VKV City Racing Rotterdam 2014!

Afgelopen zondag was de VKV City Racing weer in Rotterdam! Mijn vader en ik proberen eigenlijk sinds de eerste editie van de City Racing (toen nog Bavaria City Racing) een bezoekje te brengen aan dit evenement! Op zo’n dag wordt het centrum van Rotterdam omgetoverd tot Formule 1 circuit. Dit jaar maakte Max Verstappen zijn debuut, erg bijzonder om zo’n zestienjarige in een Formule 1 wagen te zien rijden. En dat zonder rijbewijs. Net zoals voorgaande jaren heb ik weer een flinke hoeveelheid foto’s (en een filmpje!) gemaakt, die ik graag met jullie wil delen!

VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014Een aantal dagen voordat het evenement plaats zou vinden werd er aangekondigd dat het Apache demo team aanwezig zou zijn en een demonstratie zou geven! Een Apache helikopter is een gevechtshelikopter waarvan Nederland er 29 heeft. De Nederlandse Luchtmacht is de eerste ter wereld die met de Apache helikopter demonstraties verzorgt en dat wilde ik natuurlijk wel zien! De demonstratie vond om half twee plaats tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug en duurde een halfuurtje. Ik maakte naast een aantal foto’s ook een compilatievideo!

VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014Dankzij mijn vader, een gloednieuwe Renault Captur en de vriendelijke mensen van de VKV groep hadden we drie kaarten kunnen bemachtigen voor de VKV tribune, met prima zicht op het parcours! Het grootste spektakel was natuurlijk Max Verstappen, die zijn kwaliteiten aan het publiek liet zien en zijn neusje er af reed. Gelukkig kwam hij aan het einde van de dag nog even terug met een nieuw neusje op zijn Formule 1 wagen. Ook Kimi Räikkönen was van de partij, maar had helaas wat problemen met zijn wagen. De motor sloeg twee keer af en vervolgens werd hij weggesleept. Maar natuurlijk hadden ze nog een tweede wagen staan en kwam ook Kimi nog even terug.

VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014We bleven tot het einde, totdat het hard begon te regenen. De tribunes stroomde al iets eerder leeg omdat het een beetje onduidelijk was of Max nog terug zou komen of niet, maar daar wilde wij graag even op wachten. In de tussentijd kwamen er nog een aantal raceauto’s langs, die aardig wat rook veroorzaakte met hun donuts, altijd leuk! Het was weer een super geslaagde dag. Hoewel we het hele spektakel nu een aantal keer hebben meegemaakt blijft het toch elke keer leuk!

VKV City Racing Rotterdam 2014VKV City Racing Rotterdam 2014

Zijn jullie wel eens naar de VKV City Racing geweest?