Wandelen in Mayrhofen; Het avontuur

Twee dagen geleden schreef ik over de vakantie in Mayrhofen en hoewel alles wel zo’n beetje verteld is, leek het me leuk om nog over een specifiek onderdeel van de vakantie te vertellen, aangezien het een groot avontuur was! Dit is mijn laatste artikel over de vakantie naar Mayrhofen, beloofd! Na vier dagen skiën hadden we behoefte aan een dagje rust en besloten mijn vriend, vader en ik een stuk te gaan wandelen in Mayrhofen. We hadden een leuke route uitgestippeld aan de rand van Mayrhofen. We wilde écht wandelen, door de natuur, weg van de winkeltjes. Nou, dat hebben we geweten! ;)

Wandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurVanuit het dorp liepen we naar de ‘Ziller’ een mooie rivier die zo’n dertig kilometer door het Zillertal stroomt. We zochten naar het begin van de wandelroute en toen we dachten dat we het gevonden hadden, stonden we voor een klimmuur met aan de zijkant een klein wandelpad. Dit kan het niet zijn toch? Of wel? De klimmuur ging het niet worden, dus namen we het wandelpad, dat behoorlijk stijl omhoog ging. Er lag veel sneeuw, maar gelukkig hadden er al eerder mensen gewandeld en volgden we de voetstappen in de sneeuw. Dit was niet zomaar een wandeling, maar een halve overlevingstocht, zo gaaf! We waren erg blij dat we voor de vakantie goede wandelschoenen hadden gekocht. Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling hadden we weinig houvast en vond ik het soms best gevaarlijk. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het een stijl, besneeuwd en slingerend wandelpad was, zonder hekjes en dergelijke. Toen we gepasseerd werden door een groep jongeren op simpele gympen kregen we iets meer moed, als zij het kunnen, kunnen wij het ook!

Wandelen in Mayrhofen; Het avontuurNa een tijdje kwamen we een prachtig stukje natuur tegen, enorme ijspegels aan een rotswand, geweldig! Na een korte pauze gingen we verder. Halverwege de route was een ‘gasthaus’ en we keken erg uit naar een warm kopje chocolademelk of thee. Na een halfuur klimmen en klauteren zagen we het gasthaus, hoera! Eenmaal boven bleek het hartstikke gesloten te zijn en stond er een drankautomaat. Dat was niet de bedoeling! We vervolgden onze wandeling en genoten van de prachtige natuur en uitzichten met zo nu en dan een pauze om uit te rusten, want vermoeiend is zo’n wandeling wel!

Wandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurNa de wandeling bergopwaarts moesten we natuurlijk ook weer naar beneden, waarvan je in eerste instantie denkt dat dat makkelijker zal zijn, maar door de verraderlijk gladde stukjes moesten we toch voorzichtig doen. Voor je het weet glij je zo een stuk naar beneden. Uiteindelijk is ook de tocht naar beneden goed gegaan en hebben we zo’n twee uur gewandeld en was het een groot avontuur! We hadden alledrie niet verwacht dat het zo’n spannende route zou zijn. Dankzij de middag wandelen in Mayrhofen hebben we de smaak te pakken en zijn we van plan om binnenkort ook mooie wandelingen te maken door de mooie natuurgebieden van Nederland. Wandelen is leuk!

Wandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuurWandelen in Mayrhofen; Het avontuur

Wandelen jullie wel eens? Hebben jullie goede tips voor mooie wandelingen in Nederland?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Elisa

  Wouw mooi hoor, ja wij wandelen wel eens. Ik vind het heerlijk door bos/duinen en op het strand te wandelen. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat wij dit alles dicht bij elkaar hebben!

  Reageer...
 • Kim

  Wat een prachtig gebied moet dat zijn! Ik wandel zelf heel graag. Verstand op nul en er gewoon lekker uit. Als kind kwam ik vaak bij Poolshoogte in Exloo. Je kan hier boven de bomen lopen. Echt een aanrader :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat klinkt erg mooi! Kan je daar gewoon wandelen of heeft dat bepaalde openingstijden?

   Reageer...
 • Rosanne

  Ohhh yes, love it! Meer artikelen mag best hoor ;) Prachtig.

  Reageer...
 • Cindy

  Wauw, wat een plaatje. Op de website van Staatsbosbeheer vind je mooie wandelroutes door natuurgebieden, daar halen wij soms wel eens een wandelroute vandaan, als we daar in de buurt zijn.

  Reageer...
 • Moniek

  Wauw wat een prachtige tocht! Vroeger toen ik klein was gingen we altijd op vakantie ook wandelen door de bergen! In Drenthe heb je mooie gebieden om te wandelen!

  Reageer...
 • Bente

  Ziet er echt super mooi uit! Ik ben zelf dol op wandelingen in het bos/de duinen en op het strand! In Zuid-Holland ben ik niet bekend maar daar zul je ook wel mooie routes hebben :)

  Reageer...
 • Rianne

  Wow mooi! Wandelen in de sneeuw is sowieso heel fijn!

  Reageer...
 • Jasmijn

  Wauw, wauw, wauw! Wat een onwijs gave plek! Ik wandel zelf graag in de zomer, maar het lijkt me heel gaaf om dit eens in de winter te doen! I love it!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat een prachtige foto’s, hier word ik een beetje jaloers van ;)

  Reageer...
 • Wendy

  Doet me een beetje denken aan de wandelingen bij Cascades du Herisson in Frankrijk. Tegenwoordig hebben ze daar een net wandelpad gemaakt, maar eerst was dat ook een heel spannend tochtje. Geen hekjes, gladde keien en rotsen. Wel leuk om te doen.

  Reageer...
 • Denise

  Wauw.. wat prachtig zeg :)! Ik wandel wel eens ja, maar gewoon in de buurt. Ik vind de A. Vogeltuinen bij ’t Harde wel mooi :).

  Reageer...
  • Lauriëtte

   ’t Harde heb ik wel eens van gehoord! Bedankt voor de tip!

   Reageer...
 • Dina

  Tsjonge jonge, wat een plaatjes! Prachtige omgeving. Het doet me een klein beetje denken aan een plekje in Frankrijk waar ik ooit was. Heel vroeger. Echt heel vroeger. Dus ik weet niet meer zo goed waar haha. :P

  Reageer...
 • Rianne

  Wauw, ziet er prachtig uit! Wij wandelen wel eens in de Kaapse bossen bij Doorn of strand Kijkduin :)

  Reageer...
 • Felicia Rodrigues dos Santos

  Ziet er mooi uit!

  Reageer...
 • Jorien

  Mooi is het daar! Ik wandel heel af en toe samen met mijn vriend. Dan nemen we de hond van mijn schoonouders mee en gaan we het bos in of de hei op! De Posbank is prachtig om te wandelen.

  Reageer...
 • Jolet

  Wauw, wat een prachtige foto’s!

  Reageer...
 • Ellemieke

  Wat ziet het er daar supermooi uit zeg!

  Reageer...
 • Sas

  Wauw, wat een super gave foto’s zijn dit zeg.. Lijkt me super tof in het echt te zien…

  Reageer...
 • Anneleen

  Wauw prachtige foto’s! Lijkt me geweldig, zo wandelen in de frisse berglucht! Hier heb ik momenteel echt nood aan :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?