoon zelf als bepalen, beslissen en inrichten! Geniet er van!

  Reageer...
 • Lilian

  Oh wat leuk! Veel plezier met alle voorpret!

  Reageer...
 • Linda

  Wat leuk!! Gefeliciteerd en veel plezier de komende tijd én natuurlijk als het straks helemaal af is!

  Reageer...
 • Rachel

  Wat gaaf van harte gefeliciteerd en maak van dat huis jullie thuis!

  Reageer...
 • Anneleen

  Superleuk nieuws! Via deze weg nogmaals een dikke proficiat! :)

  Reageer...
 • Renske

  Ik had dit gemist. Gefeliciteerd! Wat een gave en spannende periode zeg! Maar wat krijgen jullie er wat moois voor terug! :-)

  Reageer...
 • Photo Diary November; knus binnenblijfweer - Wish Flower

  […] hardloopschoenen in de hoek laat liggen. November was ook de maand van nog meer showroombezoekjes voor het nieuwe huis. Super leuk, maar ook tijdrovend. De tijd vliegt voorbij, kun je geloven dat het alweer december […]

  Reageer...
 • Dit gaan we in ons nieuwe huis anders doen - Wish Flower

  […] keer uitgeloot te zijn voor ons droomhuis, hoopten we alsnog ingeloot te worden voor de derde fase. Gelukkig gebeurde dat, maar duurt het nog even voordat we weer mogen verhuizen. Ongeacht de verdere toekomstplannen […]

  Reageer...
 • Slapen op zolder of op de eerste verdieping? - Lauriëtte

  […] kiezen uit vier à vijf kamers. Omdat we met zijn tweetjes zijn, hebben we dus zeeën van ruimte! In ons toekomstige huis is het mogelijk om de zolder zo in de delen dat er een slaapkamer, inloopkast en technische ruimte […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?