Toyota Aygo; We hebben een nieuwe auto!

Woohooo! We hebben een super mooie Toyota Aygo gekocht! We hebben de auto eergisteren opgehaald in Genderen en de eerste kilometers zijn gemaakt! Iets minder dan drie maanden geleden gingen we van twee auto’s naar geen en in die periode zijn we erachter gekomen dat het toch wel heel erg fijn is om wél een auto te hebben. Het geeft je toch een stukje vrijheid en spontaniteit, wat we allebei erg begonnen te missen.

Van twee auto’s naar geen

Achteraf gezien is het allemaal een gevalletje slechte timing geweest. Toen ik in Rotterdam ging werken besloot ik mijn mooie Swiftie te verkopen. Aangezien mijn vriend toen nog een leaseauto had was dat geen probleem en konden we nog steeds overal naartoe! Niet wetende dat mijn vriend een maand later ook een nieuwe baan zou vinden. Doei mooie Lexus. Als we dat eerder hadden geweten hadden we natuurlijk nooit mijn auto verkocht!

Nieuwe auto, private lease of een occasion?

Als je snel en gemakkelijk van A naar B wilt, zal je toch een manier moeten bedenken om jezelf te vervoeren. Omdat we gewend waren aan een leven met een auto besloten we eerst te kijken naar een vervangende auto. Nieuwe auto’s bleken aardig wat geld te kosten, dus dat was een flinke no go. Private lease was opzich nog wel interessant. Dan betaal je een vast maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto inclusief verzekering en wegenbelasting. Maar helaas werd ook dit iets te duur. Uiteindelijk ben je na zo’n lease periode van bijvoorbeeld drie jaar 12.500 euro lichter en heb je niks. Dat voelde niet fijn.

Toch maar kijken voor een occasion dan maar. Maar hoevaak gaan we nu eigenlijk met de auto? Als een auto stil staat kost het ook geld. Plus dat als we een tweedehands auto kopen willen we wel een automaat, climate control, lederen stuurwiel en zo werd het wensenlijstje steeds groter en kwam ook dat buiten bereik te liggen.

Openbaar vervoer of een huurauto dan misschien?

We besloten het een tijdje te laten rusten en in de tussentijd met het openbaar vervoer te gaan. We kochten een seizoensretour bij de NS, zodat we elke paar maanden voor relatief weinig een dagje weg konden met de trein. Maar nog steeds kom je met het openbaar vervoer lastig op sommige locaties. Want hallo, ik wil naar de Ikea! Het is niet alsof daar een trein voor de deur stopt. Greenwheels was opzich ook wel interessant. Er staat tenslotte een Greenwheels auto bij ons voor de deur. Het enige nadeel is wel dat je gebruikskosten, kilometerkosten en flinke benzinekosten moet betalen en dat werd ook al snel een dure grap. Mijn bezoekje aan de Ikea laatst kostte zo’n dertig euro..

Toch maar wel een auto

Onze agenda kwam steeds voller te staan met allemaal leuke uitjes, maar tegelijkertijd kwam daar aardig wat uitzoekwerk en stress bij kijken. Niet alleen was er geen sprake meer van spontane uitjes, maar er waren ook veel vragen die beantwoord moesten worden. Hoe gaan we daar naartoe? Hoeveel kost het? Is dat het dan wel waard? Wat een gedoe. Nadat ik vorige week zondag een stukje was gaan hardlopen was ik er klaar mee. Wat nou als ik binnenkort weer een keer wil hardlopen op de tweede maasvlakte. Ja dat gaat dus niet, tenzij je een vermogen neerlegt voor de Greenwheels auto. Die middag zei ik tegen mijn vriend: “We gaan een auto kopen”. Het was impulsief, maar weloverwogen.

De afgelopen paar maanden heb ik aardig wat financiële overzichten gemaakt om de verschillende keuzes met elkaar te vergelijken en dit was toch echt de beste keuze. Als je de gebruikskosten van de Greenwheels auto naast de gebruikskosten van een eigen auto legt is dat zo’n vijf keer goedkoper. Zeker als je een klein autootje koopt! ;)

Toyota Aygo; We hebben een nieuwe auto

Onze Toyota Aygo!

Omdat de Greenwheels auto (Peugeot 107) prima rijdt en ik ook tijdens mijn studiereis op Kreta in dezelfde auto heb gereden (Citroen C1), besloten we op zoek te gaan naar zo’n soort auto! De Peugeot 107, Citroen C1 en Toyota Aygo zijn namelijk identiek aan elkaar, afgezien van een paar kleine verschillen aan de buitenkant. Hoewel we voorheen een heel wensenlijstje hadden was het nu een stuk simpeler geworden. We willen een auto die rijdt, met vier wielen, een stuur en dan zijn we gelukkig. We waren zelfs bereid om weer terug te gaan naar een schakelauto, maar uiteindelijk kwamen we per toeval een automaat tegen!

Vorige week maandag vonden we online een prachtige Toyota Aygo. Dinsdagochtend belde ik de dealer in Genderen (of all places) en ’s avonds was na een korte onderhandeling alles rond. Omdat de auto nog rijklaar gemaakt moet worden plus een grote beurt, APK en de hele reutemeteut konden we de auto eergisteren ophalen!

Toyota Aygo; We hebben een nieuwe autoHet is zo fijn om weer overal naartoe te kunnen gaan zonder verschillende scenario’s uit te denken! Het is echt een pareltje. De auto is uit 2007, maar als je de auto in het echt ziet zou je ook kunnen denken dat die pas een jaartje oud is. We zijn er heel erg blij mee!

Is het jullie wel eens opgevallen hoeveel van dit soort autootjes er rondrijden?
Zeker nu we er zelf eentje hebben zien we overal broertjes en zusjes!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Tiffany

  Wat een leuke auto! Een auto hebben (al is die maar klein) geeft inderdaad erg veel vrijheid. Weet je al waar het eerste uitje in de nieuwe auto naar toe gaat? Haha

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik denk dat ik aankomende vrijdag lekker naar de tweede maasvlakte ga! :D

   Reageer...
 • Bente

  Fijn dat jullie weer een auto hebben! Hahah, heel herkenbaar dat je opeens overal je eigen auto ziet rijden (of in ieder geval, hetzelfde model). Er rijden bijvoorbeeld ook HEEL VEEL Renault Clio’s op de weg ;)

  Reageer...
 • Deborah

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe toet.
  Ik wens jullie een hoop veilige km toe :)
  Ja leuk he, dat valt dan direct op haha.

  Reageer...
 • Moniek

  Wat een leuk, lief, kleine autootje! Wij hebben af en toe de auto van mijn moeder te leen en dat geeft inderdaad zoveel meer vrijheid, echt heerlijk!

  Reageer...
 • Elisa van Kostelijkleven

  Ik heb dat met mijn smart, nu ik een smart rij zie ik ze overal… Helemaal geen auto kan ik me niet meer voorstellen, misschien ook omdat mijn familie allemaal zo mega ver weg woont…

  Reageer...
 • Lieke

  Ik vond een auto uit deze 3-serie ook erg interessant, omdat ze ook superzuinig rijden. Uiteindelijk kwam de Volkswagen Fox op mijn pad en ben ik daarvoor gegaan. En nu ben ik er ook heel blij mee, zou ook niet meer zonder kunnen! Veel plezier met jullie nieuwe autootje :)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is ook een leuk autootje, had er nog nooit van gehoord! :P Dankjewel Lieke!

   Reageer...
 • Silvana

  Wauwie, wat een mooi dingetje! Ik heb het geluk dat ik in de auto van mijn opa mag rijden omdat hij daar sinds een jaar niet meer toe in staat is, maar als hij weer terug zou moeten zou ik ook niet weten hoe ik overal moet komen. Je raakt er zo aan gewend! Heel veel plezier met die van jullie, op heeel veel kilometers. (:

  Reageer...
 • Sonja

  Fijn dat jullie weer een auto hebben. Ik geniet nu nog lekker van m’n studenten-OV maar kan me voorstellen dat het daarna iets lastiger wordt allemaal. Leuke kleur ook!

  Reageer...
 • Nicky

  Wat een leuke auto! Wij hebben onlangs ook op het punt gestaan om mijn wagen weg te doen. Maar eens ons droomhuis er staat is mijn woon-werkverkeer ineens een stuk langer, en dan heb ik die auto echt wel nodig. Vandaar dat we hem toch maar gehouden hebben. Ik ben trouwens ook niet kieskeurig wat mijn eigen wagen betreft. Al vind ik wel, eens je de luxe hebt van van twee wagens te hebben, dan mag de eerste wagen wat luxueuzer zijn. En de tweede wagen (de mijne dus) mag dan best een oude rammelkar zijn. Haha! Veel rijplezier!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha helemaal eens, dan kan je iets luxere auto gebruiken voor de langere afstanden. Dankjewel Nicky!

   Reageer...
 • Denna

  Wat een mooie auto, heel erg leuk!

  Reageer...
 • loesblogt

  Aii beetje slechte timing van die vorige twee, maar wat is deze gaaf! Heel veel veilige kilometers gewenst :)

  Reageer...
 • Fleur

  Wat is hij leukiee! Geniet er van!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat een leuk autootje!

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een leuk autootje zeg! Mijn auto is afgekeurd door de APK (en ook pas uit 2007) maar hij kan gemaakt worden. Moet ik ineens gaan fietsen, niet gewend! Ineens miste ik mijn vrijheid. Gelukkig heeft mijn vriend nog een auto, want we hadden dit weekend twee feestjes 75km verderop, dan is het toch fijn dat we niet met openbaar vervoer hoefden te gaan.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Oeh ja dan ben je toch blij dat je een auto hebt. Sterkte met je autootje! :( Hoop dat die snel gemaakt wordt en dat de rekening niet al te hoog is!

   Reageer...
 • Fleur

  Wat een mooi autootje! Heerlijk maatje ook!
  Geniet er van! Maar aan jouw enthousiaste blog denk ik niet dat dat een probleem gaat zijn:).

  Reageer...
 • annouska

  Wat een tof autootje om te zien. Ik merk zelf nu ik dagelijks een auto voor de deur heb, dat het zoveel makkelijker is dan het OV. Ik ben zelf zo gewend aan het OV dat het mij eerst niet op viel. Nu zou ik echt niet meer zonder auto kunnen hoor.

  Reageer...
 • Lonneke

  Fijn zeg. Een eigen auto is zo fijn! Ik heb zelf een Toyota Yaris en ik ben er dol op!

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?