Landal Greenparks; Weekendje Landgoed ’t Loo‎

Afgelopen weekend zijn mijn vriend en ik een weekendje weg geweest met Landal Greenparks! Het was ons eerste weekendje weg in een bungalowpark en dat is goed bevallen. Van tevoren had ik allemaal plannen gemaakt, maar ook gezegd dat niets moest en alles mocht. Gewoon even een weekendje alleen maar ontspannen. Uiteindelijk hebben we inderdaad vrij weinig gedaan en voornamelijk genoten van de prachtige natuur!

Landal Greenparks Landgoed ’t Loo

De puzzelstukjes vielen allemaal tegelijkertijd op zijn plek. We wilden graag nog een weekendje weg maar wisten niet waar naartoe. Ook hadden we geen auto meer, wat het ook wat lastiger maakte. Toen we een nieuwe auto kochten kwam ik in dezelfde periode een interessante aanbieding tegen van Landal Greenparks. Omdat we na de wandelingen tijdens de wintersport dachten dat het ook wel eens leuk was om te gaan wandelen in Nederland besloten we om een Landal Greenparks locatie te zoeken op de Veluwe. Al snel kwamen we Landgoed ’t Loo‎ tegen en besloten we daar een weekendje naartoe te gaan.

Vrijdag

Vrijdag na de lunch vertrokken we richting het noordoosten van het land. We waren vanaf 15:00 welkom in onze bungalow en dat hadden we goed getimed aangezien we om 14:45 aankwamen bij Landgoed ’t Loo. We wandelden naar de receptie waar we hartelijk ontvangen werden. Hoewel het een autovrij bungalowpark is, mogen de auto’s op de aankomst- en vertrekdagen eventjes bij de bungalow zodat alle spullen uitgeladen kunnen worden. Oorspronkelijk hadden we een vierpersoons bungalow geboekt, maar toen we bij de bungalow aankwamen bleek het een bungalow voor zes personen te zijn. Niet echt nodig met zijn tweetjes, maar daardoor hadden we wel keus uit drie slaapkamers!

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooNadat we een beetje gesetteld waren besloot ik een rondje te gaan hardlopen. Ik had een route uitgestippeld zodat ik het bungalowpark een beetje kon verkennen. In het midden van het park is een groot recreatiemeer, met daarnaast het ‘Gran Place’ met diverse restaurants en winkeltjes. Na het hardlopen sprong ik snel onder de douche en hebben we daarna pizza gegeten in het pannenkoeken- en pizzarestaurant.

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't Loo

Zaterdag

De volgende ochtend genoten we van een heerlijk ontbijtje op ons terras midden in de natuur. Het is heerlijk om ’s ochtends de vogeltjes te horen fluiten en een spitsmuisje onder de blaadjes te horen ritselen. Na het ontbijt besloten we een kleine wandeling te maken door het bos. Het was een wandeling van ongeveer een uur en we kwamen aardig wat omgevallen bomen tegen! Volgens de routebeschrijving zou de wandeling ongeveer een uurtje duren, maar na een uur hebben we toch maar een shortcut genomen omdat we anders te laat zouden zijn de plannen die we voor de middag hadden gemaakt!

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooNa de wandeling bestelden we een broodje in de brasserie van het park. We hadden ons via het activiteitenprogramma van Landal Greenparks aangemeld voor een bezoekje aan een kaasboerderij. Om 14:00 kwamen we aan bij Kaasboerderij Van Zeeburg in Elburg dat vanaf Landgoed ’t Loo slechts twintig minuutjes rijden is. In 1978 is de familie begonnen met het bereiden van boerenkaas en dit doen ze nog steeds met veel plezier! De rondleiding begon in de koeienstal aangezien dat de basis is van de boerenkaas. Vervolgens brachten we een bezoekje aan de melkstal en de kaasschuur en kregen we informatie over alle aspecten die te maken hebben met het bereiden van boerenkaas. Het was heel erg interessant en leerzaam om eens gezien te hebben!

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooNa het bezoekje aan de kaasboerderij haalden we nog een lekker softijsje bij de snackbar waar we daarna ook nog patatjes hebben gegeten. Nomnom!

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't Loo

Zondag

De zondag was een heerlijk ontspannen dag. We begonnen de dag op de midgetgolfbaan waar het een echte nek-aan-nekrace was! Toen we halverwege waren stond ik flink voor, maar toen ging het opeens niet meer zo goed. Bij de laatste hole stonden we gelijk, maar uiteindelijk heeft mijn vriend gewonnen! Na het avontuur op de midgetgolfbaan wilde ik naar de kinderboerderij, die helaas een klein beetje uitgestorven was! :( Er waren een paar kippen, vogels en een geit, maar in de wei waar konijntjes hoorden te huppen waren geen konijntjes te bekennen. Misschien sliepen ze allemaal nog! ;)

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooWe bestelden weer een lunch bij de brasserie. Deze keer genoot ik van een super lekkere club sandwich! Daarna begon het een klein beetje te regenen en kocht ik in het winkeltje een bruisbal voor in bad, eventjes opwarmen! Die middag hebben we lekker in het huisje rondgehangen met een bordspelletje (op de iPad) en een boek. Om ons verblijf bij Landgoed ’t Loo af te sluiten gingen we ’s avonds eten in het restaurant en heb ik een gebakken schnitzel met spek en boerengroenten gegeten en als toetje een appeltaart in een potje met groene appeltjes-ijs, dat was zo lekker!

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't Loo

Maandag

In het woonkamertje had ik twee stoelen tegen elkaar aangezet en zo mijn eigen leeshoekje gecreëerd. Het was zo leuk om een boek te lezen en vervolgens buiten in je ooghoek een vogeltje te zien. Heerlijk om zo’n huisje te hebben in de natuur voor een paar dagen! Helaas was het maandagochtend tijd om de spulletjes in te pakken. Omdat we het zwembad van het bungalowpark een beetje aan de kleine kant vonden hadden we bedacht om maandag te gaan zwemmen bij het tropische bosbad van Putten. Het was toen al zulk lekker weer dat we zelfs even in het buitenbad gezwommen hebben!

Landal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't LooLandal Greenparks; Weekendje Landgoed 't Loo

We hebben enorm genoten van onze eerste Landal Greenparks ervaring op Landgoed ’t Loo! Qua kosten is het ook echt de moeite waard om gewoon een lang weekendje door te brengen in de natuur. In verhouding met een normale vakantie kost het echt ‘bijna niks’. We gaan dit zeker nog eens een keer doen, ik heb er nu alweer zin in! :)

Zijn jullie wel eens een weekendje weg geweest met Landal Greenparks?