Vijf Europese steden die ik graag wil bezoeken

Alweer een tijdje geleden hadden we het op werk over leuke steden om te bezoeken tijdens een stedentrip. Zo’n beetje alle hoofdsteden kwamen langs en natuurlijk ook steden zoals Londen, Parijs, Rome en Barcelona. Inmiddels heb ik al aardig wat Europese steden mogen bezoeken, maar staan er nog steeds een paar op mijn wishlist!

Vijf Europese steden die ik graag wil bezoeken

Reykjavik

IJsland heeft altijd al op mijn lijstje gestaan om eens te bezoeken. Niet alleen Reykjavik, maar het hele land verkennen met de auto lijkt mij geweldig. Mijn interesse is nog groter geworden sinds de televisieserie Sense8, waarvan een aantal scenes in IJsland zijn opgenomen. Tot op heden ben ik nog nooit ten noorden van Nederland op vakantie geweest en daardoor ben ik extra benieuwd naar de cultuur daar!

Kopenhagen

Een ander Scandinavisch land waar ik graag eens naartoe wil is Denemarken en dan in het speciaal Kopenhagen! Het lijkt me heerlijk om daar eens een keer een lang weekend rond te slenteren. Designer winkeltjes bekijken, lekker uit eten (wat volgens mij heel erg duur is) en staren naar de schattig gekleurde huisjes.

Vijf Europese steden die ik graag wil bezoeken

Monaco

Als ‘klein’ meisje heb ik Monaco regelmatig verkend in een Formule 1 wagen op de computer van mijn vader. Mijn favoriete circuit! Monaco staat voor mij gelijk aan luxe en juist daarom lijkt het me geweldig om een weekendje, of misschien iets langer te genieten van de stad. Lekker rondwandelen, mooie bezienswaardigheden bezoeken en vooral genieten van het uitzicht. Dat hoogteverschil is volgens mij adembenemend.

Wenen

Wenen lijkt mij een hele mooie stad om eens gezien te hebben met al die grote paleizen en prachtige gebouwen in barokstijl. Eigenlijk heb ik behalve mooie witte pistes (en Innsbruck) nog niet zoveel stedelijk gebied gezien in Oostenrijk, terwijl steden zoals Salzburg en Wenen volgens mij hartstikke mooi zijn!

Valencia

Afgelopen zomer heb ik aardig wat foto’s van Valencia voorbij zien komen! Van wat ik ervan heb gezien doet het mij erg denken aan Lissabon. Het knusse en mediterraanse van de binnenstad, gecombineerd met moderne architectuur. Valencia staat zeker hoog op mijn lijstje van nog te bezoeken Europese steden!

Welke Europese stad staat bovenaan jouw wishlist?

Bron afbeeldingen: Johan Klovsjö & Mootman.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Renske

  Gave steden! Vooral Reykjavik en Kopenhagen staan hier ook nog hoog op de ‘travellist’. ;) Wenen lijkt me trouwens ook heel gaaf! Maar op dit moment willen mijn vriend en ik heel graag naar Berlijn. Wie weet in de kerstvakantie! ;)

  Reageer...
 • Monique | WritingMonique

  Prachtig lijstje. Alle steden lijken me geweldig, vooral Kopenhagen staat echt nog hoog op mijn lijstje!

  Reageer...
 • Linda

  Deze steden lijken me ook heel erg leuk! Vooral Kopenhagen en Valencia, en IJsland eigenlijk ook. Bij mij staat Rome vooral erg hoog op mijn lijstje, lijkt me heel mooi maar ben er nog nooit geweest.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Is zeker de moeite waard! Ben er twee keer geweest, prachtige stad!

   Reageer...
 • Myrthe

  Ik vind dit altijd zo leuk om te lezen!! Behalve Monaco staan alle steden hoog op mijn bucketlist.

  Reageer...
 • Sheila

  Alhoewel ik veel steden buiten Europa heb bezocht, ben ik nog niet in bovenstaande steden geweest. Met name Wenen lijkt me schitterend, omdat ik wel van cultuur houd.

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik wil ook zooooo graag naar IJsland. Lijkt me prachtig. Mijn vader is er jaren terug geweest voor zijn werk en zijn foto’s zijn zo mooi! Ja echt, IJsland staat bovenaan bij mij. En Kopenhagen <3 Als je daar heen gaat, weet je me te vinden voor tips he?! X

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ojaa, Copenhagen en Wenen wil ik zooo graag ook eens bezoeken!

  Reageer...
 • anneleen

  Kopenhagen lijkt me ook zo prachtig! :)

  Reageer...
 • Nathalie

  Er zijn weinig steden die ik niet zou willen bezoeken. Kopenhagen en Valencia lijken me erg leuk. Maar bovenaan mijn lijstje staat Rome.. Aankomende vrijdag ga vertrek ik voor een weekend naar Boedapest, natuurlijk ook erg veel zin in!! Ben je daar al eens geweest?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Tof! Nee daar ben ik nog nooit geweest, lijkt mij ook erg mooi! Heel veel plezier!

   Reageer...
 • Stella

  Oooooh smelt. Ik heb nu überhaupt wel veel behoefte aan een vakantie, hihi. Ik ben in Kopenhagen en Monaco geweest; beide echt de moeite waard. Al vind ik Kopenhagen wel echt leuker dan Monaco. Daar is alles heel high end, maar wel heel mooi aan het water in de rotsen, pretty! Ik ben ook benieuwd naar Valencia. Zelf wil ik graag nog een keer naar Portugal (niet dat dat een stad is, hihi) en naar Stockholm! Ik ben ook nog nooit in Berlijn geweest, maar dat trekt me dan ook niet zo. Ben er echter wel benieuwd naar! Liefs!

  Reageer...
 • Evelien

  Mooie lijst! Reykjavik (eigenlijk heel IJsland) lijkt mij heel bijzonder!

  Reageer...
 • Fleur Sophia

  Zo leuk om te lezen welke Europese steden je nog graag wilt zien! Ik ga toevallig volgende maand naar Reykjavik en kan echt niet wachten! Ijsland lijkt me zo mooi! Wat ik je trouwens echt kan aanraden is Valencia. Te gekke stad!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Aah wat gaaf! Super veel plezier alvast, benieuwd hoe je het daar gaat hebben! :D

   Reageer...
 • Simone

  Kopenhagen lijkt me ook tof! Ik heb toch wel hoog aan het lijstje staan (nog een keer) Londen, Keulen en Dusseldorf en Gent ben ik ook erg benieuwd naar. Allemaal redelijk dicht bij huis eigenlijk.

  Reageer...
 • Veerlez

  Reykjavik is zeker een aanrader, ik was er een paar weken geleden. Als je er toch bent, ga dan meteen naar de hele zuidkust en nog het westen, alles is zo mooi!
  Ik wil ook nog steeds naar Kopenhagen en Monaco!
  Valencia ben ik toevallig ook dit jaar geweest, ik was minder fan van de stad opzich, al is het zeker een mooie stad. Ik vind alleen Madrid en Barcelona mooier :)

  Reageer...
 • Marcella

  Ik was tien jaar geleden in Kopenhagen, ga er graag nog eens terug. Maar eerst is Valencia aan de beurt. Voor’t eerst. Heel benieuwd naar!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?