Todo lijstjes 2.0: Het Bullet Journal

Vorig jaar kwam ik op de blog van Lisanne een artikel tegen over de bulletmethode, waarmee je een eigen bullet journal kan creëren. Omdat ik toendertijd zelf alles opschreef en overal lijstjes van maakte was dit een ideale methode om overzicht te houden! Inmiddels ben ik daar zelf iets minder actief mee omdat ik een beetje doorsloeg in alle lijstjes en todo’s, maar ik blijf het een hele leuke methode vinden!

Het enige wat je nodig hebt is een leuk notitieboekje. Voorheen hield ik mijn bullet journal bij een blanco boekje, maar toen ik eenmaal een notitieboekje had met ruitjes merkte ik dat dat eigenlijk veel fijner was. Volgens de ‘officiële’ bulletmethode moet je ook paginanummers en indexen gebruiken, maar omdat ik dat zelf iets teveel van het goede vond heb dat zelf nooit toegepast.

Wat ik wel deed, was het ‘loggen’ van je dag. Je begint, uiteraard, met het opschrijven van de datum. Vervolgens heb je een aantal ‘bullets’ die je kan gebruiken: taken, notities, events en zogenaamde signifiers, die vervolgens weer iets meer over de bullet vertellen. Omdat ik zelf notities en events een beetje dubbelop vond heb ik mijn eigen bullet variant gemaakt met: taken (ik noem ze todo’s), notities en geluksmomentjes.

Todo lijstjes 2.0 Het Bullet JournalOp de hele drukke momenten vond ik het heel erg fijn om een beetje grip te houden aan de hand van het bullet journal. Als ik iets bedacht wat ik moest doen schreef ik het op als todo, als iemand iets interessants vertelde wat ik later eens op wilde zoeken schreef ik dat op als notitie en op de momenten dat er iets moois gebeurde schreef ik het op als een geluksmomentje. Als ik nu terug kijk in het bullet journal van begin dit jaar, kan ik precies zien waar ik toen mee bezig was!

Todo lijstjes 2.0 Het Bullet JournalInmiddels hou ik nog steeds een bullet journal bij, alleen ben ik er gewoon minder mee bezig. Mijn lijstjes begonnen steeds meer leidend te worden, waardoor zelfs doodnormale activiteiten zoals ontbijten, douchen, aankleden en dergelijke op een lijstje kwamen te staan en dat was niet helemaal meer normaal. Lijstjes zijn leuk en handig, zolang je jezelf nog wel de vrijheid kan geven om ervan af te wijken ;)

Hebben jullie wel eens van het bullet journal gehoord?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Dina

  Jaaa leuk, dat deed ik ook heel vaak en het kan je goed ondersteunen. Heb tientallen van dit soort schriftjes liggen, maar doe nu mijn alles op mijn telefoon.

  Reageer...
 • Joyce

  Ik ken het niet volgens die principe, maar dit zou misschien wel zijn waar ik naar op zoek ben om dingen niet meer te vergeten, om een voldaner gevoel te krijgen na het einde van de dag en het is ook gewoon fijn! Thanks!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Aan het eind van de dag heb je inderdaad gewoon een overzicht van al je activiteiten. Graag gedaan Joyce! :)

   Reageer...
 • Stella

  Oh wow. Dit klinkt enerzijds super helpvol -Ss dat een woord? Nu even wel, hihi-maar anderzijds ook echt ingewikkeld! Ik snap er niet zo veel van, stiekem. Ik ga ook even Lisanne’s artikel lezen. Misschien is dit wel echt wat voor mij. Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je kan ook op de website van het Bullet Journal de video bekijken! Wacht, ik ga het er ook nog wel even bijzetten in het artikel! :D

   Reageer...
 • Anne

  Wow dat is echt ontzettend georganiseerd :D ik probeer dat soort dingen altijd, maar kom dan tot de ontdekking dat een klein beetje chaos en ik beter bij elkaar passen!

  Reageer...
 • Elisa

  Nee ik kende het nog niet, maar het lijkt me eigenlijk wel vrij handig, al heb ik nu een agenda waar ik alles inzet dus het zou wel een beetje dubbel op zijn :)

  Reageer...
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Ik ben gek op lijstjes maken, mn telefoon, agenda en notitieblokjes staan er vol mee. Dus leuk idee dit!

  Reageer...
 • Maaike

  Dit is echt een superhandige methode!

  Reageer...
 • Manon

  Dit lijkt me wel wat voor mij, ik heb af en toe echt wat meer overzicht nodig! :)

  Reageer...
 • Jorien

  Ik ken dit helemaal niet, maar vind het een leuk idee! Mijn lijstjes zitten altijd in mijn hoofd (heel af en toe maak ik to-do lijstjes). Het lijkt me heel fijn om eens te proberen om zo iets georganiseerder te worden en beter te leren plannen :)

  Reageer...
 • Iris

  Leuk! Nadat ik die blogpost op de blog van Lisanne zag, ben ik er ook mee begonnen. En ik gebruik hem nog steeds bijna elke dag. Ik vind het echt heel fijn om mee te werken, had ik van te voren eerlijk gezegd niet verwacht!

  Reageer...
 • Kim

  Nooit van gehoord, maar wel een leuk idee!

  Reageer...
 • Myrthe

  Ik heb hier echt geen discipline voor. Ik heb echt 300 notitieboekjes waar net drie bladzijdes in geschreven staan, omdat ik iedere keer denk: Nu begin ik met een schone lei. Alles netjes en geordend. Tot twee dagen later en ik weer terug ben bij mijn chaotische zelf.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Oh, dit vind ik altijd zo tof!

  Reageer...
 • Marjolein

  Wauw, super leuk en handig ziet dit eruit. Maar toch… wel een beetje meer werk dan gewoon een standaard to-do lijstje, wat voor mij ook prima werkt.

  Reageer...
 • saskia

  Ik ben nooit zo goed in het bijhouden van lijstjes! ik vind het er wel heel goed uitzien maar het word ook verslavend…

  Reageer...
 • blauwesokken

  Ik ken dit helemaal niet, ondanks dat ik wel van notitieboekjes en lijstjes houd :-) Leuk idee! En handig.

  Reageer...
 • Cindy

  Ik ben wel van de lijstjes, maar dit is een beetje too much lijstje voor mij, denk ik. Ik zal morgen het filmpje eens kijken.

  Reageer...
 • beautybloglaura

  Echt super handig mss moet ik dit ook maar eens aanschaffen!
  ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovin, ^^ xx

  Reageer...
 • Bianca

  Tja, als je vriend je al een ‘lijstjemeisje’ noemt, is het zeker een goed idee om dit eens uit te proberen.
  Het consequent bijhouden is waarschijnlijk het grootste probleem.

  Reageer...
 • Claudia

  Ik gebruik ook een bulletjournal. :) Ik vind het fijn dat je niet elke dag iets hoeft op te schrijven. Als ik echt een drukke dag heb, gebruik ik hem.

  Reageer...
 • monique

  Ik had nog nooit van de bulletjournal gehoord, maar ik ben gek op het maken en bijhouden van lijstjes dus het is perfect voor mij!

  Reageer...
 • Anneleen

  Ik kende de bulletjournal nog niet maar dit lijkt me erg fijn! Ik ga het een keertje proberen en zien wat het brengt. Vooral die geluksmomentjes er bij schrijven vind ik een erg leuk idee!

  Reageer...
 • Win een gepersonaliseerde Moleskine! (x3!) - Wish Flower

  […] het bullet journal artikel van vorige week zo’n succes was én ik graag iets leuks wil doen voor mijn volgers, heb ik een […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?