Weer thuis; Even rust en alles laten bezinken

Goed nieuws! Gisterenmiddag ben ik ontslagen uit het ziekenhuis en vannacht heb ik weer lekker in mijn eigen bedje geslapen. Deja vu momentje, aangezien ik negen dagen geleden hetzelfde schreef na mijn bezoek aan Kreta. Deze maand heb ik negen nachtjes (volgens mij heb ik iets met het getal negen..) niet thuis geslapen en dat is niks voor mij. Vanaf nu blijf ik lekker thuis en neem ik de tijd om te wennen aan mijn nieuwe leventje.

Leven 2.0, even laten bezinken

De afgelopen dagen heb ik enorm veel informatie gekregen en ook veel bijbehorende spulletjes. Vanaf nu zal ik altijd een bloedglucosemeter, teststrips, lancetten, insuline prikpennen, tissues en druivensuiker bij me hebben. Goed excuus om binnenkort een nieuwe tas te kopen lijkt me zo! ;) Voor nu moet ik nog algemene insuline eenheden toedienen, maar in de loop van deze week zal dat vast op basis van koolhydraten zijn. Het klinkt misschien een beetje als abracadabra maar ik zal binnenkort een artikel schrijven over wat diabetes precies is en wat het allemaal inhoudt.

Nu ik weer thuis ben in mijn vertrouwde omgeving en de tijd heb om alles te laten bezinken heb ik soms een instort momentje, dat ik het gewoon allemaal even niet meer zie zitten. Zeker vanochtend toen ik wakker werd en me iets trillerig voelde door mijn lage waarde was het duidelijk; dit is echt. Op dat moment ben ik boos, op mijn eigen lichaam, op de wereld. Maar daardoor besef ik me ook al te goed dat ik verder moet. Als ik boos blijf kom ik nergens. Juist op dit moment moet ik sterk zijn, vechten en proberen om het te accepteren. Morgenochtend ga ik weer naar het ziekenhuis voor een afspraak met de diabetesverpleegkundige en daarna ga ik naar mijn werk. Mijn leven hervatten, waar weer even alles normaal is, afgezien van een meting en aantal insuline eenheden tussendoor.

Weer thuis; Even rust en alles laten bezinkenWeer thuis; Even rust en alles laten bezinken

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Een tijdje terug schreef ik over mijn brillen en lenzen perikelen. In oktober kreeg ik een bril met sterkte -0.5 en kon ik nog prima zien zonder bril. Tijdens de wintersport kwam ik erachter dat ik die bril echt nodig had. Een paar maanden later begon ik nog slechter te zien en bleek mijn sterkte gedaald te zijn naar -1.5 en besloot ik een mooie bril van Ace & Tate te bestellen met de nieuwe sterkte. Afgelopen vrijdag werd mijn nieuwe bril bezorgd en was ik helemaal blij, wat een prachtig montuur!

Diezelfde dag stond ik even op het dakterras van het ziekenhuis en kwam ik erachter dat de sterkte too much was en dat ik met mijn oude bril weer scherp kon zien! Vreemd, maar oke, prima! Toen ik gisterenavond op bezoek was bij mijn ouders werd het helemaal leuk. Ik had even mijn bril afgezet en was vervolgens eventjes in shock. Alles was scherp. ALLES. Dat diabetes invloed heeft op je zicht weet ik. Als je te lang rond blijft lopen met hoge bloedglucosewaarden kan dat resulteren in serieuze complicaties. Maar dat het zo snel zou herstellen bij normale bloedglucosewaarden had ik niet verwacht. Ieder nadeel heeft dus zijn voordeel, vanaf nu heb ik geen bril en/of lenzen meer nodig! :D

Omdat ik verder moet met mijn leven zal ik ook weer over andere dingen gaan schrijven op mijn blog. Ik ben dan misschien vanaf nu wel een diabetespatiënt, maar ik ben ook nog steeds een meisje met genoeg andere belevenissen en verhalen. Het leven gaat door.

Fijne Koningsdag allemaal en nogmaals super bedankt voor jullie steun! <3

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Bente

  Fijn dat je weer lekker thuis bent. Lijkt me heel raar om gewoon maar weer door te gaan met je nieuwe leven zo opeens.. Een nieuwe tas lijkt me inderdaad wel wel verdiend!

  Reageer...
 • Marion

  Wow wat heftig dat je gezichtsvermogen zich zo snel herstelt. Tering (sorry) zeg! Dat had ik ook nooit verwacht. Hoe dan ook, fijn dat je weer thuis bent. Neem je tijd om het allemaal te laten bezinken. Doe rustig aan, meis. X

  Reageer...
 • Sas

  Fijn dat je weer thuis bent. Succes met alles, zal allemaal nu wel anders zijn.

  Reageer...
 • Marjolein

  Het lijkt me heerlijk om weer lekker thuis, in je eigen omgeving te zijn. Neem maar rustig de tijd om aan je nieuwe leventje te wennen… Dat is wel even nodig denk ik! Wel fijn dat je nu geen bril meer nodig hebt om scherp te kunnen zien!

  Reageer...
 • Cindy

  Wat ontzettend fijn dat je weer thuis bent! Wat een rollercoaster zeg. Sterkte met alles!

  Reageer...
 • Andrea

  Fijn dat je weer thuis bent. Je eigen huis is denk ik toch de fijnste plek om te zijn.

  Reageer...
 • HesterAnne

  Fijn dat je weer thuis bent. Doe het rustig aan en heel veel sterkte.

  Reageer...
 • Suuz

  Beterschap en veel sterkte KANJER!

  Reageer...
 • nina || happy acorn

  Wat ben je toch een dappere dodo! Ik ken je niet eens in het echie maar ik ben toch gewoon een beetje trots op je. En het klinkt me allemaal bekend in de oren, want mijn moeder heeft ook (zo lang als ik leef al) diabetes type 1. In ieder geval veel succes morgen op je werk, hopelijk vind je vlug je dagelijkse ritme 2.0 :) x

  Reageer...
 • Nathalie

  Succes met settelen in je nieuwe situatie! Doe rustig aan, je hebt een heftige tijd achter de rug.

  Reageer...
 • Renske

  Ontzettend fijn om weer thuis te zijn. Niets fijner dan ‘home sweet home’. En dat je er doorheen zit, vind ik volkomen logisch. Het is ook allemaal niet niets. Hopelijk krijg je de rust die je nodig hebt en kun je het allemaal een plekje geven.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Inderdaad: véél rusten!

  Reageer...
 • Karlijn

  Omdat ik je gewoon even een dikke knuffel wil geven. XXX

  Reageer...
 • Simone

  Fijn dat je weer thuis bent en weer lekker in je vertrouwde omgeving de boel kunt verwerken. Is toch even heftig. Hoop dat je een leuke koningsdag hebt gehad.

  Reageer...
 • Manon

  Fijn dat je weer thuis bent en je leven weer gaat oppakken! Toch een erg mooi model bril, ondanks dat je hem niet nodig hebt!

  Reageer...
 • Michelle

  Lieve Lau, ik ben blij dat je het zo lekker van je af kan schrijven. Het is enorm vervelend maar gelukkig niet het einde van de wereld. Alles komt goed <3 dikke kus!

  Reageer...
 • Linda

  Mooi artikel! Zoals je zegt, het gaat allemaal door. Hoop dat je het snel een beetje een plekje kan geven en weer helemaal 100% happy door kan. Wel fijn in ieder geval dat je nu alles weer gewoon goed ziet joh! Sterkte <3

  Reageer...
 • Roos

  Wow ik kijk een weekje niet en nu dit! Wat heftig zeg voor je…!
  Mijn vriend heeft ook diabetes en bij hem is het ook pas op z’n 24e gekomen. In het begin vond hij het wel lastig en soms nog steeds wel, maar er valt echt onwijs goed mee te leven!
  Niet dat het niet kut is hoor… nouja, ik wilde alleen even zeggen dat je je niet druk hoeft te maken en dat het allemaal goed komt! Sterkte!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Heeft hij ook type 1? :( Lief, dankjewel!

   Reageer...
   • Roos

    Jep ik kende hem toen nog niet maar wat ik ervan weet was ie toen een tijdje heel boos op de wereld erdoor. Inmiddels is het alleen soms lastig, maar is het biet meer echt vervelend ofzo

    Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?