Unplug every day; Log off and live better

Een tijdje terug schreef ik over mijn digital en social media rehab. Het leven zonder Facebook en push notificaties bevalt behoorlijk goed! Wat geeft dat een rust, heerlijk. Op de website van bol.com kwam ik een mooi boekje tegen. Zoals gewoonlijk trok het boekje mijn aandacht door de mooie omslag, maar ook het onderwerp sprak me heel erg aan! Unplug every day, 365 ways to log off and live better. Oftewel, 365 manieren om offline je tijd op een leuke manier te besteden.

Unplug every day Log off and live betterHet boekje staat vol met leuke dingen om te doen, maar ook met dingen die je bewust maken van het hier en nu, zonder dat je daar elektronica en internet voor nodig hebt. Voor veel mensen staan er doodnormale dingen in, zoals in mijn geval:

 • Wear a watch, instead of relying on your phone to tell time
 • Browse a bookstore, take your time and explore
 • Write your grocery list on a sheet of paper and keep it in your wallet

Maar voor mensen die altijd op hun telefoon kijken voor de tijd en boeken en boodschappen online bestellen zijn dat bijvoorbeeld weer uitdagingen. Zo staan er in het boekje 365 dingen die je zou kunnen doen. Voor elke dag eentje. Het idee is dat je in het boekje schrijft wanneer je wat hebt gedaan en daar vervolgens je mening over geeft. Zelf vind ik dat een iets minder aspect van het boek, want dan wordt het weer iets wat je moet afwerken en dat is volgens mij juist niet de bedoeling.

Unplug every day Log off and live betterHet is een leuk boekje om te hebben en om zo nu en dan eens doorheen te bladeren. Als je bijvoorbeeld op een luie zondag opeens bedenkt iets te willen doen die dag, heb je met dit boekje snel genoeg een leuk idee! Mijn persoonlijke favorieten die ik zeker ga doen, of vaker zou willen doen:

 • Go bowling in a bowling alley instead of bowling from your couch.
 • Roll down a grassy hill. Over and over again.
 • Make a paper snowflake.
 • Take a surfing class.
 • Send paper invites to your next party.

Het boek Unplug every day; 365 Ways to Log off and Live Better is voor €16.99 te koop bij bol.com. Maar misschien heeft je plaatselijke boekenwinkel het boek ook of kunnen ze hem voor je bestellen, neem vooral even een kijkje! ;)

Hebben jullie al eens eerder iets gehoord over dit boekje?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Wat een grappig boekje, ik had er nog nooit van gehoord. Ik vind het echt heerlijk om mijn telefoon gewoon te negeren. :)

  Reageer...
 • Tessa

  Wat een grappig idee! Echt leuk gevonden! Tof om als cadeautje te geven!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Anneleen

  Ik kende dit boek nog niet… Lijkt me erg fijn om door te bladeren!

  Reageer...
 • Manon

  Oeh echt leuk! Lijkt me dat er leuke ideetjes in staan om te doen :)

  Reageer...
 • Mijndert Stuij

  Leuk! Meteen, via jouw partnerlinkje uiteraard, besteld voor mijn vriendin!

  Reageer...
 • zomersproetje

  Leuk boekje. Dit boekje ken ik nog niet. Maar heb thuis wel een paar die er op lijken. Met tips om te doen en adviezen om tijd efficiënter in te delen en om los te leren laten. Zo las ik op een dag ook momenten in dat ik niet op mijn telefoon mag kijken. Best moeilijk, maar als lukt erg prettig;-). Fijne dag!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat klinkt heel erg interessant! Welk boekje gaat over het loslaten van dingen? :)

   Reageer...
 • Stella

  Wat een fijn idee! En het lijkt me echt een heel handig en leuk boekje. Mij kennende ga ik dan wel weer allemaal obstakels bedenken waarom al die leuke dingen doen niet haalbaar is. “Oh maar het regent dus van een heuvel rollen is niet slim”. “Wacht, we hebben hier helemaal geen heuvels”. “Ik durf toch niet te surfen” Etc. Dat moest ik maar eens afleren. Ik krijg er namelijk wel een grote glimlach van als ik het lees! Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Lief! Meestal is het gewoon een kwestie van doen! Ik ben ook wel het type dat 20 vluchtroutes bedenkt, maar als ik er gewoon aan begin is het meestal hartstikke leuk!

   Reageer...
 • Tjitske Anna

  Wat een leuk boekje! Net iets voor mij :)

  Reageer...
 • merel

  Ik kende het boekje nog niet, maar wat een goed initiatief!

  Reageer...
 • Suzanne

  Kijk, hier hou ik nou van! Ik ben erg benieuwd naar het boekje, ik vind het ook wel wat voor mij. Gelukkig komen de feestdagen er aan!

  Reageer...
 • Irenka

  Voor papieren uitnodigingen weet ik niet genoeg adressen, hahaha. Wel een leuk boekje, zet je wel aan het nadenken volgens mij.

  Reageer...
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Wat een cool boek! En inderdaad goed om wat meer offline te gaan. Facebook gebruik ik niet zo veel meer, maar als blogger is het toch lastig om helemaal van de radar te gaan.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Helemaal van de radar is ook nog nodig! Als je maar wel af en toe tijd voor jezelf vrijmaakt :) Zonder internet ;)

   Reageer...
 • elisa

  Ik hem nog nooit gehoord over dit boekje, wat grappig.

  Reageer...
 • Kim

  Nog nooit van gehoord, maar lijk me een leuk boekje! In ieder geval een mooi concept :)

  Reageer...
 • Fabianne

  Ah, wat leuk! Echt zo’n hebbedingetje. Lijkt me ook leuk om cadeau te doen (of te krijgen natuurlijk, haha).

  Reageer...
 • Mama van Vesper

  echt gaaf, ik had er nog nooit over gehoord !

  Reageer...
 • Cindy

  Oh dit is leuk! *zet op verlanglijstje voor de feestdagen* Ik merk dat ik tegenwoordig steeds minder neig naar mijn laptop en/of smartphone. Alsof het teveel prikkels zijn. Liever geniet ik meer van het “nu” en wat ik aan het doen ben dan dat ik eindelijk doelloos ga rondsurfen op internet. Dit is echt wel een leuk boekje met leuke dingen die je ook kan doen!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat een mooie reactie Cindy! Wat goed dat je steeds minder die neiging voelt. Ik merk het ook wel, dat ik gewoon steeds meer zoiets heb van ‘dat komt straks wel weer een keer’.

   Reageer...
 • Anouk

  Wat een leuk boekje!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Ik heb het al eens ergens gezien, het lijkt me echt een tof boekje! Misschien zet ik deze wel op mijn wishlist voor mijn verjaardag!

  Reageer...
 • Petra

  wat leuk, dit is echt iets waarvan ik zeg, ja dat wil ik wel graag eens zien…

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik zag hem laatst in de winkel liggen en wilde hem kopen. Alleen was het het einde van de maand ;) Maar ik ga hem nu zeker kopen.
  Ik ben twee weken terug één week van Instagram geweest omdat ik me ergerde aan hoe verslaafd ik eraan was. Het was zo fijn om een keer niet op elk moment alles te checken. Nu ik het weer gebruik vind ik het wel lastig om mezelf er niet weer helemaal in te verliezen, misschien kan dit boekje erbij helpen. :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat denk ik zeker! :) Stom he hoe makkelijk het is om weer terug te vallen in dat soort gewoontes.. Had dat toendertijd ook heel erg met Facebook.

   Reageer...
 • Karlijn

  Klinkt als een leuk boekje! Af en toe stuur ik nog een papieren uitnodiging voor een verjaardag naar mijn opa en oma want die leven zonder internet ;)

  Reageer...
 • Myrthe

  Ik ben ook veel bezig met meer offline zijn en meer me in de fysieke wereld te begeven. Het is moeilijk, in deze tijd, maar zeker wel mogelijk. Het is makkelijk om snel naar je telefoon te grijpen als je je verveeld, of inderdaad voor de tijd of even snel iets opzoeken of opslaan, maar ik denk vaak: vroeger, nog geen 10 jaar geleden, was dit er allemaal ook niet! Het moet gewoon kunnen. Maar ons leven is nu zo anders ingericht dan 10 jaar geleden. Ik moet er maar niet te lang over nadenken, dan blijf ik er in hangen, geloof ik.. haha

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik verlang regelmatig naar een wereld zonder internet.. ;)

   Reageer...
 • Myrthe

  p.s. ik lees net je oude post over social media rehab. Ik heb Facebook ook gedeactiveerd. Jezus wat een opluchting, vind je niet? Ik mis het echt geen seconde..! Nu denk ik echt: Zoiets nutteloos! En als ik dan vriendinnen of collega’s hoor over dingen wat op Facebook gebeuren (vieze, pijnlijke filmpjes die alleen maar laten zien hoe f#cked up de wereld is of miscommunicatie waardoor vriendschappen en relaties verbreken) ben ik zooooo blij dat ik daar niet meer continu mee bezig ben!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Jaaaa! Zo mee eens! Als ik nu mensen hoor praten over Facebook vind ik het ook echt zo’n tijdverspilling. Soms heb ik nog wel eens de behoefte om in te loggen en om even te spieken.. Maar dat verlangen is dan vijf minuten later als ik gewoon iets anders ga doen weer weg :)

   Reageer...
 • Wendy

  Grappig! En leuk. Eens in de gaten houden of ik dat boekje zie als ik weer in de boekenwinkel kom. Want daar kom ik gelukkig nog steeds regelmatig. Ik vind het heerlijk om door echte boeken te bladeren. ;)

  Reageer...
 • Lisa

  Leuke dingen staan hierin! Krijg meteen zin om mijn mobiel een tijdje uit te zetten. Enige nadeel vind ik dat het vrij duur is voor een boekje met zinnetjes die je ook op een blog kunt vinden (hoewel deze tips op papier natuurlijk beter overkomen, haha)

  Reageer...
 • Anne

  Wat een leuk boekje en inderdaad, wat een toffe omslag! Ik ben altijd gek op dit soort boekjes en vooral als het over unpluggen gaat, aangezien ik dat de laatste tijd een beetje oefen ;)

  Reageer...
 • PS by Dila

  Klinkt als een perfect boekje voor mij!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?