De enige tv-programma’s die ik nog kijk

Televisie kijken zoals we dat vroeger gewend waren doe ik zelden; maar toch breng ik aardig wat tijd door voor de tv. Anno 2018 zijn bijna alle tv-programma’s on demand beschikbaar. Of je nu een film, serie of uitzending van gisterenavond wilt terugzien, het kan allemaal. Je hoeft alleen maar naar de juiste aanbieder te gaan en op play te drukken; wanneer jij dat wilt. En dat terwijl het vroeger voor iedereen heel normaal was om in de televisiegids te markeren wat je wilde zien, om vervolgens precies rond dat tijdstip voor de buis te gaan zitten. Kun je het je nog voorstellen?

Tv-programma’s die ik kijk volgens de programmering

Als je eenmaal gewend bent geraakt aan het on-demand tv-kijken, voelt het erg onnatuurlijk om op een specifieke tijd nog voor de tv te gaan zitten. Omdat het merendeel van alle tv-programma’s on-demand beschikbaar is, vind ik het vervelend om de ‘ouderwetse’ tv-programmering de indeling van mijn dag of avond te laten bepalen. Toch zijn er nog wel een aantal programma’s waar ik met veel plezier naar kijk en waar ik in uitzonderlijke gevallen zelfs mijn wekker voor zet.

 • Wie is de Mol

  Al van jongs af aan kijk ik al naar Wie is de Mol. Zelfs al toen het nog met onbekende nederlanders was! In de periode dat ik op kamers woonde en geen televisie tot mijn beschikking had was Wie is de Mol dan ook het enige programma dat ik echt miste. Het is een programma waarvan je het óf direct moet zien, of bereid moet zijn om alle social media kanalen te vermijden, totdat je de aflevering hebt teruggezien.

 • HNTM & Heel Holland Bakt

  Wat geldt voor Wie is de Mol, geldt eigenlijk voor alle tv-programma’s waarbij kandidaten het programma moeten verlaten. Twee andere favorieten zijn Heel Holland Bakt en Hollands Next Top Model, waarbij de laatste vooral een guilty pleasure is. Richting het einde van het jaar kijk ik altijd weer zo uit naar Heel Holland Bakt! De kneuterigheid, de gezelligheid, de zoete baksels; ik kan niet wachten om straks in onze nieuwe keuken een aantal recepten uit te proberen. Ondanks dat ik voor deze programma’s soms een reminder instel, zal ik er niet snel voor thuisblijven, wat ik misschien voor Wie is de Mol wel zou doen. ;)

Tv-programma’s om later terug te kijken

Het mooie van on demand content is dat je kunt bingewatchen en niet steeds een week hoeft te wachten op de nieuwe aflevering. Vaak als een seizoen volgens de normale tv-programmering afgelopen is, beginnen wij pas met kijken. Dan gaat het een stuk sneller!

 • Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde is misschien wel mijn favoriete programma! Naast dat het interessant is om fabrieksprocessen te zien en om meer te leren over de herkomst van producten, zorgt het er ook voor dat je anders naar de voedselindustrie gaat kijken en alles daaromheen. De slimme marketingtrucjes waar veel consumenten intrappen leer je dankzij Keuringsdienst van Waarde opeens te herkennen.

 • Vtwonen

  Vanaf het moment dat we ons voor het eerst inschreven voor ons droomhuis, zijn we alle afleveringen van Vtwonen gaan kijken. Niet alleen om erachter te komen wat we qua interieur willen met ons nieuw huis, maar vooral ook om erachter te komen wat we niet willen.

 • Tv-programma’s van BNN

 • Over Mijn Lijk, Je Zal Het Maar Hebben en The Dateables; het zijn misschien niet de meest ‘gezellige’ programma’s, maar wel de meest eerlijke en realistische op de Nederlandse tv als je het mij vraagt. Dankzij de tv-programma’s van BNN word je weer even met beide benen op de grond gezet en geconfronteerd met de werkelijkheid. Het leven gaat niet altijd over rozen, maar ook op de mindere momenten is er nog iets heel moois van te maken.

Niet vijf verschillende abonnementen, maar één abonnement

Het is nu alleen nog even wachten op de aanbieder à la Spotify. We hebben Netlix, Videoland, Amazon, Ziggo Movies en waarschijnlijk nog veel meer on demand aanbieders. Zo kijk je Suits via Netflix, maar heb daar geen toegang tot alle afleveringen. Game of Thrones kijk je via Ziggo en als je Nederlandse series wilt volgen zul je een abonnement moeten nemen op Videoland. Voor het terugkijken van tv-programma’s geldt tegenwoordig hetzelfde. Voor de meeste tv-programma’s van de NPO en Kijk (SBS) zit je goed, maar voor sommige tv-programma’s moet je dan wel weer betalen, zoals dat ook het geval is bij RTL. Toch jammer, want dan wil je eindelijk legaal tv, series en films kijken, maar betaal je met gemak een paar tientjes per maand…

Kijk jij nog veel tv-programma’s?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Lilian

  Wij kijken ook weinig ‘live’ televisie. Expeditie Robinson kijken we meestal wel, maar dat nemen we dan op en dan beginnen we om 09.15 u met kijken, zodat we alle reclames kunnen doorspoelen. (Wij hebben een tv die je op pauze kunt zetten, maar bij RTL kun je dan de reclames niet doorspoelen) En mijn guilty pleasure is dat we ook graag naar ‘gewone mensen leed’ zoals de Rijdende Rechter, Bonje met de buren, Het familiediner en een dubbeltje op z’n kant kijken. We zetten hem er niet voor aan, maar soms kijken we het terug als we geen serie willen kijken ;-)

  Reageer...
 • Stella

  Ik moet zeggen dat ik alleen thuis bij paps en mams nog echt tv kijk. Of er moet iets zijn wat ik echt volg, zoals inderdaad Heel Holland Bakt en Boer Zoekt Vrouw enzo. Ik vind de programma’s van NPO1 vaak het leukst, Spoorloos ook enzo. Ik ben een beetje uitgekeken op de RTL4 en SBS6 achtige dingen. Al moet ik stiekem toegeven dat ik The Voice wel volg, maar dat komt vooral omdat ik natuurlijk gek ben op muziek en zingen etc. Maestro heb ik ook gevolgd, met mijn ouders. Vonden we ook echt leuk (: Liefssss!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ohjaa! Boer Zoekt Vrouw keek ik vroeger ook nog! Bizar hoeveel mensen van onze generatie geen televisie meer kijken. Zou het over een 10-20 jaar nog bestaan..?

   Reageer...
 • Fleur

  Een aanbieder die álles aanbiedt zou echt wel dé oplossing zijn! Op dit moment volg ik alleen Wie Is de Mol, Moorvrouw sinds deze week weer en kijk ik inderdaad Over Mijn Lijk terug:). Oh ja en dat nieuwe programma dat ze in de jaren terug gaan op woensdag avond vind ik ook wel leuk maar voor de rest..

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik heb geen tv en dat is zo fijn. Ik merk dat ik veel minder ‘troep’ kijk. Aan de andere kant is het jammer dat ik niet gewoon simpel Wie is de Mol kan kijken. Maar dat kijk ik gewoon bij mijn zusje en anders kijk ik het terug. Netflix heb ik op mijn laptop en ik heb periodes dat ik veel kijk en perdiodes dat ik nauwelijks kijk. Ik kijk nu eigenlijk niet zo veel, behalve Wie is de Mol dan :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?