Weg uit die overdrive: relax a little

Ruim drie weken geleden werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, of op mijn keukenvloer eigenlijk… Ik had een stressvolle dag achter de rug. Op werk voelde ik een flinke druk op mijn schouders rusten. En emotioneel gezien ging het ook allemaal even niet van een leien dakje. En dat maakte mij hypergevoelig, mega gestrest en niet per se een prettig persoon om bij in de buurt te zijn. Ergens diep van binnen was ik mij daarvan bewust, maar stond ik nog te veel in ‘overdrive’ om er iets mee te kunnen doen.

Totdat ik opeens wakker geschud werd

Die avond zat ik in de tuin met vrienden. We stonden op het punt om te gaan eten, wanneer ik mij opeens realiseer dat ik mijn sensor nog moet kalibreren. Gehaast sta ik op en zeg ik dat ik zo terug ben. Ik trek een sprintje naar de keukendeur en wil naar binnen springen. Want: snel, snel, snel. In werkelijkheid spring ik verkeerd en schop ik mijn voet tegen de opstap en lanceer ik mezelf de keuken in. Geschrokken van de snelheid waarmee alles ging, strompel ik vervolgens mijn slaapkamer binnen en zie ik dat mijn sok kapot is, net zoals mijn grote teen, en de teen daarnaast. Lang verhaal kort: heel veel pijn. Flink gekneusd. En een mooie wake up call. 

Een wijnfles als herinnering

Als je mijn keuken binnenkomt, zie je een etalage aan wijnflessen. Aan de linkerzijde hangt een plank met de wijnflessen die een verhaal met zich mee brengen. Rechts staan alle flessen zonder verhaal. De wijn die we die avond dronken was de Verdejo van Marqués de Caceres. Naast dat het sowieso een goede fles is om te bewaren dankzij het mooie etiket, herinnert deze fles mij nu ook aan het moment dat ik keihard op mijn smoeltje ging, en mij realiseerde dat er iets moe(s)t veranderen.  

Relax a little…

Regelmatig krijg ik het advies om iets meer te relaxen. Niet continu gaan, gaan, gaan. Mij niet zo druk maken over alles wat los en vast zit. Weg uit die overdrive. Ademen. Pauzeren. Relaxen. Om mij heen kijken. Observeren. En weer verder. Ik vind het lastig. En het is een terugkerend thema en patroon.

De warmte van de afgelopen weken heeft mij in die zin heel veel goeds gedaan. In huis was het rond de 28 graden. Wat op zich prima is, zolang je maar rustig aan doet, niet te veel beweegt en je jezelf niet te druk maakt. Als gevolg van de val van een aantal weken geleden en de hittegolf in de weken daarna, merk ik dat ik nu iets beter in staat ben om bewust te zijn van die overdrive, en er daardoor ook iets aan kan doen. Op de langere termijn is het niet mogelijk om altijd op 200% te draaien. Het is tijd om wat vaker terug te gaan naar 100%, en soms misschien zelfs wel 75% ;)

Met mijn voetje gaat het overigens weer langzaam de goede kant op! Alles ziet er weer normaal uit. Ik kan alleen nog geen druk zetten op mijn rechter voet / grote teen. Daarom ga ik vandaag even langs de dokter om te bekijken of dat normaal is, of dat er misschien toch ergens een breukje zit. Maar… dat komt vast allemaal weer goed! :)

Hoe zorg jij voor een goede balans?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • De highlights van de afgelopen maanden - Wish Flower

    […] binnen één uur. En dat is gelukt, in 58 minuten en 18 seconden, om precies te zijn. Dankzij het ongelukje met mijn grote teen, waar uiteindelijk een scheurtje in bleek te zitten, staat het hardlopen nog steeds op een laag […]

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?