Verse Groentesapje; Wortel & Komkommer

Als je geen groenteliefhebber bent kan het helpen als je op een subtiele manier wat groente in je voedingspatroon verwerkt door het bijvoorbeeld als een sapje te drinken. Nu zijn er enorm veel groentesmoothies en sapjes te bedenken, maar je kan het ook simpel houden, met slechts twee ingrediënten. De laatste tijd maak ik regelmatig een wortel komkommer sapje. Snel en goedkoop!

Bij de Albert Heijn (of tegenwoordig vaak op de markt) koop ik twee zakjes met wortels en twee komkommers. Het fijne aan dit groentesapje is dat het weinig tijd kost en het niet duur is. De worteltjes zijn gewoon worteltjes, daar hoef je niks aan te doen, en de komkommer hoef je alleen maar even in kwarten te snijden. Hop in de slowjuicer en klaar! Smaakt het sapje toch iets teveel naar groente? Dan kan je er nog een stuk fruit bij doen om het iets zoeter te maken zoals een ananas of een mango.

Verse groentesap wortel komkommerVerse groentesap wortel komkommerVerse groentesap wortel komkommer

Hebben jullie wel eens een wortel komkommer groentesapje geprobeerd?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Anneleen

  Ik heb dit nog nooit gemaakt maar het lijkt me wel erg lekker én gezond!

  Reageer...
 • Donna Luisa

  Ik heb dit ook nog nooit geprobeerd, maar het is wel een hele goede tip voor een snel en gezond sapje! Dankje!

  Reageer...
 • tessa

  Ik ben echt gek op wortels en op komkommer dus ik ben heel erg benieuwd! Het sapje ziet er wel heel lekker uit! :)
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Stella

  Het ziet er ontzettend lekker uit! Ik heb ook een keer wortel door mijn smoothie gedaan, maar dat vond ik ZO vies! Dat heeft me stiekem echt afgeschrikt voor wortel in mijn smoothie. Ik denk dat dit wel anders smaakt, ik had er namelijk ook appel door gedaan toen en volgens mij was die combi gewoon niet zo’n succes! Liefs!

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik doe er altijd appel bij, maakt het net iets lekkerder! Maar goed ik doe bij elk sapje appels dus misschien ligt het aan mij ;)

  Reageer...
 • Pauline

  Zelf ben ik niet zo gek op wortel, maar ik ben toch nieuwsgierig hoe dit smaakt. Ik zal denk ik wel een stuk fruit erbij doen voor een beetje zoetigheid.

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh mmm, lekker gezond!

  Reageer...
 • Anne

  Ik geloof dat ik echt toe ben aan een slowjuicer. :D Mijn vrouw vindt van niet.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha jawel jawel! Als je er eenmaal eentje hebt ga je er zo gelukkig mee zijn! :D

   Reageer...
 • Marcella

  Mijn man houdt niet van groente en ook ik eet het te weinig. Een slowjuicer lijkt me onwijs ideaal om een flinke dosis groente binnen te krijgen. Dit recept klinkt dan ook perfect. Toch maar es zo’n apparaat kopen. En wat meer recepten zoeken want anders gaat het misschien wel vervelen?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Alle smoothie recepten zijn fijn voor in de slowjuicer, je krijgt een veel puurder sapje! Alleen op mijn blog staan al zo’n 12-13 recepten! :D Ik vind het echt een briljant apparaat en kan echt niet meer zonder!

   Reageer...
 • Elisa

  Ik heb een week lang enkel sapjes gedronken :) Dus ja ik heb het geprobeerd :D

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Alleen maar sapjes?! Voel je je dan niet heel erg vermoeid omdat je heel veel andere voedingsstoffen mist?

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?