Terug naar mijn hometown; Wij gaan verhuizen!

Rotterdam. Mijn stad. Onze stad. De stad waarin ik volwassen werd en waar we allebei met heel veel plezier jarenlang hebben gewoond, waarvan ruim drie jaar samen. Toch is het nu tijd om onze stad te verlaten. Het is tijd voor een volgende stap. Maar voordat het zover is maken we nog even een kleine tussenstop in het mooie Capelle aan den IJssel; Mijn hometown dat tegen Rotterdam aan ligt, waar ik ben opgegroeid!

Weg uit Rotterdam

Zoals ik al vaker heb verteld wilden we al langere tijd verhuizen. Om meerdere redenen bleven we dat steeds uitstellen. De huizenmarkt lag op zijn gat, het was nooit echt het goede moment en toen ik vorig jaar te horen kreeg dat ik diabetes heb, wilde ik op dat moment alles behalve verhuizen. Eerst maar eens even een jaar zonder een quarterlife crisis, diagnose van een chronische ziekte en ander moeilijk gedoe. Enkele maanden later begon het toch weer, sneller dan verwacht, te kriebelen. We kwamen mooie nieuwbouwprojecten tegen en in de laatste paar zomermaanden waren we regelmatig in Rotterdam en omstreken nieuwe dorpen en huizen aan het bekijken.

Terug naar mijn hometown; Wij gaan verhuizen!

Ons droomhuis

Eind oktober kwamen we ons droomhuis tegen dat onderdeel is van een nieuwbouwproject in een klein maar snel groeiend plaatsje boven Rotterdam. We besloten ons huis te koop te zetten en na de verkoop tijdelijk te gaan huren. Het is niet alleen financieel lastig, maar ook qua timing praktisch onmogelijk om van een koophuis over te gaan naar een nieuwbouwhuis. Helaas kregen we begin december te horen dat we waren uitgeloot voor ons droomhuisje. Gelukkig komt er nog een fase twee aan en heb ik goede hoop dat we binnenkort meer geluk hebben, fingers crossed!

Met een beetje geduld kom je er wel

Tijd om het huis te gaan verkopen! Begin december kwam de fotograaf op bezoek. Het halve huis zat al bijna in dozen, maar volgens de fotograaf moest het nog minimalistischer gemaakt worden voor de foto’s. Zo werd de ene kamer op de foto gezet en hadden wij ondertussen alle spullen in de kamer daarnaast, zoals op de foto te zien is. Het was even een karweitje, maar dat was het allemaal waard. Halverwege december werden we wakker met het bericht dat ons huis online was gezet. Al meer dan tweehonderd mensen hadden om acht uur ’s ochtends het huis al bekeken! Rond het middaguur waren er al acht bezichtigingen ingepland, het ging allemaal zo snel!

Terug naar mijn hometown; Wij gaan verhuizen!Door de grote interesse is er besloten om twee open huizen te organiseren, waar we uiteindelijk zeven serieus geïnteresseerden aan over hielden. Het nieuwe jaar gingen we in met de wetenschap dat het huis zo goed als verkocht was. Januari bestond vervolgens uit vele teleurstellingen en hectische dagen. De eerste geïnteresseerden haakten af. De tweede geïnteresseerden deden precies hetzelfde, na vele toezeggingen en afspraken die helaas keer op keer verbroken werden. Gelukkig was de derde geïnteresseerde wél betrouwbaar en werd eind januari de koopovereenkomst dan eindelijk door beide partijen ondertekend!

Verhuizen! Op zoek naar een huurhuisje

Rond diezelfde tijd zijn we serieus gaan kijken naar huurhuizen en kwamen we een mooi appartementencomplex tegen in Capelle aan den IJssel. Splinternieuw, in een prettige omgeving en vlakbij het openbaar vervoer. Ook daar ging de toezegging van de appartementen op basis van een loting en werden we gelukkig twee dagen na de inschrijving al gebeld met het nieuws dat we waren ingeloot. Woohoo! Eind maart krijgen we de sleutel en omdat de oplevering van ons huidige huis pas begin mei is, hebben we ruim vier weken voor de verhuizing. Heel erg fijn!

Zoals op de eerste foto te zien is vond ik verhuizen vroeger blijkbaar één groot feest. Ik hoop dat ik er straks nog steeds zo over denk! ;) Hoewel ik het ergens wel een beetje spannend vind, heb ik er ook erg veel zin in! Nog twee á drie weekjes wachten en dan kunnen we langzaam beginnen met inpakken! :)

Wat is jouw ultieme verhuistip?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anne

  Wat fijn dat jullie uiteindelijk toch verkocht hebben! Mooi :) En spannend wat de toekomst dan zal brengen. Ik vind het sowieso altijd fijn om aan een volgende stap te beginnen, ook al is dat even een tussenfase. Succes met het verhuizen!

  Reageer...
 • Marloes

  Hi Laurette!!

  Leuk dat je gaat verhuizen, spannend! Wij hebben ook een huis gekocht in de buurt van Rotterdam en zijn nu in afwachting van onze financiering. Om een hypotheek te kunnen krijgen heb je natuurlijk een levensverzekering nodig en daar zijn wij nu van in afwachting… Door de diabetes schijnen die nog wel een moeilijk te kunnen doen, omdat ze je zien als een extra ‘risico’. Ik heb al meerdere verhalen gehoord over medische keuringen en hogere premies… :(

  Misschien een tip om alvast rond te kijken voor een levensverzekering voordat je de hypotheek gaat aanvragen.. Schilt een hoop stress kan ik je vertellen!! Nu zitten wij aan die 6 weken financiering verbonden en wat een stress zeg bah bah!!

  Ik wil je niet bang maken ofzo hoor maar is alleen even een tip. Als je vragen hebt kan je me altijd mailen. :)

  Groetjes!!

  Reageer...
  • Marloes

   Sorry ik bedoel natuurlijk, Lauriette! ***schaam, schaam***

   Reageer...
   • Lauriëtte

    Haha geen probleem! Vervelend dat het zo’n gedoe is; Ik heb er inderdaad ook al meerdere verhalen over gehoord. Misschien dat je eens op de website van DVN kan kijken? Zij hebben daar ervaring mee. Voorlopig hoef ik er nog niet naar te kijken, maar alvast bedankt voor de tip! En jij natuurlijk veel succes :)

    Reageer...
  • Shanti

   Bij ons was het geen enkel probleem :) moest wel zon medisch formulier invullen met kopie gegevens zoals hba1c ed van het ziekenhuis en ondanks dat mn hba1c op dat moment 73 was en dus te hoog gewoon geaccepteerd. Ben wel bij een andere verzekerd dan mijn parnter, maar het premieverschil is bij ons echt minimaal (scheelt denk ik rond een euro in de maand).

   Reageer...
 • Michael

  Hoe meer je weg gooid voor de verhuizing hoe minder je hoeft te verhuizen! Succes en veel plezier!

  Reageer...
 • anneleen

  Lijkt me een spannende, maar toch ook wel een leuke periode! :) Heel veel succes met verhuizen! X

  Reageer...
 • Claudia

  Wat een spannende veranderingen allemaal, leuk! Mijn ultieme verhuistip is; zorg dat je als eerste een rol komozakken en een schaar in je nieuwe huis hebt. Die krengen kom je altijd tekort, haha! Succes met de verhuizing! :)

  Reageer...
 • Alyssa

  Wat spannend zeg! En heel fijn dat jullie huis verkocht is! Wat ik vooral erg handig vind tijdens het hele verhuisproces: spullen uitzoeken! Alles uitzoeken voor je ‘zomaar’ in een doos doet, het is fijn als je alleen meeneemt wat je écht nodig hebt/wil houden! En het geeft een fijn gevoel om spullen weg te doen als je je realiseert dat je ze niet nodig (meer) hebt! ;)

  Reageer...
 • Nathalie

  Spannend!, maar ook leuk! Ik heb mijn hele leven in hetzelfde huis met mijn ouders gewoond en ben ruim een jaar geleden samen gaan wonen. Ideaal om van je ouderlijk huis naar een eigen huisje te kunnen verhuizen! Succes met het inpakken van alle spullen.

  Reageer...
 • Lisa

  Ik wilde hier echt al twee weken geleden op reageren maar vergat het steeds: wat grappig dat je uit Capelle aan den IJssel komt! Daar heb ik ook mijn hele jeugd gewoond (ik zeg altijd dat ik in Rotterdam ben opgegroeid, omdat de stadsovergang echt naast onze straat is, en ik zat in Rotterdam op school alles :’)) Waar ergens woonde je? (Ik in Schenkel)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat leuk! Dan ben ik wel benieuwd op welke middelbare school je zat! Ik ben opgegroeid in Capelle Schollevaar!

   Reageer...
 • Shanti

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en veel succes met de verhuizing en opkevering!

  Reageer...
 • Mijn eerste jaar met diabetes type 1 (met video) - Lauriëtte

  […] wat ik graag wilde. Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en zoals ik laatst vertelde gaan we verhuizen! En laten we nu net de verhuizing gepland hebben op de dag dat ik een jaar diabetes type 1, vandaag […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?