Tropisch zwemparadijs op mijn kleine balkon

We hebben natuurlijk wel al eerder een aantal warme zomerdagen gehad, maar op het moment dat het KNMI spreekt over tropische temperaturen en zwoele nachten is het pas echt zomer! Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik nooit zo’n last van de warmte omdat we daar een airco in huis hebben. Nu ik in een huisje woon zonder airco, met een balkon op het zuiden, is het toch wel een stuk lastiger om met die warmte om te gaan.

Het enige wat een beetje werkt is om tijdelijk door het leven te gaan als kluizenaar. Ramen en deuren dicht en indien je een balkon op het zuiden hebt, ook de gordijnen dicht. Hoewel het een beetje helpt zorgt het niet voor enorme temperatuurverschillen. In de ochtend is het ongeveer 26 graden en aan het einde van de dag 28 graden.

Mijn eigen tropisch zwemparadijs

Dus. Ik ging naar de speelgoedwinkel! Voor een opblaasbadje. Helaas hadden ze daar alleen een badje van 80 centimeter, dus ging ik naar de Blokker. Daar hadden ze echt een enorme voorraad opblaadbadjes. Allemaal verschillende varianten en maten, van 80 centimeter tot 4 meter. Helaas is het balkon niet zo groot, dus ging ik voor het opblaasbadje van 150 centimeter. Ik voelde me net een klein kind toen ik daar met een big smile bij de kassa mijn opblaasbadje wilde afrekenen.

Eenmaal thuis was het een heel karwei om het badje op te pompen en hem vervolgens te vullen met water. Er ging maar liefst 240 liter water in! Dat heb ik met een emmer van 12 liter van de keuken naar het balkon gesjouwd. Je moet er iets voor over hebben.

Afijn. Een uur later had ik mijn eigen tropisch zwemparadijs op het balkon gecreëerd. Met een self made mini schutting voor de poekies van de buurvrouw. Als ze met hun nageltjes in het opblaasbadje gaan hangen is het einde opblaasbadje. Vergezeld door boeken, tijdschriften en een glas ice tea kom ik zo de komende 48 uur wel door!

Tropisch zwemparadijs op het balkonTropisch zwemparadijs op het balkonTropisch zwemparadijs op het balkon

Wat gaan jullie doen dit weekend?