Weekendje Magisch Maastricht

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriend een weekendje in Maastricht geweest! We worden allebei erg vrolijk van de kneuterigheid rondom de kerstdagen. Maastricht was de place to be omdat het op dit moment helemaal aangekleed is met mooie kerstversieringen, ook wel Magisch Maastricht genoemd! We bleven slechts één nachtje slapen, maar hebben genoeg tijd gehad om te genieten van de prachtige stad!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtZaterdagochtend reden we weg uit het prachtige Rotterdam, op richting Maastricht! We gingen niet al te vroeg, want het was natuurlijk wel weekend. Rond lunchtijd kwamen we aan bij het hotel. We konden eigenlijk pas inchecken vanaf 15:00, maar onze kamer was al klaar, super fijn! We verbleven in Crown Plaza Maastricht, dat aan de rechterzijde van de brug ligt, aan het water. Een prettige locatie, lekker centraal.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtHet viel me al snel op dat alles in Maastricht heel klein is! Ik dacht dat we hele afstanden moesten gaan wandelen, maar dat viel reuze mee. We waren binnen no time bij de brug en als je aan de overkant bent loop je zo het centrum in. We aten een broodje bij Charlemagne en gingen vervolgens shoppen! Bij een snoepwinkeltje vond ik ufo’s, ik weet eigenlijk niet of ze zo heten, maar zo noem ik ze altijd, nomnom!

Weekendje MaastrichtVervolgens wandelde we richting het Vrijthof, het grote bekende plein van Maastricht dat helemaal in kerstsferen was. Omdat er in Maastricht geen echte Dille en Kamille winkel is, stond er een leuke popup kraam van Dille en Kamille tussen alle kerstkraampjes. Verder waren er allemaal kraampjes met lekker eten en stond er zelfs een reuzenrad! Daar wilde ik natuurlijk in! ;) Het uitzicht over het Vrijthof was prachtig! Zo leuk om al die schattige kleine huisjes met allemaal verschillende daken van bovenaf te zien!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtIn de Dominicanen Kerk zit een prachtige boekenwinkel. Ik had al veel foto’s voorbij zien komen en een bezoekje aan deze boekwinkel stond hoog op mijn wishlist. Het is zo bijzonder om tussen de boeken te snuffelen in zo’n prachtig gebouw! Ik kocht twee boeken, Leef en het Rosie Project. Nu nog even tijd vinden om de boeken te gaan lezen, ik heb er altijd een handje van om boeken te kopen en vervolgens in mijn boekenkast te zetten, maar deze twee wil ik wel echt gaan lezen!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtBij de Hollister zag ik een schattige beren trui, maar ik word altijd erg droevig van de lange rijen bij de paskamers van de Hollister en besloot hem daarom nu even te laten liggen. Misschien dat ik hem alsnog haal bij de Hollister in Rotterdam. ’s Avonds aten we bij restaurant Pieke Potloed, wat volgens de VVV een echte aanrader was, maar we vonden het erg tegenvallen. Zeker niet voor verhaling vatbaar. De volgende keer beter!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtNa het avondeten wandelde we nog even naar het Vrijthof om het te bekijken met alle kerstlichtjes. We kochten een portie churros, een soort van Spaanse donut, wat opeens helemaal hip is! Ik had een zoete bedoeling verwacht, maar het was boven verwachting lekker! Na ons portie churros wandelde we richting het hotel en hebben we lekker een paar uurtjes uitgerust op ons fluffy hotelbed, voordat we gingen slapen.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtDe volgende dag sliepen we uit tot half 11! De winkels gingen toch pas om 12 uur open en we moesten om 12 uur pas uitchecken, dus daar hebben we goed gebruik van gemaakt.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWe hebben ontbeten bij eetcafe El Python! Als we eerder hadden geweten dat het daar zo gezellig en lekker was, hadden we daar de vorige avond ook gegeten. Ik bestelde een verse muntthee en daardoor mocht ik gebruik maken van een geniale honingdispenser! Wat een briljant apparaat! Ik at grotchampignons uit de mergelgrotten van Kanne op toast met gebakken spekreepjes, ui en kruidenboter. Krijg weer honger nu ik er aan terugdenk.

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWe wandelde nog wat rond in het prachtige Maastricht en haalde een portie aardbeien en banaan in chocolade op het Vrijthof. We shopte nog wat verder en dronken nog een kop warme chocolademelk. Daarna begon het te regenen en begon het steeds harder te waaien en hadden we het eigenlijk ook wel gezien. Je bent een keer uitgeshopt! ;) Tijd om naar huis te gaan! Uiteindelijk heb ik niet zoveel gekocht omdat bijna overal mijn maat uitverkocht was, maar ik heb wel aardig wat inspiratie opgedaan en weet nu precies welke wintergoodies ik wil kopen en waar! Binnenkort nog maar eens keertje shoppen!

Weekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtWeekendje MaastrichtEn hoe sluit je zo’n weekend af? Juist! Bij de McDonald’s! ;) Het was een superleuk weekend en het knusse en gezellige Maastricht is rond de feestdagen een echte aanrader, zeker als je het leuk vindt om lekker te shoppen en warme chocolademelk te drinken!

Weekendje MaastrichtWeekendje Maastricht

Zijn jullie rond de kerstdagen wel eens een weekendje in Maastricht geweest?