Wat ik geleerd heb over verhuizen

Zo, even tussen alle drukte door een teken van leven. Dat verhuizen heb ik even flink onderschat. Dat doen we wel even in een paar dagen dacht ik. Sowieso hebben we alles laten verhuizen , dus wat moet je zelf dan nog doen naast het in- en uitpakken van dozen? Nou, alles van de muren halen, schoonmaken, lampen van het plafond halen en vervolgens in het nieuwe huis precies hetzelfde, maar dan in omgekeerde volgorde, plus gordijnrails ophangen, laten we die vooral niet vergeten. En die dozen? Ja dat waren er ook iets meer dan ik verwacht had.

Inmiddels hebben we zes nachtjes in ons nieuwe huis geslapen en begin ik al aardig gewend te raken. Het is natuurlijk nog niet ‘ons thuis’, maar dat komt wel. Helaas is er iets mis gegaan met onze internetaansluiting waardoor we pas (als alles goed gaat) dit weekend internet hebben. We zijn afgezien van een klein beetje 4G hartstikke offline, maar daardoor zijn we wel continu met het huis bezig geweest. Ieder nadeel heeft zijn voordeel! ;) Nu we bijna alles op orde hebben en er nog maar negen verhuisdozen uitgepakt hoeven te worden (jay!), was het tijd om alles eens op een rijtje te zetten, want wat heb ik véél geleerd over verhuizen!

Wat ik geleerd heb over verhuizen

Wat ik geleerd heb over verhuizen

 • Het is niet verstandig om een stofzuiger te gebruiken om een lege nieuwbouwwoning te stofzuigen, daar gaan stofzuigers kapot van. Ook zijn stofzakloze stofuigers (zeg dat maar eens tien keer achter elkaar) de meest waardeloze dingen op aarde. Die kan je namelijk niet goed schoonmaken van binnen. Driewerf hoera voor onze nieuwe stofzuiger mét stofzuigerzak.
 • Zorg goed voor je handjes. Knip je nagels voordat je gaat verhuizen. Je breekt gegarandeerd elke dag een nagel en na al dat schoonmaken voelen je handen aan als schuurpapier. Het was even zoeken tussen alle verhuisdozen, maar uiteindelijk heb ik de handcrème weer gevonden.
 • Verhuizen doe je niet in één dag! En ook niet in twee dagen. Mijn photo diary van april zal voornamelijk bestaan uit foto’s van de verhuizing, dan wordt het vanzelf duidelijk dat er echt meer tijd voor nodig is. Belangrijke les, de volgende keer neem ik gewoon een week vrij van werk.
 • Zet duidelijk op de verhuisdozen wat er in zit! Als je drie witte kasten hebt is het niet handig om “spullen uit de witte kast” op de doos te zetten.
 • Verhuizen is niet leuk. Een nieuwe woning en het inrichten ervan is misschien wel leuk, maar verhuizen an sich is vermoeiend en vooral enorm tijdrovend. Lampen hang je niet in een paar minuten op, daar ben je zo een halve dag mee bezig en dat geldt eigenlijk voor alles. De dagen vliegen voorbij!

Over een paar dagen zal het wel weer iets rustiger worden. Qua klussen zijn we zo goed als klaar en als de laatste verhuisdozen uitgepakt zijn en we straks in dit huisje weer gewoon internet hebben kunnen we ons normale leven weer ‘hervatten’. Binnenkort zal ik wat foto’s delen van ons nieuwe stekkie! :)

Ben jij wel eens verhuisd?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dionne

  Heavy hé? Verhuizen. Zelf heb ik 1 april ook de sleutel gekregen van mijn nieuwe huis en had het verhuizen ook onderschat…

  Reageer...
 • Anne

  Haha! Verhuizen is inderdaad écht wel een klus. Ik onderschat het ook nogal ;)

  Reageer...
 • Verhuisdozen

  Zoals bij veel zaken is voorbereiding essentieel! Je geeft in ieder geval een aantal zeer fijne tips! Succes met uitpakken.

  Reageer...
 • Miranda

  Als ik dit lees denk ik dat ik de verhuizing die mij aankomende zomer te wachten staat ook flik aan het onderschatten ben. Dankje voor de tips, ik denk dat ik nu wel wat meer tijd voor de verhuizing vrij ga maken.

  Reageer...
 • Fleur

  Goed dat je deze ‘niet na doen’ tips op een rijtje zet want het zal mij geheid overkomen;p.
  Ben heel benieuwd naar het eind resultaat!

  Reageer...
 • Mariet

  oooh zo herkenbaar! Ik had het verhuizen ook flink onderschat… Gelukkig hebben we de boel nu aardig op orde.
  Succes met inrichten etc. Het inrichten van je huis en alles een plekje geven vond (en vind) ik wel heel erg leuk om te doen!

  Reageer...
 • Marcella

  Ik ben vorig jaar verhuisd en heb nog steeds een paar dozen om uit te pakken. Met van die losse spullen waar ik eigenlijk geen idee heb waar ik het wil bewaren. Stiekem kan ik het dan dus ook weggooien. Wij zijn verhuisd op zaterdag en leverden maandag ons oude huis op. Een collega dacht serieus dat ik dinsdag weer zou komen werken. In een huis waar alles gewoon in ‘gezet’ was en niks op orde was. Jij snapt dat er meer tijd nodig is ;-) Succes & veel
  plezier met je nieuwe huis!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hahaha, jeetje! Daar is inderdaad wel wat meer tijd voor nodig, dat weet ik nu maar al te goed! ;) Dankjewel!

   Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Ik vond het verhuizen vanuit mijn slaapkamer naar een appartement al verschrikkelijk. Laat staan als ik straks ooit moet verhuizen met Felix… Brrr dit zorgt er voor dat ik nog niet WIL verhuizen haha

  Reageer...
 • Dit gaan we in ons nieuwe huis anders doen - Wish Flower

  […] Het uitpakken van verhuisdozen an sich is al een hele klus; maar om de inhoud van die dozen ook weer netjes een plek te geven is misschien nog wel lastiger. Zeker als je weet dat je woonsituatie niet permanent is, maakt dat de ‘noodzaak’ van het opruimen alleen maar minder. Permanent is het nooit natuurlijk, maar voor één jaartje (het worden er uiteindelijk twee), is dat toch anders. In ons nieuwe huis ga ik alles écht opruimen. Niet meer alleen de dozen uitpakken en het in een lade gooien, maar ook daadwerkelijk alles een eigen plekje geven. […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?