Weekendje Magisch Maastricht

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriend een weekendje in Maastricht geweest! We worden allebei erg vrolijk van de kneuterigheid rondom de kerstdagen. Maastricht was de place to be omdat het op dit moment helemaal aangekleed is met mooie kerstversieringen, ook wel Magisch Maastricht genoemd! We bleven slechts één nachtje slapen, maar hebben genoeg tijd gehad om te genieten van de prachtige stad!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtZaterdagochtend reden we weg uit het prachtige Rotterdam, op richting Maastricht! We gingen niet al te vroeg, want het was natuurlijk wel weekend. Rond lunchtijd kwamen we aan bij het hotel. We konden eigenlijk pas inchecken vanaf 15:00, maar onze kamer was al klaar, super fijn! We verbleven in Crown Plaza Maastricht, dat aan de rechterzijde van de brug ligt, aan het water. Een prettige locatie, lekker centraal.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtHet viel me al snel op dat alles in Maastricht heel klein is! Ik dacht dat we hele afstanden moesten gaan wandelen, maar dat viel reuze mee. We waren binnen no time bij de brug en als je aan de overkant bent loop je zo het centrum in. We aten een broodje bij Charlemagne en gingen vervolgens shoppen! Bij een snoepwinkeltje vond ik ufo’s, ik weet eigenlijk niet of ze zo heten, maar zo noem ik ze altijd, nomnom!

Weekendje MaastrichtVervolgens wandelde we richting het Vrijthof, het grote bekende plein van Maastricht dat helemaal in kerstsferen was. Omdat er in Maastricht geen echte Dille en Kamille winkel is, stond er een leuke popup kraam van Dille en Kamille tussen alle kerstkraampjes. Verder waren er allemaal kraampjes met lekker eten en stond er zelfs een reuzenrad! Daar wilde ik natuurlijk in! ;) Het uitzicht over het Vrijthof was prachtig! Zo leuk om al die schattige kleine huisjes met allemaal verschillende daken van bovenaf te zien!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtIn de Dominicanen Kerk zit een prachtige boekenwinkel. Ik had al veel foto’s voorbij zien komen en een bezoekje aan deze boekwinkel stond hoog op mijn wishlist. Het is zo bijzonder om tussen de boeken te snuffelen in zo’n prachtig gebouw! Ik kocht twee boeken, Leef en het Rosie Project. Nu nog even tijd vinden om de boeken te gaan lezen, ik heb er altijd een handje van om boeken te kopen en vervolgens in mijn boekenkast te zetten, maar deze twee wil ik wel echt gaan lezen!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtBij de Hollister zag ik een schattige beren trui, maar ik word altijd erg droevig van de lange rijen bij de paskamers van de Hollister en besloot hem daarom nu even te laten liggen. Misschien dat ik hem alsnog haal bij de Hollister in Rotterdam. ’s Avonds aten we bij restaurant Pieke Potloed, wat volgens de VVV een echte aanrader was, maar we vonden het erg tegenvallen. Zeker niet voor verhaling vatbaar. De volgende keer beter!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtNa het avondeten wandelde we nog even naar het Vrijthof om het te bekijken met alle kerstlichtjes. We kochten een portie churros, een soort van Spaanse donut, wat opeens helemaal hip is! Ik had een zoete bedoeling verwacht, maar het was boven verwachting lekker! Na ons portie churros wandelde we richting het hotel en hebben we lekker een paar uurtjes uitgerust op ons fluffy hotelbed, voordat we gingen slapen.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtDe volgende dag sliepen we uit tot half 11! De winkels gingen toch pas om 12 uur open en we moesten om 12 uur pas uitchecken, dus daar hebben we goed gebruik van gemaakt.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWe hebben ontbeten bij eetcafe El Python! Als we eerder hadden geweten dat het daar zo gezellig en lekker was, hadden we daar de vorige avond ook gegeten. Ik bestelde een verse muntthee en daardoor mocht ik gebruik maken van een geniale honingdispenser! Wat een briljant apparaat! Ik at grotchampignons uit de mergelgrotten van Kanne op toast met gebakken spekreepjes, ui en kruidenboter. Krijg weer honger nu ik er aan terugdenk.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWe wandelde nog wat rond in het prachtige Maastricht en haalde een portie aardbeien en banaan in chocolade op het Vrijthof. We shopte nog wat verder en dronken nog een kop warme chocolademelk. Daarna begon het te regenen en begon het steeds harder te waaien en hadden we het eigenlijk ook wel gezien. Je bent een keer uitgeshopt! ;) Tijd om naar huis te gaan! Uiteindelijk heb ik niet zoveel gekocht omdat bijna overal mijn maat uitverkocht was, maar ik heb wel aardig wat inspiratie opgedaan en weet nu precies welke wintergoodies ik wil kopen en waar! Binnenkort nog maar eens keertje shoppen!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtEn hoe sluit je zo’n weekend af? Juist! Bij de McDonald’s! ;) Het was een superleuk weekend en het knusse en gezellige Maastricht is rond de feestdagen een echte aanrader, zeker als je het leuk vindt om lekker te shoppen en warme chocolademelk te drinken!

Weekendje MaastrichtWeekendje Maastricht

Zijn jullie rond de kerstdagen wel eens een weekendje in Maastricht geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Elisa

  Dankzij jouw berichtje krijg ik helemaal zin om naar Maastricht te gaan :D

  Reageer...
 • Esther Marieke

  Nee, ik ben nog nooit in Maastricht geweest. Lijkt me wel erg leuk! Vind het net iets te ver, dus wil er iets meer tijd voor nemen.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Waar woon je? Ik vond het zelf vanuit Rotterdam erg meevallen! Had verwacht dat het een hele wereldreis zou zijn, maar het was maar twee uurtjes rijden!

   Reageer...
 • dina

  Wat een fijne foto’s! Die berentrui vind ik trouwens echt heel leuk, jammer dat je ‘m niet hebt kunnen passen.
  Ik ben nog nooit in Maastricht geweest, hoewel wij met vrienden al langer proberen te plannen om er een weekendje naartoe te gaan (maar ja, je weet hoe dat gaat).

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je gaat er vast nog wel een keer naartoe! :) Ik denk dat ik vrijdag hier even ga kijken of ze die trui ook hebben, vind hem zo leuk :D

   Reageer...
 • Dionne

  Altijd zo leuk om vanuit de ogen van iemand anders te kijken. Ik heb er tot mijn 19e gewoond en ben er opgegroeid. Super leuke stad, zeker deze tijd van het jaar!

  Reageer...
 • Tessa

  Wat ziet dat er gezellig uit! En heel erg sfeervol! Ik zag je filmpje vanuit het reuzenrad al op instagram! Zo leuk!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Saskia

  Mijn stadje :). Klopt inderdaad, alles ligt lekker op loopafstand. Maastricht is niet zo groot. Ik ga binnenkort een koopavondje rondneuzen. Die dille en kamille stand moet ik onthouden. Zie altijd zulke leuke spulletjes bij anderen voorbij komen…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Volgens mij staan ze er niet altijd! :( Er moet gewoon een echte Dille en Kamille winkel komen in Maastricht! :)

   Reageer...
 • Lisa

  Aah ik wil zo graag nog een keer naar Maastricht! Leuk verslag :)

  Reageer...
 • Pauline

  Ik ben er ook een keertje geweest. Het is een hele leuke en gezellige stad!
  Mooie foto’s heb je gemaakt ook!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Alyssa

  Haaaaaa! Mijn stadje ^^! Leuk dat je hier een weekend hebt doorgebracht! Je hebt zelfs door de straat gewandeld waar ik aan het werk was. Ik ben gek op de lampjes en de sfeer die er in Maastricht is voor de feestdagen <3

  Reageer...
 • Sylvia

  Fijn is Maastricht hè? Ben zo blij dat ik daar studeer nu :)

  Reageer...
 • Bente

  Wat een prachtige stad! Ik krijg meteen weer helemaal zin om er weer eens naartoe te gaan :)

  Reageer...
 • zomersproetje

  Leuke stad Maastricht, ben er regelmatig geweest. Vanaf Eindhoven goed te rijden.
  Met kerst echter nog niet, ziet er mooi uit. Schattige berentrui ook ;-).

  Reageer...
 • Anouk

  Wat ziet het er gezellig uit! Ik ben nog nooit in Maastricht geweest. Wil er zeker eens heen!

  Reageer...
 • Nicetobeout

  Leuke foto’s! Gezellig he. Mijn man heeft mij ooit eens verrast met een weekendje Maastricht rond kerst. Zijn toen ook in het reuzenrad geweest, toen was mijn hoogtevrees nog niet zo dramatisch.

  Reageer...
 • World

  Wow! Dat ziet er veel leuker uit dan wat ik bij Maastricht in gedachte had! Ik was dit weekend in Dresden, en ik dacht; dat is nou echt bijzonder. Maar Maastricht ziet er eigenlijk net zo bijzonder uit!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dresden heb ik nog nooit van gehoord! Is het leuk daar? :D

   Reageer...
 • Cindy

  Maastricht is geweldig! Ik ben er in april dit jaar nog geweest en 4 jaar geleden het weekend voor kerst. Er hangt zo’n fijne sfeer in die stad, erg vriendelijk. Mooie foto’s, fijn dat je zo genoten hebt.

  Reageer...
 • Kim

  Wat leuk! Ziet er super gezellig uit. Dat boek Leef zou ik ook nog wel willen lezen. Ben benieuwd wat je er van vind :)

  Reageer...
 • Anneleen

  Haha ik wist niet wat ik me bij een honingdispenser moest voorstellen maar die foto verklaart veel ;) ziet er uit als een heel gezellig weekendje! Die boekenwinkel in die kerk lijkt me heel bijzonder!

  Reageer...
 • Fleur

  Wat onwijs leuk dat je dit samen met je vriend hebt gedaan! Ik ben ooit 1 keer in Maastricht geweest om te winkelen, maar dat was helaas niet rondom kerst. Zag er allemaal prachtig uit op de foto’s!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wauw, wat een gezellige sfeer!

  Reageer...
 • Karlijn

  Maastricht is zo zo fijn! Ik ben echt gek op die stad. Wij hebben een paar keer met kerst in een soort huisje gezeten in een klein dorpje bij Maastricht. En dan lekker de stad in naar één van mijn lievelingsboekwinkels in de kerk. X

  Reageer...
 • Entre Deux Maastricht

  Wat een heerlijk weekend heb jij gehad in onze magisch mooie stad Maastricht. Zo te lezen ben je helemaal in de kerstsferen gekomen, top! En natuurlijk kon een bezoekje aan Winkelcentrum Entre Deux ook niet ontbreken. Hopelijk zien we je nog eens terug!

  Reageer...
 • Sanae

  Super leuke foto’s. Maastricht is super leuk om te winkelen!

  Reageer...
 • Marcella

  Ik was in de zomer in Maastricht, maar ik moet echt eens terug om de kerstsfeer te ervaren. Ziet er bijzonder leuk uit! Fijn, zo’n weekendje weg!

  Reageer...
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Maastricht is leuk!!! Snel weer eens naartoe :)!

  Reageer...
 • Photo Diary December; Kerst & Vakantie - Wish Flower

  […] Mijn Moroccanoil borstel was doormidden gebroken en aangezien het een vrij prijzige borstel was en ik hem nog een paar maanden had, leek dit mij niet helemaal de bedoeling. Ik kreeg netjes een nieuwe van Moroccanoil, met een aantal lieve cadeautjes, top service! We gingen een weekendje naar Maastricht! Op de tweede dag in Maastricht had ik een heerlijk ontbijtje met champignons en bacon! Meer over mijn weekend in Maastricht kan je lezen in het artikel dat ik schreef. […]

  Reageer...
 • Leuke boeken & schrijvers voor jongvolwassenen - Wish Flower

  […] aantal keer vernomen dat de boeken van Graeme Simsion super leuk zouden zijn. Vorig jaar tijdens het weekendje in Maastricht zag ik het eerste boek, het Rosie Project, liggen bij de boekhandel en besloot ik deze aan te […]

  Reageer...
 • Leuke boeken en schrijvers voor jongvolwassenen - Lauriëtte

  […] een aantal keer vernomen dat de boeken van Graeme Simsion superleuk zouden zijn. Vorig jaar tijdens het weekendje in Maastricht zag ik het eerste boek van Graeme, het Rosie Project, liggen bij de boekhandel. Ik besloot het boek […]

  Reageer...
 • Interesting books and writers for young adults - Lauriëtte

  […] a number of times that Graeme Simsion’s books would be super fun to read. Last year during the weekend in Maastricht, I saw Graeme’s first book at the bookshop: The Rosie Project. I decided to buy it. I started […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?