Toch niet zo’n goed afweersysteem als ik dacht

Op de bank met paracetamol, Otrivin en een flinke kop thee binnen handbereik: zo heb ik de afgelopen dagen doorgebracht. Met een pruttelend hoofd, opgezette lymfeklieren zo groot als golfballetjes en hoofdpijn van hier tot aan Tokio moest ik er na anderhalf jaar dan toch weer aan geloven. Sinds de diagnose van diabetes ben ik nog geen enkele keer ziek geweest en nu was eindelijk (hoera..) het moment daar. Stiekem begon ik te hopen dat ik in ruil voor het hebben van diabetes nooit meer griep zou krijgen; het was fijn voor zolang het duurde!

Anderhalf jaar geleden ging ik van iemand die bijna elk kwartaal wel een keer ziek was, naar een meisje met diabetes dat vervolgens nooit meer ziek was. Volgens verschillende artsen is diabetes het resultaat van een iets te enthousiast afweersysteem, dat afgezien van dat ene cruciale foutje, hartstikke goed zijn best doet. Mijn vriend grapte er laatst nog over toen hij ziek was: “We kunnen niet allemaal zo’n onverwoestbaar afweersysteem hebben als jij.”

Al kwam die griepprik gewoon even een maandje eerder..

Maar ook mijn afweersysteem blijkt dus niet onverwoestbaar te zijn. Precies op de dag dat de uitnodiging voor de griepprik in de brievenbus viel, dook ik mijn bedje in met een beginnende keelpijn. De nacht die volgde was geen succes. Ik werd om de haverklap wakker, had 38.5 graden koorts en voelde me met de minuut zieker worden. In de ochtend besloot ik wel naar werk te gaan; ik had een aantal afspraken die ik liever niet wilde verplaatsen. Samen met mijn beste vriend paracetamol kwamen we de dag redelijk goed door.

Toen ik ’s avonds thuiskwam was ik inmiddels veranderd in een zombie en heb ik het ook maar gewoon geaccepteerd. Ziek is ziek. Donderdag en vrijdag ben ik thuis gebleven en heb ik mijn tijd eerlijk verdeeld tussen het bed en de bank. Veel meer dan het kijken van Gilmore Girls heb ik eigenlijk niet gedaan. Gisteren voelde ik me nog steeds niet top, maar ben ik toch even naar buiten geweest. Vandaag ga ik nog een laatste dagje uitzieken en dan hoop ik morgen weer gewoon aan het werk te gaan! Kan ik er weer anderhalf jaar tegenaan! ;)

Fijne zondag! Wat ga jij doen vandaag?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Marlissa

  Beterschap!

  Reageer...
 • Karlijn

  He bah wat stom. Goed uitzieken vandaag en dan morgen gaan met die anderhalfjaar banaan ;) X

  Reageer...
 • Stella

  Wat rot! Ziek zijn is nooit fijn. Beterschap lieve Laurie <3 (Gelukkig heb je een ontzettend leuke mok om je theetjes uit te slurpen, hihi!)

  Reageer...
 • Anneleen

  Veel beterschap! Ik loop ook verkouden rond en mijn vriend ligt ziek in bed met buikgriep … De bacteriën lijken allemaal wat in de lucht te hangen. Verzorg jezelf maar goed! <3

  Reageer...
 • Madam Elisa

  Ja ziek is ziek, helaas merk ik door al die hormonen dat mijn afweersysteem veel slechter is geworden dan het was. Ik heb bijna als eerste altijd de verkoudheid, hoestje of andere gekkigheid… Dus ik duim maar dat ik voor een half jaartje rust heb :)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?