Vier (nieuwe) series om te kijken!

Met de dagen die steeds korter worden en de aanhoudende regenbuien is het dé periode voor avondjes op de bank. Met of zonder dekentje, met of zonder kopje thee. You name it. Het liefst kruip ik ’s avonds na een warme douche met mijn bordje eten op de bank terwijl ik een goede serie kijk. Het fijne van de herfst is dat er rond die periode ook altijd weer nieuw series zijn. Over sommige (nieuwe) series ben ik zo enthousiast dat ik ze graag met je wil delen!

Serie The Crown

The Crown

Dramaserie The Crown gaat over de regeerperiode van de Britse koningin Elizabeth II. Als je interesse hebt in het koningshuis en liefhebber bent van Britse series, is dit jouw serie. Maar ook als je niks met het koningshuis hebt, zoals in mijn geval, is de serie de moeite waard. Waar ik normaal gesproken altijd wel iets aan te merken heb op een serie, kwam dat bij The Crown pas bij aflevering tien: de laatste aflevering. De acteurs en actrices hadden in die aflevering wel érg veel make-up op. Nou, als dat het enige is..? Zeker de eerste paar afleveringen vond ik erg indrukwekkend. Alle andere series konden op dat moment wel even wachten, eerst verder met The Crown! Met een budget van 110 miljoen is het zelfs de duurste serie op Netflix!

Serie Planet Earth II

Planet Earth II

Als je de beelden ziet en de voice-over van David Attenborough hoort, besef je je dat je vast al eens een aantal fragmenten van Planet Earth hebt gezien. Planet Earth is een natuurdocumentaire van de BBC met de mooiste beelden ooit gemaakt. Het eerste seizoen was met zijn elf afleveringen mooi, maar het tweede seizoen met zes afleveringen is écht mooi. Na elke aflevering is er ook een klein stukje behind the scenes, waarin je wordt meegenomen door de crew. In totaal zijn ze vier jaar bezig geweest met filmen en dat is goed te zien. Het is knap hoe ze niet alleen de mooie beelden hebben, maar er ook nog een heel verhaal omheen weten te vertellen. Ik had nooit verwacht dat ik zo aandachtig naar de televisie kon kijken.

Serie Gilmore Girls

Gilmore Girls

Toen een tijdje terug bekend werd dat er een vervolg kwam op Gilmore Girls heb ik direct alle 153 afleveringen gedownload die ik blijkbaar had gemist. Niet zo gek natuurlijk, want toen de serie begon was ik nog een klein meisje van negen jaar. Gilmore Girls gaat over het leven van Lorelai en Rory in het kneuterige dorpje Stars Hollow. Ze hebben de perfecte moeder-dochter band en maken van alles mee: teveel om samen te vatten. Ik heb mijn uiterste best gedaan om alle afleveringen te kijken vóór 25 november, de datum waarop de eerste aflevering van Gilmore Girls: A Year in the Life te zien is. Helaas is dat met nog zo’n dertig afleveringen te gaan niet gelukt. Ik ga de komende avonden maar even bingewatchen! ;)

Serie Westworld

Westworld

De serie Westworld is een vreemde combinatie van science fiction en western. Het verhaal gaat over een park met daarin ‘robots’ die niet te onderscheiden zijn van echte mensen. Terwijl je meeloopt in het leven van zowel de ‘hosts’ als échte mensen zet de serie je aan het denken over bewustzijn en zingeving, gecombineerd met verhaallijnen die je gewend bent van een goede westernfilm. Vooral bij de eerste afleveringen had ik veel vragen, maar deze worden gelukkig gaandeweg beantwoord. Westworld is niet mijn favoriet, maar wel het kijken waard!

Welke serie kijk jij op dit moment?