Wekelijkse boodschappen & receptenboek

Eerder vertelde ik jullie in mijn artikel over energiegevers en energienemers dat het dagelijks bedenken van avondeten, het boodschappen doen en alles er omheen een enorme energienemer was. Onbewust neemt het allemaal veel tijd in beslag en heb je de hele tijd keuzestress, zal ik dat eten, of toch dat of toch.. Het werd tijd om daar wat verandering in aan te brengen en daarom ben ik begonnen met een eigen receptenboek en bijbehorende wekelijkse boodschappen!

Elk lekker gerecht wat we eten, krijgt een bladzijde in het receptenboek. Bij elk gerecht schrijf ik op hoeveel calorieën het gerecht bevat om te voorkomen dat we elke dag van de week calorieënbommen eten en het een beetje gelijkmatig verdeeld kan worden. Vervolgens schrijf ik onder de foto van het gerecht welke ingrediënten er allemaal in zitten, waardoor je een klein mini boodschappenlijstje per gerecht krijgt.

Met alleen een receptenboek is het probleem nog niet opgelost, daar moet ook nog iets anders voor gebeuren. Namelijk, het maken van een weekplanning! Tegenwoordig probeer ik in het weekend een weekplanning te maken, niet perse dat ik vastleg dat we op maandag gerecht 1 eten en op dinsdag gerecht 2. Maar iets flexibeler. Deze week gaan we dit, dit, dit, dit en dit eten en wanneer en op welke dag we dat dan precies eten zien we dan wel weer. Terwijl ik door het receptenboek blader kies ik een paar recepten uit, schrijf ik de mini boodschappenlijstjes onder elkaar en zo creëer ik een mega boodschappenlijst voor de hele week!

Receptenboek en wekelijkse boodschappenReceptenboek en wekelijkse boodschappenReceptenboek en wekelijkse boodschappenOp deze manier ben ik maar één keer (of twee keer) per week bezig met te bedenken wat ik moet eten en kan ik vervolgens voor de hele week boodschappen doen met misschien nog midden in de week een extra bezoekje voor een aantal vers producten. Zo bespaar je enorm veel tijd, maar geef je jezelf ook weer wat extra rust elke dag.

Bekijken jullie het per dag of denken jullie ook een week vooruit?