Vijf Europese steden die ik graag wil bezoeken

Alweer een tijdje geleden hadden we het op werk over leuke steden om te bezoeken tijdens een stedentrip. Zo’n beetje alle hoofdsteden kwamen langs en natuurlijk ook steden zoals Londen, Parijs, Rome en Barcelona. Inmiddels heb ik al aardig wat Europese steden mogen bezoeken, maar staan er nog steeds een paar op mijn wishlist!

Vijf Europese steden die ik graag wil bezoeken

Reykjavik

IJsland heeft altijd al op mijn lijstje gestaan om eens te bezoeken. Niet alleen Reykjavik, maar het hele land verkennen met de auto lijkt mij geweldig. Mijn interesse is nog groter geworden sinds de televisieserie Sense8, waarvan een aantal scenes in IJsland zijn opgenomen. Tot op heden ben ik nog nooit ten noorden van Nederland op vakantie geweest en daardoor ben ik extra benieuwd naar de cultuur daar!

Kopenhagen

Een ander Scandinavisch land waar ik graag eens naartoe wil is Denemarken en dan in het speciaal Kopenhagen! Het lijkt me heerlijk om daar eens een keer een lang weekend rond te slenteren. Designer winkeltjes bekijken, lekker uit eten (wat volgens mij heel erg duur is) en staren naar de schattig gekleurde huisjes.

Vijf Europese steden die ik graag wil bezoeken

Monaco

Als ‘klein’ meisje heb ik Monaco regelmatig verkend in een Formule 1 wagen op de computer van mijn vader. Mijn favoriete circuit! Monaco staat voor mij gelijk aan luxe en juist daarom lijkt het me geweldig om een weekendje, of misschien iets langer te genieten van de stad. Lekker rondwandelen, mooie bezienswaardigheden bezoeken en vooral genieten van het uitzicht. Dat hoogteverschil is volgens mij adembenemend.

Wenen

Wenen lijkt mij een hele mooie stad om eens gezien te hebben met al die grote paleizen en prachtige gebouwen in barokstijl. Eigenlijk heb ik behalve mooie witte pistes (en Innsbruck) nog niet zoveel stedelijk gebied gezien in Oostenrijk, terwijl steden zoals Salzburg en Wenen volgens mij hartstikke mooi zijn!

Valencia

Afgelopen zomer heb ik aardig wat foto’s van Valencia voorbij zien komen! Van wat ik ervan heb gezien doet het mij erg denken aan Lissabon. Het knusse en mediterraanse van de binnenstad, gecombineerd met moderne architectuur. Valencia staat zeker hoog op mijn lijstje van nog te bezoeken Europese steden!

Welke Europese stad staat bovenaan jouw wishlist?

Bron afbeeldingen: Johan Klovsjö & Mootman.