Waarom ik mijn slowjuicer ga verkopen

Met veel pijn in mijn hart ga ik mijn prachtige mooie rode slowjuicer verkopen. Ongeveer anderhalf jaar lang heeft hij een mooi plekje gehad in onze keuken en zijn er vele vruchtensapjes, maar ook groentesapjes mee gemaakt. Het klinkt misschien een beetje melodramatisch, maar laten we eerlijk zijn. De slowjuicer is in het eerste jaar veel gebruikt en in het laatste halfjaar een stuk minder… Maar toch vind ik het niet leuk om hem te verkopen.

“Wanneer gaan we weer een lekker vruchtensapje maken met de slowjuicer?”

“Als ik geen diabetes meer heb”

Het was eruit voordat ik het door had. En in het kader van het managen van mijn eigen verwachtingen, ga ik er tot op heden niet van uit dat ik op korte termijn zal genezen van diabetes. Omdat ik mijn eigen bloedglucose binnen de lijntjes moet houden, is het drinken van koolhydraathoudende dranken niet erg verstandig. Deze geven namelijk een enorme piek, zonder dat je het door hebt. Hoewel bij vruchtensap misschien gedacht wordt dat het hartstikke gezond is, zitten er stiekem meer koolhydraten in als in een normale cola.

Maar dan hoef je je slowjuicer toch niet gelijk te verkopen?

Klopt! In het begin vond ik het allemaal wel prima. Zolang ik een vruchtensapje combineer met mijn ontbijt, lunch of avondeten en er insuline voor spuit, moet het geen probleem zijn. Toen ik dat aan mijn diëtiste vertelde vond ze het een leuke gedachte, maar benadrukte ze nogmaals dat het niet de meest verstandige keuze is. Sindsdien laat ik de vruchtensapjes staan en drink ik tijdens mijn lunch netjes een blikje cola light (brr, ik vind cola nog steeds niet lekker). En vervolgens heb je dus een slowjuicer in huis staan. Zo’n beetje de beste machine die er is om vruchtensapjes mee te maken, die ik vanaf nu niet meer ga drinken.. Natuurlijk maak ik met alle liefde een vruchtensapje voor mijn vriend, maar voor die enkele keer is het misschien niet nodig om een slowjuicer in huis te hebben. Voorheen maakte ik een paar liter in één keer voor de hele week, maar dat zie ik nu helaas niet meer gebeuren.

Waarom ik mijn slowjuicer ga verkopen

Hoewel ik het aan de ene kant een goede keuze vind; hij werd de laatste tijd toch al zelden gebruikt, hij neemt aardig wat ruimte in beslag en de slowjuicer is aardig wat geld waard, geeft het me toch ergens ook wel een verdrietig gevoel. Het plan was om ervoor te zorgen dat diabetes met mij zou leren leven en niet andersom. Nu wordt het vruchtensapje tijdens de lunch op zaterdag opeens afgenomen en staat de slowjuicer vooral erg mooi te zijn.

Gelukkig heeft de slowjuicer toch nog aardig wat mooie recepten opgeleverd! Mocht ik ooit een cheat day hebben, dan kan ik altijd nog iets proberen te fabriceren met de blender! ;)

Drinken jullie vaak vruchtensapjes?