Wekelijkse boodschappen & receptenboek

Eerder vertelde ik jullie in mijn artikel over energiegevers en energienemers dat het dagelijks bedenken van avondeten, het boodschappen doen en alles er omheen een enorme energienemer was. Onbewust neemt het allemaal veel tijd in beslag en heb je de hele tijd keuzestress, zal ik dat eten, of toch dat of toch.. Het werd tijd om daar wat verandering in aan te brengen en daarom ben ik begonnen met een eigen receptenboek en bijbehorende wekelijkse boodschappen!

Elk lekker gerecht wat we eten, krijgt een bladzijde in het receptenboek. Bij elk gerecht schrijf ik op hoeveel calorieën het gerecht bevat om te voorkomen dat we elke dag van de week calorieënbommen eten en het een beetje gelijkmatig verdeeld kan worden. Vervolgens schrijf ik onder de foto van het gerecht welke ingrediënten er allemaal in zitten, waardoor je een klein mini boodschappenlijstje per gerecht krijgt.

Met alleen een receptenboek is het probleem nog niet opgelost, daar moet ook nog iets anders voor gebeuren. Namelijk, het maken van een weekplanning! Tegenwoordig probeer ik in het weekend een weekplanning te maken, niet perse dat ik vastleg dat we op maandag gerecht 1 eten en op dinsdag gerecht 2. Maar iets flexibeler. Deze week gaan we dit, dit, dit, dit en dit eten en wanneer en op welke dag we dat dan precies eten zien we dan wel weer. Terwijl ik door het receptenboek blader kies ik een paar recepten uit, schrijf ik de mini boodschappenlijstjes onder elkaar en zo creëer ik een mega boodschappenlijst voor de hele week!

Receptenboek en wekelijkse boodschappenReceptenboek en wekelijkse boodschappenReceptenboek en wekelijkse boodschappenOp deze manier ben ik maar één keer (of twee keer) per week bezig met te bedenken wat ik moet eten en kan ik vervolgens voor de hele week boodschappen doen met misschien nog midden in de week een extra bezoekje voor een aantal vers producten. Zo bespaar je enorm veel tijd, maar geef je jezelf ook weer wat extra rust elke dag.

Bekijken jullie het per dag of denken jullie ook een week vooruit?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anneleen

  Wat een leuk boekje! Heb je mooi gedaan! Lijkt me erg handig. Ik woon nog thuis en ben hier dus nog niet zo hard mee bezig. Toch houd ik al een schrift bij waar ik allemaal receptjes in kleef. Soms blader ik hier door en verplicht ik mezelf een beetje om iets klaar te maken voor mijn vriend. Ik hoop dat ik op deze manier wat handiger word in de keuken.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dankjewel Anneleen. Wat handig! Zo kan je straks als je het huis uit bent super lekker koken! :D

   Reageer...
 • Dina

  Wat leuk dat je het zo doet met dat boekje! Wij doen het meestal per dag of per twee dagen. Als we een wat drukkere week hebben proberen we dingen als avondeten zo ver mogelijk te plannen. Maar goed, boodschappen doen op de fiets voor een hele week is voor mij écht een energienemer.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat begrijp ik! Misschien als je een mega grote fietstas hebt?! Voor een week is in ons geval ook wel zwaar, maar uiteindelijk minder vervelend dan 7x per week door die drukke Albert Heijn wandelen!

   Reageer...
 • Bente

  Wij besluiten meestal in het weekend wat we de komende week gaan eten en doen dan alle boodschappen, maar wat we precies op welke dag gaan eten staat bij ons ook niet zo vast. Als we uit ons werk komen hebben we helemaal geen zin meer om nog naar de supermarkt te gaan en dan nog te koken dus dit werkt voor ons een stuk fijner :)

  Reageer...
 • Stella

  Waaaauw, dat ziet er echt heel erg mooi uit. Well done (: En ook echt een leuk idee, misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen. Ik weet ook nooit iets om te eten, haha. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Als je gewoon de gerechtjes opschrijft heb je zo weer ideeën! Ook extra leuk om dan nieuwe recepten uit te proberen die je dan misschien weer kan toevoegen aan het boekje!

   Reageer...
 • Manon

  Wat leuk! Wij doen eigenlijk elke dag of om de dag boodschappen en eten door weinig inspiratie vaak hetzelfde. Ik vind je receptenboek er overzichtelijk uitzien en het is makkelijk om dan maar een aantal keer naar de supermarkt te hoeven.

  Reageer...
 • Donna Luisa

  Wat heb je er een leuk boekje van gemaakt! Leuk idee voor op een creatieve dag, ga ik onthouden hihi.

  Reageer...
 • Pauline

  Wat een ontzettend leuk boekje en het is inderdaad super handig! Ik ben al een tijdje van plan om lekkere recepten in een boekje te zetten, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Slecht slecht slecht..

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Niet slecht hoor! Heb je iets om naar toe te werken! :D Is alleen maar leuk!

   Reageer...
 • saskia

  wat een leuk idee! mooi boekje geworden. Waar heb je dat notitieboekje gekocht?:) ik vind het leuk dat de binnenkant ook bruin is ipv wit.

  Reageer...
 • Kelly

  Wat een handig idee! Mooi boekje gebruik je ook. :)

  Reageer...
 • Kimberley

  Wat heb je het mooi gedaan! Super idee ook. Zo kan ik de receptjes van DianaKookt en andere sites lekker in één bundel bewaren!

  Reageer...
 • Cindy

  Wij bestellen onze boodschappen online via AH.nl. Best lui, maar goed. Dit bespaart ons a) een hoop tijd b) extra kosten. Wij doen dit op maandag en dan maken we ook altijd een planning wat we die week ’s avonds eten. Makkelijk zodat we niet op de dag zelf nog eens moeten bedenken wat we moeten gaan halen en we kunnen onze diners afstemmen op wat we nog hebben. Kost iets of wat tijd, maar is veel meer efficiënter dan op de dag zelf bedenken wat we nog willen eten. Al doe ik dat laatste wel weer op mijn vrije dag, maar dan heb ik ook de tijd om uitgebreid te koken. Ik pik even je eerste recept met de roerbaknoedels, als je het niet erg vind ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha nee dat vind ik zeker niet erg, leuk! Is super lekker en erg makkelijk om te maken! Ik vind bestellen via AH.nl niet lui hoor! :) Wij bestellen 1x in de maand zo’n 80 pakken Ice Tea :P Scheelt heel erg veel qua gewicht en boodschappen doen haha! Zo hoeven we nooit zelf te sjouwen met al dat drinken!

   Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Supertof, dit ga ik doen!

  Reageer...
 • Rianne

  OMG, dat is echt geweldig leuk gedaan! Je brengt me op ideeën (al kom ik niet heel ver want koken kan ik niet haha)!

  Reageer...
 • Karin

  Wat een goed idee! Ik word ook altijd zo gefrustreerd van boodschappen doen als ik geen lijstje heb en vantevoren niets heb bedacht. Vooral als mijn vriend er bij is, hij gaat dan een half uur voor een schap staan te kijken. “Inspiratie opdoen” noemt ie dat. Vréselijk!

  Ik probeer ook altijd een paar dagen vooruit te plannen, en ik heb ook altijd wat simpele dingen in huis (zoals instant pasta of soep) voor wanneer ik echt geen zin heb om boodschappen te doen.

  Trouwens, 80 pakken ice tea per maand is wel errug veel ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha herkenbaar! Ja het is wel een beetje veel maar we doen er langer mee dan een maand hoor! :D Ongeveer twee pakken per dag denk ik? Is nog steeds veel!

   Reageer...
 • Marcella

  Wij hebben net de boodschappen voor de hele week gedaan. Maar dan met een aantal gerechten uit ons hoofd. Dit gerechtenboek vind ik ook wel een erg slim idee. En lekker overzichtelijk, tof!

  Reageer...
 • Mama van Vesper

  dat is een leuk idee!

  Reageer...
 • Chantal

  Wow! Super leuk gedaan. Wel een vraagje over hoe je die zwarte stickers/balkjes hebt gemaakt, want die vind ik leuk! :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?