Weekendje weg naar het Limburgse Vaals

Vorig weekend hebben mijn ouders, vriend en ik een bezoek gebracht aan het heuvelachtige Limburg! Naast een bezoekje aan Maastricht, Landgraaf en Horst had ik eigenlijk nog niet veel van Limburg gezien. De échte Limburgse heuvels waren dan ook nieuw voor mij. Het was net alsof we in het buitenland waren! Hoewel we het niet getroffen hadden met het weer hebben we toch een aantal leuke plekken bezocht, waaronder Vaals in Nederland, Aken in Duitsland en Maasmechelen in België!

Bezoekje aan Aken in Duitsland

Op zaterdag besloten we vanuit Vaals naar het Duitse Aken te rijden, bekend van de grote kerstmarkt en natuurlijk door de Dom van Aken. De ‘Aachener Dom’ is gebouwd rond 800! We waren dan ook allemaal erg onder de indruk van dit bijzondere bouwwerk. Het is niet zomaar een simpele kerk; Het lijkt net alsof er allemaal kleine gebouwtjes/mini-kerken bij elkaar zijn gezet. Na een stadswandeling besloten we te lunchen bij bakker Nobis, waar ze hele goedkope (maar lekkere) broodjes hadden!

Dom van AkenDom van AkenDom van Aken

Het drielandenpunt in Vaals

’s Middags brachten we een bezoek naar het drielandenpunt op de Vaalserberg! Hoewel het niet veel meer is dan een eenvoudig paaltje, vond ik het toch best bijzonder om op zo’n punt te staan. Op de foto zie je rondom het paaltje lijnen op de grond. Het kleinste taartpunt is grondgebied van Nederland, met daarna België en Duitsland met het grootste aandeel. Niet ver naast het drielandenpunt ligt ook het hoogste punt van Nederland! We hadden natuurlijk gehoopt op een mooi uitzicht over de groene Limburgse heuvels, maar helaas zagen we niet veel door de mist.

Het drielandenpunt in VaalsHet drielandenpunt in VaalsHet drielandenpunt in Vaals

Ons huisje van Landal

We verbleven in een huisje op bungalowpark Hoog Vaals van Landal. In het ruime zes-persoonshuisje met drie slaapkamers hadden mijn vriend en ik onze eigen slaapkamer op de eerste verdieping en een klein badkamer gedeelte. Prima geregeld!

Landal Hoog Vaals‎Landal Hoog Vaals‎Landal Hoog Vaals‎

De designer outlet in Maasmechelen

Op zondag gingen we naar de designer outlet in Maasmechelen. Net zoals Bataviastad, Rosada en de designer outlet in Roermond was het een klein stadje met allemaal fashion outlets. Net zoals in Bataviastad zat er een groot verschil tussen de winkels. Zo had Scotch & Soda, waar ik mij erg op verheugd had, alleen nog maar grote maten, terwijl bij Pepe Jeans juist weer alle maten aanwezig waren. Door de drukte hadden we er redelijk snel genoeg van en zijn we weer terug gegaan naar ons huisje, waar we bij de Smulgaard, chique woord voor snackbar, de dag afsloten met een patatje!

De designer outlet in MaasmechelenDe designer outlet in MaasmechelenHet was een leuk en gezellig weekend! Ondanks het grijze weer heeft het ons niet tegengehouden om de omgeving van het Limburgse Vaals te verkennen. Misschien dat we in de zomer nog eens een bezoekje brengen aan Limburg en dat we dan ook van de mooie groene heuvels kunnen genieten! :)

Wanneer ben jij voor het laatst een weekendje weg geweest?