Tanden bleken bij The White Smile Company

Als je je tanden laat bleken, dan krijg je zo’n hele neppe Prodent smile toch? Dat is was ik in eerste instantie dacht, maar gelukkig is dat helemaal niet het geval! Toen ik van The White Smile Company de mogelijkheid kreeg om mijn tanden te laten bleken twijfelde ik heel even. Ja, ik zou best wel iets wittere tanden willen hebben, maar echt wit wit? Nee, dat absoluut niet! Inmiddels weet ik dat veel mensen een verkeerd beeld hebben over bleken van tanden en besloot ik het te proberen. Twee weken geleden was het zover en bracht ik een bezoekje aan The White Smile Company in Rotterdam!

Tanden bleken bij The White Smile CompanyVan tevoren was ik best een beetje zenuwachtig. Online had ik wat research gedaan en daardoor wist ik dat je met gevoelige tanden best wel wat ongemak kan ervaren tijdens de behandeling. Laat ik nu net gevoelige tanden hebben! Ook vond ik het bleken van mijn tanden in combinatie met diabetes spannend. Wat als mijn bloedglucose tijdens de behandeling opeens zou dalen? Toen ik aankwam bij The White Smile Company werd ik vriendelijk ontvangen en mocht ik nog even plaatsnemen in de wachtkamer. Ondertussen kon ik mooi het intake formulier invullen met vragen over mijn consumptiegedrag. Enkele minuten later namen we het intake formulier nog even door en gingen we naar de behandelkamer. Daar werd ik op mijn gemak gesteld door het personeel en werd er uitgelegd wat er ging gebeuren.

Tanden bleken bij The White Smile Company

Hoe het bleken van tanden werkt

Na de uitleg was mij gelijk duidelijk dat het beeld dat vele mensen hebben over het bleken van tanden niet juist is. Je tanden worden niet wit gemaakt, het is juist precies andersom. Alle verkleuringen die je in de loop van der jaren hebt gekregen van bijvoorbeeld roken en het drinken van thee en koffie worden uit je tanden gehaald. Je krijgt dus geen extreem witte tanden, maar je gaat terug naar je natuurlijke tandkleur!

De VIP behandeling

The White Smile Company heeft vier verschillende behandelingen, waarvan ik de VIP behandeling mocht ondergaan. Bij deze behandeling krijg je naast een behandeltijd van vijf keer vijftien minuten ook nog een voorbehandeling, fluorbehandeling en een Swissdent tandpasta waarmee je het resultaat optimaal kan onderhouden. De behandeling die ik onderging werd uitgevoerd met 6% waterstofperoxide waardoor zelfs de diepste verkleuringen uit mijn tanden gehaald konden worden.

Tanden bleken bij The White Smile CompanyEenmaal in de behandelstoel werd mijn gebit uitgebreid onderzocht, zodat op basis daarvan een inschatting gedaan kon worden. Bij deze inschatting bleek dat mijn tanden al best wel wit waren! Stiekem was ik daarover wel een beetje verbaasd aangezien ik aardig wat jaren gerookt heb, dagelijks een kop koffie drink en ook periodes heb gehad waarin ik zo’n vijf koppen thee op een dag dronk. Vervolgens moest ik mijn tanden poetsen met een speciale tandpasta en kon de behandeling echt beginnen!

Tanden bleken bij The White Smile CompanyMijn lippen werden ingesmeerd met een beschermende gel en daarna kreeg ik een bitje geplaatst waardoor mijn tanden goed bloot lagen. Na de voorbehandeling werden mijn tanden ingesmeerd met een whitening-gel en kreeg ik een bril op om mijn ogen te beschermen tegen de felle ledlamp. Vervolgens stond de lamp steeds vijftien minuten aan en werd de whitening-gel tussendoor steeds opnieuw aangebracht. De behandeling duurde vrij lang, maar doordat ik op een comfortabele stoel lag en een televisie tot mijn beschikking had, ging de tijd vrij snel voorbij.

Tanden bleken bij The White Smile CompanyNa de behandeling bekeken we het resultaat en waren mijn tanden inderdaad een paar tinten witter! Het verschil was niet heel erg groot omdat mijn tanden al best wel wit waren, maar je kon het verschil wel zien. Om de behandeling af te ronden kreeg ik een fluorbehandeling om het glazuur te versterken en kreeg ik een tandpasta mee naar huis om het resultaat zo lang mogelijk te behouden. Het bleken van mijn tanden viel erg mee! Van de gevoeligheid heb ik helemaal geen last gehad en ook mijn bloedglucose heeft zich netjes gedragen. Die zenuwen waren dus nergens voor nodig! Ik ben blij met resultaat en hoop het lang te kunnen behouden! Dat ik niet meer rook zorgt er in ieder geval voor dat het niet zo snel zal verkleuren! :) Mocht je na het lezen van mijn ervaring ook graag eens je tanden willen bleken krijg je bij vermelding van mijn website 10% korting op een Premium of VIP behandeling bij The White Smile Company!

Heb jij je tanden wel eens laten bleken?Disclaimer