Spitskool uit de wok met rookworst

Hebben jullie al plannen voor het avondeten vanavond? Zo niet, dan raad ik je bij deze aan om eens spitskool klaar te maken in de wok! Hoewel ik zelf geen liefhebber ben van spitskool, vond ik het gecombineerd met de ingrediënten van dit recept heerlijk! Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om klaar te maken en kan alles gewoon in één pan, waardoor je lekker snel klaar bent en het scheelt ook weer met opruimen! ;)

Ingrediënten voor spitskool uit de wok (2 personen)

Voedingswaarden per persoon: 499 kcal en 33 koolhydraten
Bereidingstijd: 25 minuten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 eetlepel kerrie
  • 300 gram spitskool
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram rookworst
  • 100 milliliter melk

Spitskool uit de wok met rookworst

Begin met de voorbereiding, dan hoef je daarna alles alleen nog maar in de pan te doen. Snijd de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes. Als je een hele spitskool hebt gekocht, maak je deze schoon en snijd je deze in smalle reepjes. Als je een zakje spitskool hebt gekocht is het helemaal makkelijk, dan kan je dat gedeelte natuurlijk overslaan! Snijd de rookworst in plakjes en snijd vervolgens deze vervolgens weer in reepjes.

Spitskool uit de wok met rookworstSpitskool uit de wok met rookworst

Tijd om te gaan wokken! Verhit een klein beetje olijfolie of boter in de wok en fruit de ui en het teentje knoflook. Voeg de 1/4 eetlepel kerrie toe en bak het geheel een paar minuutjes. Voeg de spitskool en de aardappelschijfjes toe en roerbak deze drie minuten op middelhoog vuur. Voeg de rookworst toe en breng het gerecht op smaak met een beetje peper en zout. Vervolgens voeg je de 100 milliliter melk toe en doe je een deksel op de wokpan. Laat het geheel zo’n tien minuutjes sudderen, totdat de melk helemaal opgelost is en de aardappelschijfjes gaar zijn. Schep het op een bord en smullen maar!

Wat is jullie favoriete gerecht met spitskool?