Daily essentials; Wat er altijd in mijn tas zit

Sinds ik diabetes heb is de inhoud van mijn tas verdubbeld. Voorheen had ik alleen spulletjes bij me zoals een portemonnee en een agenda, maar bij het hebben van diabetes komen er helaas een grote hoeveelheid daily essentials bij. Stiekem vind ik het altijd super interessant om te weten wat mensen altijd bij zich hebben, het zegt toch ook iets over de persoon zelf. Daarom deel ik vandaag mijn daily essentials!

Daily essentials; Wat ik altijd in mijn tas heb zitten

Illustratie van Roos Busink

Mijn Dille & Kamille grabbelton

Op dit moment heb ik elke dag mijn grote Dille & Kamille tas bij me. Lekker makkelijk aangezien ik daar alles gewoon in kan gooien. Enige nadeel is dat het daardoor een grote grabbelton wordt en het soms even duurt voordat ik iets weer gevonden heb. Zoals ik eerder al zei staat een nieuwe tas hoog op mijn verlanglijstje, maar het vinden van een mooie grote tas waar óók mijn laptop in kan is lastiger dan het lijkt! Wat dat betreft ben ik blij dat ik geen meisje meisje ben en de inhoud van mijn tas redelijk minimaal is!

Daily essentials; Wat ik altijd in mijn tas heb zitten

De spulletjes die altijd in mijn tas zitten

Hoewel ik mijn portemonnee zelden gebruik, is het handig om hem bij me te hebben aangezien al mijn pasjes erin zitten. Mijn pinpas zit eigenlijk altijd samen met mijn ov-chipkaart in mijn jaszak zodat ik niet elke keer hoef te grabbelen in de grabbelton. Mijn oortjes heb ik altijd bij me zodat ik me soms even kan afsluiten van de buitenwereld. Zeker op werk helpt het heel erg om muziek te luisteren als ik me ergens goed op moet concentreren. Mijn zonnebril, voor als toevallig eens een keer de zon schijnt in ons regenachtige landje en kauwgom, omdat dat gewoon altijd fijn is om bij je te hebben.

Daily essentials; Wat ik altijd in mijn tas heb zittenDaily essentials; Wat ik altijd in mijn tas heb zittenGek genoeg ben ik best wel digital minded, maar blijf ik vasthouden aan sommige analoge gewoontes, zoals met mijn grote papieren agenda. Verder heb ik altijd mijn zelfgemaakte diabetes dagboekje bij me waarin ik netjes mijn waarden bijhoud. Misschien dat dat op de langere termijn allemaal niet meer zo precies hoeft, maar voor nu zijn mijn waarden nog hartstikke onstabiel en dan is het fijn om te kunnen zien hoe het bijvoorbeeld de vorige keer ging. Ook heb ik mijn koolhydraten notitieboekje bij me, zodat ik soms even kan spieken hoeveel koolhydraten er in de gerechten zitten die ik regelmatig eet. Last but not least, pennen om in de boekjes te schrijven! ;)

Daily essentials; Wat ik altijd in mijn tas heb zittenDan blijven alleen mijn diabetes spulletjes nog over! In mijn diabetes tasje van Prikkedief bewaar ik mijn glucosemeter, prikpen, lancetten, insulinepen en de naaldjes die op de insulinepen gaan. Ik ben nog steeds zo blij met mijn mooie ‘clutch’! In geval van nood heb ik mijn GlucaGen hypokit bij me, in het oranje doosje. Als ik buiten bewustzijn raak zorgt deze injectie ervoor dat ik weer bij bewustzijn kom. Ik hoop dat ik deze nooit gebruikt hoeft te worden. Wat ik ook altijd bij me moet hebben is hypovoer. Als mijn bloedglucose te laag wordt moet ik snel een paar tabletten dextro nemen en vervolgens nog iets met langzamere koolhydraten zoals een sultana. In het zwarte tasje zitten standaard medicijnen zoals paracetamol voor als ik me even niet zo top voel.

Daily essentials; Wat ik altijd in mijn tas heb zitten

Welke spulletjes hebben jullie altijd in je tas?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Alyssa

  Wat leuk om te zien! Stiekem ben ik wel eens nieuwsgierig of alle vrouwen zoveel spulletjes meeslepen de hele dag. Ik ben blijkbaar niet de enige :-D. Mijn ervaring is ook wel: hoe groter de tas, hoe meer spullen.

  Reageer...
 • Karlijn

  Zo leuk om in iemand anders haar tas te kijken! O man, ik ben echt altijd nieuwsgierig naar dit soort dingen. In mijn eigen tas zit eigenlijk altijd mijn portemonnee, agenda, moleskine (die van jou), etui, oordopjes, sleutels, kauwgom, haarclipje en dat is het denk ik :) X

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Leuk om te zien! ik heb ook zo’n dille & kamille zak, ze zijn zo tof!

  Reageer...
 • Marjolein

  Grappig om te zien wat iemand anders in haar tas heeft. Mijn tas is gewoon echt een grote bende.. kan er nooit wat in vinden … tijd voor een tas meer handige vakjes denk ik! xx

  Reageer...
 • Roos

  Leuk om te zien altijd inderdaad! Vooral omdat mijn vriend dus diabetes heeft en dit dus voor mij dichtbij staat. Hij heeft het al 10 jaar en gaat er daarom wel wat anders mee om… Vaak heeft hij alleen zijn insuline pen bij zich als we op pad gaan! Dacht, misschien wel fijn voor je om te weten dat je over een tijdje minder mee hoeft te slepen omdat het allemaal zo gewoon is geworden!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hi Roos! Wat doet je vriend dan als hij een hypo krijgt..? Persoonlijk zou ik niet met een gerust gevoel de deur uitgaan als ik geen hypovoer bij me heb!

   Reageer...
   • Roos

    Snap ik Lauriette! Omdat hij het al lang heeft voelt hij heel goed aan hoe zijn bloedsuiker is. Al ver voordat hij echt een hypo heeft weet hij al dat het te laag is. Als hij dus zegt “ik denk dat ik straks een hypo ga krijgen” dan halen we ergens wat eten of een colaatje halen. Nu is het meestal wel ’s avonds dat hij alleen een pen mee heeft, als we gaan stappen ofzo en dan ben je natuurlijk wel in een bar waar snel iets voor handen is.
    Zijn test apparaat heeft hij sowieso niet echt heel vaak mee maar als we wat langer op pad gaan (bijv wandelen ofzo) dan gaat er wel vaak een rolletje mentos mee voor de zekerheid, al is dat ook vaak op mijn aanraden haha!
    Ik denk dat je er na verloop van jaren niet meer echt door overvallen wordt (een hypo) en dus wat beter kunt aanvoelen ver van te voren dat je wat moet eten. Soms heeft hij nog wel erge hypo’s hoor, maar dat is eigenlijk alleen ’s nachts!

    Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Wat leuk om te zien, ik heb eigenlijk enkel een portemonnee, mobiel en maandverbandje. Als het iets langer is dan altijd een fles water!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?