Waarom ik mijn slowjuicer ga verkopen

Met veel pijn in mijn hart ga ik mijn prachtige mooie rode slowjuicer verkopen. Ongeveer anderhalf jaar lang heeft hij een mooi plekje gehad in onze keuken en zijn er vele vruchtensapjes, maar ook groentesapjes mee gemaakt. Het klinkt misschien een beetje melodramatisch, maar laten we eerlijk zijn. De slowjuicer is in het eerste jaar veel gebruikt en in het laatste halfjaar een stuk minder… Maar toch vind ik het niet leuk om hem te verkopen.

“Wanneer gaan we weer een lekker vruchtensapje maken met de slowjuicer?”

“Als ik geen diabetes meer heb”

Het was eruit voordat ik het door had. En in het kader van het managen van mijn eigen verwachtingen, ga ik er tot op heden niet van uit dat ik op korte termijn zal genezen van diabetes. Omdat ik mijn eigen bloedglucose binnen de lijntjes moet houden, is het drinken van koolhydraathoudende dranken niet erg verstandig. Deze geven namelijk een enorme piek, zonder dat je het door hebt. Hoewel bij vruchtensap misschien gedacht wordt dat het hartstikke gezond is, zitten er stiekem meer koolhydraten in als in een normale cola.

Maar dan hoef je je slowjuicer toch niet gelijk te verkopen?

Klopt! In het begin vond ik het allemaal wel prima. Zolang ik een vruchtensapje combineer met mijn ontbijt, lunch of avondeten en er insuline voor spuit, moet het geen probleem zijn. Toen ik dat aan mijn diëtiste vertelde vond ze het een leuke gedachte, maar benadrukte ze nogmaals dat het niet de meest verstandige keuze is. Sindsdien laat ik de vruchtensapjes staan en drink ik tijdens mijn lunch netjes een blikje cola light (brr, ik vind cola nog steeds niet lekker). En vervolgens heb je dus een slowjuicer in huis staan. Zo’n beetje de beste machine die er is om vruchtensapjes mee te maken, die ik vanaf nu niet meer ga drinken.. Natuurlijk maak ik met alle liefde een vruchtensapje voor mijn vriend, maar voor die enkele keer is het misschien niet nodig om een slowjuicer in huis te hebben. Voorheen maakte ik een paar liter in één keer voor de hele week, maar dat zie ik nu helaas niet meer gebeuren.

Waarom ik mijn slowjuicer ga verkopen

Hoewel ik het aan de ene kant een goede keuze vind; hij werd de laatste tijd toch al zelden gebruikt, hij neemt aardig wat ruimte in beslag en de slowjuicer is aardig wat geld waard, geeft het me toch ergens ook wel een verdrietig gevoel. Het plan was om ervoor te zorgen dat diabetes met mij zou leren leven en niet andersom. Nu wordt het vruchtensapje tijdens de lunch op zaterdag opeens afgenomen en staat de slowjuicer vooral erg mooi te zijn.

Gelukkig heeft de slowjuicer toch nog aardig wat mooie recepten opgeleverd! Mocht ik ooit een cheat day hebben, dan kan ik altijd nog iets proberen te fabriceren met de blender! ;)

Drinken jullie vaak vruchtensapjes?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Renske

  Zonde, maar begrijpelijk! Als ik in jouw schoenen stond, had ik denk ik hetzelfde gedaan. Je kunt er in dit geval beter een ander blij mee maken, dan de slowjuicer laten verstoffen. ;-) Vervelende keuze!

  Reageer...
 • Tiffany

  ik drink heel vaak bij het ontbijt een glas jus d’orange, maar ook smoothies vind ik super lekker. Sinds ik glutenvrij eet drink ik vaker smoothies wanneer ik een lunch moet verzamelen ;) in de supermarkt. Jammer dat je geen sapjes meer mag :(

  Reageer...
 • Marcella

  Dat klinkt als een logische keuze die goed is voor je gezondheid. Al snap ik eigenlijk niet zo goed waarom je dan wel cola bij je lunch neemt, dat heeft toch evenveel calorieën/suiker? Een kop thee is dan toch beter?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Cola light heeft 0 koolhydraten, normale cola daarentegen 35! :)

   Reageer...
 • Denise

  De cola light kan je toch achterwege laten? Vooral wanneer je het niet lekker vind. Drink dan een glas water of een kop thee, of iets anders wat je wel lekker vind.
  Succes met het dealen met de diabetes. LIjkt me echt heel lastig.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Aangezien ik 24/7 water en thee drink vind ik een beetje afwisseling ook wel eens fijn. Iets niet lekker vinden betekent niet gelijk dat ik het vies vind ;) Zou alleen liever een glas ice tea, fanta of een lekker vruchtensapje drinken, maarja. Dankjewel :)

   Reageer...
   • Mille Pagine

    En Ice Tea of Fanta Light? Want cola is ook niet al te best voor je tanden. Hoewel Ice Tea dat ook niet is…

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Zover ik weet bestaat er geen ice tea light variant? Fanta Light is helaas niet te krijgen in de horeca :(

     Reageer...
     • Mille Pagine

      Haha, oeps, sorry, ik zal de volgende keer google-en voor ik iets zeg. Ik drink bijna nooit frisdrank, vandaar. Rivella Light bestaat trouwens wel! Is in sommige cafe’s ook te krijgen.

     • Shanti

      Ik kwam er afgelopen week achter dat er tegenwoordig Ice Tea Zero bestaat! Normale Ice Tea vind ik echt niet lekker, veel te zoet. Ice Tea Green vind ik wel oke maar ook suikers en een glaasje Ice Tea Zero op zijn tijd is ook prima te doen!

 • Matty

  Veel mensen vinden de suikervrije limonade siroop van Teisseire (te koop in meeste supermarkten) heerlijk ter vervangen van een glas vruchtensap. De smaak Tropical is heerlijk fruitig. Gewoon wat siroop aanmaken met water of spa rood. Voor tussendoor of bij de lunch bijvoorbeeld.

  Veel succes!
  Matty

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dan is Slimpie siroop een beter alternatief denk ik. Ik zie dat er in Teisseire toch nog wel wat koolhydraten zitten in tegenstelling tot Slimpie!

   Reageer...
   • Matty

    De koolhydraten in een glas limonade van Teisseire suikervrije siroop vind ik acceptabel, zo’n 0,5 gram.

    Slimpie bevat aspartaam (net als cola light). Ik ben er huiverig voor om dat te adviseren. Ik hoor dat mensen zich beter voelen als ze stoppen met aspartaam.

    Overigens mijn complimenten dat je zo goed bezig bent met wat je eet en drinkt!

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Aah sorry, ik heb gekeken naar de waarden voor de siroop zelf! Je mengt het natuurlijk met water. Er zijn veel verschillende verhalen over de werking van aspartaam, maar polyolen (die in Teisseire zitten) zijn ook niet alles. Bedankt in ieder geval voor de tip!

     Reageer...
     • Matty

      Heb je slechte ervaringen met polyolen? Overwegend kunnen mensen hier goed tegen. (teveel kan laxerend werken, maar zoveel zit er niet in Teisseire suikervrije siroop. En geen invloed op je bloedsuikers, veel diabeten gebruiken het. Ik zou gewoon eens een glas proberen!

     • Mille Pagine

      Ik heb geen diabetes maar drink ook Teisseire (omdat het laatst de enige citroenlimonade was die ik kon vinden). Onwijs zoet vind ik het! Dat betekent dat ik dus ook nog eens de helft (of 3/4e) van de normale hoeveelheid siroop gebruik… Ik zou het eens overwegen :-)

 • Silvana

  Ahh, wat jammer zeg! Vruchtensapjes zijn echt m’n favoriete drankjes, zou bijna niet zonder kunnen. Gelukkig is het met de blender ook mega lekker. (:

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja, alleen mag ik ze dan ook niet drinken.. ;)

   Reageer...
   • Silvana

    Helaas niet, maar zoals je zelf al zei; áls je dan een cheatday hebt, is het wel een optie! :)

    Reageer...
    • Lauriëtte

     Zeker! Dacht dat je bedoelde dat het met een blender wel gewoon zou kunnen haha. Voorheen maakte ik sapjes ook altijd in de blender, kan ik in ieder geval nog lekkere vruchtensapjes maken voor mijn vriend! :)

     Reageer...
 • Dina

  Dan moet je inderdaad de keuze maken of het hoge koolhydraatgehalte en de pieken het waard zijn… Jammer dat je de slowjuicer niet meer kunt gebruiken, maar om ‘m te houden voor de sier is ook maar stom. Ik denk dat je de slowjuicer wel snel kwijtraakt, want hij is zo mooi rood. :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Hij is net verkocht! Blij maar ook niet blij natuurlijk. De nieuwe eigenaresse is in ieder geval een leuk mens! :D

   Reageer...
   • Dina

    Dat is fijn, dan weet je dat je geliefde slowjuicer in goede handen is! :D

    Reageer...
 • Roos - The London Cookbook

  Wat mijn vriend vaak drinkt is Rivella! Volgens mij wel de light variant (Ik weet het niet zeker, aangezien ze het hier niet verkopen). In Nederland was hij daar echt aan verslaafd haha!
  Is een stuk frisser dan cola en je proeft geen aspartaan (wat je bij cola light wel een beetje proeft vind ik).

  Verstandige keuze trouwens! Je zult zien dat je, wanneer je juicer weg is, er veel minder aan denkt. Dat ding staat je dan niet zo “aan te staren” vanaf het aanrecht.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Bedankt voor de tip! Heb Rivella een aantal keer geprobeerd maar was er niet heel erg over te spreken haha. Maar misschien dat ik nog eens een poging moet wagen!

   Reageer...
   • Roos // The London Cookbook

    Ik vond het eerst ook maar matig maar na een tijdje is die “gekke” smaak juist wel lekker! Spa&Fruit pakken zijn ook wel lekkere light dranken (vooral bosbessen smaak).
    Zat trouwens ook te denken dat je soms wel smoothie zou kunnen maken met havermout erdoor. Dat zijn langzame koolhydraten dus zou wellicht de piek wat kunnen afremmen?

    Reageer...
 • Karin

  Wij eten ketogeen/koolhydraatarm, en ook al ben ik heel erg tegen frisdrank, nu drink ik het wel puur voor de andere smaak omdat je inderdaad wel eens klaar bent met water en thee.

  Er is wel Lipton Ice tea zero, maar die vind ik zelf heel vies. Wat ik wel lekkere lightdrankjes vind is Spa Grapefruit (er zit misschien wel 1 koolhydraat in- weet ik niet zeker) en Cassis Light (blauwe dop, maar volgens mij ook 1tje).

  Reageer...
 • Zijn sapjes en smoothies gezond of ongezond? - Wish Flower

  […] ik gediagnosticeerd werd met diabetes type 1, waren mijn slowjuicer en ik onafscheidelijk. Het apparaat dat stukken fruit verpulverd tot een gezond vruchtensapje had […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?