Terug naar mijn hometown; Wij gaan verhuizen!

Rotterdam. Mijn stad. Onze stad. De stad waarin ik volwassen werd en waar we allebei met heel veel plezier jarenlang hebben gewoond, waarvan ruim drie jaar samen. Toch is het nu tijd om onze stad te verlaten. Het is tijd voor een volgende stap. Maar voordat het zover is maken we nog even een kleine tussenstop in het mooie Capelle aan den IJssel; Mijn hometown dat tegen Rotterdam aan ligt, waar ik ben opgegroeid!

Weg uit Rotterdam

Zoals ik al vaker heb verteld wilden we al langere tijd verhuizen. Om meerdere redenen bleven we dat steeds uitstellen. De huizenmarkt lag op zijn gat, het was nooit echt het goede moment en toen ik vorig jaar te horen kreeg dat ik diabetes heb, wilde ik op dat moment alles behalve verhuizen. Eerst maar eens even een jaar zonder een quarterlife crisis, diagnose van een chronische ziekte en ander moeilijk gedoe. Enkele maanden later begon het toch weer, sneller dan verwacht, te kriebelen. We kwamen mooie nieuwbouwprojecten tegen en in de laatste paar zomermaanden waren we regelmatig in Rotterdam en omstreken nieuwe dorpen en huizen aan het bekijken.

Terug naar mijn hometown; Wij gaan verhuizen!

Ons droomhuis

Eind oktober kwamen we ons droomhuis tegen dat onderdeel is van een nieuwbouwproject in een klein maar snel groeiend plaatsje boven Rotterdam. We besloten ons huis te koop te zetten en na de verkoop tijdelijk te gaan huren. Het is niet alleen financieel lastig, maar ook qua timing praktisch onmogelijk om van een koophuis over te gaan naar een nieuwbouwhuis. Helaas kregen we begin december te horen dat we waren uitgeloot voor ons droomhuisje. Gelukkig komt er nog een fase twee aan en heb ik goede hoop dat we binnenkort meer geluk hebben, fingers crossed!

Met een beetje geduld kom je er wel

Tijd om het huis te gaan verkopen! Begin december kwam de fotograaf op bezoek. Het halve huis zat al bijna in dozen, maar volgens de fotograaf moest het nog minimalistischer gemaakt worden voor de foto’s. Zo werd de ene kamer op de foto gezet en hadden wij ondertussen alle spullen in de kamer daarnaast, zoals op de foto te zien is. Het was even een karweitje, maar dat was het allemaal waard. Halverwege december werden we wakker met het bericht dat ons huis online was gezet. Al meer dan tweehonderd mensen hadden om acht uur ’s ochtends het huis al bekeken! Rond het middaguur waren er al acht bezichtigingen ingepland, het ging allemaal zo snel!

Terug naar mijn hometown; Wij gaan verhuizen!Door de grote interesse is er besloten om twee open huizen te organiseren, waar we uiteindelijk zeven serieus geïnteresseerden aan over hielden. Het nieuwe jaar gingen we in met de wetenschap dat het huis zo goed als verkocht was. Januari bestond vervolgens uit vele teleurstellingen en hectische dagen. De eerste geïnteresseerden haakten af. De tweede geïnteresseerden deden precies hetzelfde, na vele toezeggingen en afspraken die helaas keer op keer verbroken werden. Gelukkig was de derde geïnteresseerde wél betrouwbaar en werd eind januari de koopovereenkomst dan eindelijk door beide partijen ondertekend!

Verhuizen! Op zoek naar een huurhuisje

Rond diezelfde tijd zijn we serieus gaan kijken naar huurhuizen en kwamen we een mooi appartementencomplex tegen in Capelle aan den IJssel. Splinternieuw, in een prettige omgeving en vlakbij het openbaar vervoer. Ook daar ging de toezegging van de appartementen op basis van een loting en werden we gelukkig twee dagen na de inschrijving al gebeld met het nieuws dat we waren ingeloot. Woohoo! Eind maart krijgen we de sleutel en omdat de oplevering van ons huidige huis pas begin mei is, hebben we ruim vier weken voor de verhuizing. Heel erg fijn!

Zoals op de eerste foto te zien is vond ik verhuizen vroeger blijkbaar één groot feest. Ik hoop dat ik er straks nog steeds zo over denk! ;) Hoewel ik het ergens wel een beetje spannend vind, heb ik er ook erg veel zin in! Nog twee á drie weekjes wachten en dan kunnen we langzaam beginnen met inpakken! :)

Wat is jouw ultieme verhuistip?