Verzoekje; Zes extra uur in een dag

Dat de dagen voorbij vliegen en de tijd steeds sneller lijkt te gaan is in de basis super fijn, want het is wel eens anders geweest, maar op dit moment gaat de tijd wel heel erg snel! Het zou geweldig zijn als er zes extra uur in een dag zou zitten en ik iets meer kan lanterfanten, want dat is ook wel eens fijn.

Op dit moment doe ik alles op de automatische piloot en zoals ik net ook al zei ben ik daar stiekem best blij mee, want daardoor heb ik geen tijd om na te denken en doe ik gewoon lekker wat ik moet doen. Om half 8 rol ik mijn bed uit (echt, letterlijk, ik ben een ramp in de ochtend) en plof ik op de bank. Ik lees wat mailtjes, blogjes, pin wat mooie beelden op Pinterest, drink een kopje koffie en een halfuur later is het alweer gedaan met de pret en is het tijd om mezelf te fatsoeneren. Tussen kwart over 8 en half 9 ga ik de deur uit om vervolgens rond negen uur te beginnen met werken.

Wat betreft werk gaat het nog tien keer sneller. In de ochtend ga ik achter mijn bureautje zitten en voordat ik het door heb is het alweer half zes. Doordat ik continu bezig ben met van alles en nog wat, vliegt te tijd voorbij! Eenmaal thuis is het een kwestie van eten koken, wat dingetjes opruimen en vervolgens lekker uitrusten, maar zelfs terwijl ik uitrust gaat de tijd voor mijn gevoel sneller dan normaal… Elke avond neem ik mezelf voor om rond elf uur te gaan slapen en dan is het opeens al 12 uur. Het is ook wel een kwestie van ‘tijd maken’, dat besef ik, maar het komt er dan gewoon niet van. De stapel tijdschriften op mijn nachtkastje wordt steeds hoger en eigenlijk moet ik gewoon met mezelf afspreken om eens niet te computeren ’s avonds maar lekker te gaan lezen. Mijn parttime vrije vrijdag is denk ik echt mijn redding, een dag dat ik alles mag en niets moet.

Als we gewoon ‘eventjes‘ zes extra uur toevoegen aan een dag, kunnen we elke avond drie uur langer leuke dingen doen, even gaan hardlopen, punniken, een filmpje kijken, kaarten versturen via postcrossing of andere dingen die je leuk vindt en vervolgens hebben we ook nog drie extra uur slaap! Waar kan ik dit bestellen?

Hebben jullie soms ook het gevoel dat de tijd iets te snel gaat?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marion

  Volgens mij zag ik laatste een aanbieding op internet. Ben alleen bang dat ‘ie al uitverkocht is. Nee, zonder dollen, ik herken het wel uit de tijd dat ik nog werkte. Het is echt ongelooflijk hoe het soms voorbij kan vliegen. Gelukkig heb je de vrijdag!

  Reageer...
 • Dina

  Pfoeeh zo herkenbaar dit. Soms smeekte ik dat de dagen gewoon een ietsje bietsje langer waren. Eigenlijk is het heerlijk als de dagen voorbij vliegen (en je tenminste bijna alles hebt kunnen doen wat je wilde doen). Nu ik ziek thuis zit is het wel anders, de dagen duren best wel lang (er hoeft immers maar zo weinig te worden gedaan). Ik moet er echt nog even aan wennen, dat er zoveel tijd is zeg maar. Dat ik kan doen wat ik wil, omdat ik alle tijd heb.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Herkenbaar Dina! Heb zelf het afgelopen jaar ook mogen ervaren hoe langzaam te tijd soms kan gaan. Als je maar leuke dingen blijft doen gaat te tijd vanzelf weer ietsje sneller, zolang het maar niet te snel gaat. Knuf <3

   Reageer...
 • Aurélie - lovelifelovefashion

  Zoo herkenbaar! Als je een manier vindt om die 6u extra toe te voegen. Laat maar weten ^^ Ik heb zo’n 3 maanden Elle’s in te halen!! (NL+BE) few, dat het maar snel kerstverlof is :D

  x Aurélie

  Reageer...
 • Cindy

  Soms zou ik dat ook wel willen. Soms heb ik dagen dat ik niet eens een minuut kan zitten en bij kan komen. Dat is best frustrerend, want in mijn hoofd wordt het dan druk en ik zie dan geen enkele mogelijkheid om tot rust te komen. Wat ik doe is standaard één avond in de week voor mijzelf houden, waarin ik mag doen wat ik wil. Als ik van te voren weet dat ik een drukke week krijg, dan plan ik ook één dag in het weekend vrij. Ideaal!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Verstandig! Precies dat, het wordt gewoon soms te druk! Ik heb gisterenavond bv om half 1 in bed een bestelling online bij AH gedaan, had ik eigenlijk maandag al moeten doen en dan bedenk je je dat opeens terwijl je eigenlijk wilt slapen. Zoooveel te doen!

   Reageer...
 • Bente

  Ja, 6 uurtjes extra op een dag zou ik ook heel goed kunnen gebruiken!

  Reageer...
 • Renate

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik kom altijd in tijdnood. Graag zou ik bij die 6 uur extra ook 6 uur extra energie willen. Tegenwoordig is het voor mij op vrije dagen zo lastig uit bed te komen dat ik niks meer aan mijn ochtend heb.

  Reageer...
 • Lisa

  Dit had ik kunnen schrijven! ’s Morgens naar de trein in het duister, ’s avonds terug in het duister na een 8-urige werkdag. Laat thuis, snel koken, sporten, bloggen/website knutselen/opruimen/afwas/wat dan ook. Heb geluk als er nog een uurtje overblijft van de dag waarin ik niets hoef te doen :/

  Geef mij maar de zomer!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Jaaa in de zomer is dit een veel minder groot probleem! Dan ga ik gewoon om 22:00 nog even een rondje hardlopen, is het toch nog een beetje licht! ;)

   Reageer...
 • Anne

  Haha ja, dit zou ik ook wel willen! Al gaat de tijd, nu ik deze week ziek thuis ben, echt tergend langzaam.. ;)

  Reageer...
 • Marjolein

  Dat zou ZO fijn zijn. Hoewel… soms ben ik ook wel blij dat de dag voorbij is en ik lekker mijn bedje in kan rollen.

  Reageer...
 • Marjon

  pfff hou op. Ik ben het volkomen met je eens. Iedere keer denk ik: het is PAS maandag en voordat je het weet is het alweer weekend. Ik vind het vooral zo vervelend dat je nooit alles gedaan krijgt wat je gepland hebt. Zo frustrerend. Leuke blog!

  Reageer...
 • Sylvia

  Zucht, zes uur extra in een dag, als dat eens zou kunnen..

  Reageer...
 • Sanae

  Als dat toch eens zou kunnen.. Maar dan wel 6 uur langer avond als het kan. Wil niet 6 uur langer op kantoor zitten haha :D

  Reageer...
 • Saskia

  Mocht je ooit ontdekken hoe, ik hou me aanbevolen om de truc over te nemen :)

  Reageer...
 • Kim

  Ooh zo herkenbaar, vooral nu ik ook weer werk heb. De dagen en weken zijn nu ineens veel te kort!

  Reageer...
 • Rosanne

  Ik zou zo graag meer uren willen in een dag, lijkt me heerlijk hihi. Liefs x

  Reageer...
 • Andrea

  Heel herkenbaar!

  Reageer...
 • Jorien

  Toen ik de titel las, dacht ik al: Yes please! Haha. Gewoon een paar uur extra om leuke dingen te doen, te sporten, series te kijken en te slapen zou wel heel relaxt zijn!

  Reageer...
 • Claudia

  Het is heel cliche maar de tijd gaat echt mega snel. Het is gewoon alweer december. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet nog meer uren in mijn dag wil de aankomende weken. Dat betekent namelijk nog meer uren waarvan ik moet leren haha

  Reageer...
 • Paul

  Dat het opeens weer twaalf uur is ’s avonds dat herken ik wel, ik ben echt toe aan meer nachtrust… maar op de late avond ben ik vaak alweer over die slaap heen :)

  Reageer...
 • Michelle

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb de laatste tijd ook het gevoel dat alles zo snel gaat!

  Reageer...
 • Anneleen

  De tijd gaat inderdaad heel snel… Ik herinner me nog heel goed de eerste dag dat ik op mijn hoge school toekwam en nu ben ik bijna afgestudeerd. Soms voelt dit echt bizar… Vaak vind ik het eng hoe snel de tijd gaat en wou ik dat ik de klok even stop kon zetten of inderdaad zoals jij zegt, 6 uur extra in een dag zou erg welkom zijn ;) ik merk bij mezelf dat ik in de ochtend en voormiddag vaak veel gedaan krijg maar vanaf de middag vliegt de tijd en krijg ik maar de helft wat er op mijn planning stond gedaan…

  Reageer...
 • cheyenne

  oh oh oh, dit klinkt zo bekend! vooral nu ik ook 40 uur per week werk, de avonden lijken dan ook zo eentonig omdat er zo weinig tijd over is om nog echt leuke dingen na ’t werk te doen! en dit koude, donkere weer helpt ook niet helemaal, brrr.
  xo, cheyenne

  Reageer...
 • Marcella

  Heeeel erg herkenbaar dit! Ik heb 2 uur reistijd op een dag, dus ik heb het gevoel dat ik nog minder tijd heb. Ik ben om half 7 thuis en voor ik ’t weet lig ik alweer op bed. En in ’t weekend geniet ik ervan dat ik meer tijd heb, maar dan is de werkweek ook al zo weer gestart. Ik wil dus ook best wel eens 6 uur extra in een dag, lijkt me heerlijk ;-)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?