Spitskool uit de wok met rookworst

Hebben jullie al plannen voor het avondeten vanavond? Zo niet, dan raad ik je bij deze aan om eens spitskool klaar te maken in de wok! Hoewel ik zelf geen liefhebber ben van spitskool, vond ik het gecombineerd met de ingrediënten van dit recept heerlijk! Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om klaar te maken en kan alles gewoon in één pan, waardoor je lekker snel klaar bent en het scheelt ook weer met opruimen! ;)

Ingrediënten voor spitskool uit de wok (2 personen)

Voedingswaarden per persoon: 499 kcal en 33 koolhydraten
Bereidingstijd: 25 minuten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 eetlepel kerrie
  • 300 gram spitskool
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 200 gram rookworst
  • 100 milliliter melk

Spitskool uit de wok met rookworst

Begin met de voorbereiding, dan hoef je daarna alles alleen nog maar in de pan te doen. Snijd de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes. Als je een hele spitskool hebt gekocht, maak je deze schoon en snijd je deze in smalle reepjes. Als je een zakje spitskool hebt gekocht is het helemaal makkelijk, dan kan je dat gedeelte natuurlijk overslaan! Snijd de rookworst in plakjes en snijd vervolgens deze vervolgens weer in reepjes.

Spitskool uit de wok met rookworstSpitskool uit de wok met rookworst

Tijd om te gaan wokken! Verhit een klein beetje olijfolie of boter in de wok en fruit de ui en het teentje knoflook. Voeg de 1/4 eetlepel kerrie toe en bak het geheel een paar minuutjes. Voeg de spitskool en de aardappelschijfjes toe en roerbak deze drie minuten op middelhoog vuur. Voeg de rookworst toe en breng het gerecht op smaak met een beetje peper en zout. Vervolgens voeg je de 100 milliliter melk toe en doe je een deksel op de wokpan. Laat het geheel zo’n tien minuutjes sudderen, totdat de melk helemaal opgelost is en de aardappelschijfjes gaar zijn. Schep het op een bord en smullen maar!

Wat is jullie favoriete gerecht met spitskool?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

  • Deborah

    Volgens mij heb ik nog nooit spitskool gegeten.
    Dit zou wel eens een lekker recept kunnen zijn om uit te proberen :)

    Reageer...
  • Janneke

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga het misschien ook nog wel eens proberen.

    Reageer...
  • Bettie

    Ik ben ook geen echte spitskool liefhebber, maar misschien dat ik dit wel een keer ga uitproberen.

    Reageer...
  • Donna Luisa

    Hmm klinkt lekker. Ik denk alleen dat ik serieus nog nooit spitskool gegeten heb! Haha.

    Reageer...
  • Mylou

    Nu heb ik zin in rookworst! Hoe krijg je het voor elkaar, om mij in de zomer zin te laten krijgen in rookworst :’).

    Reageer...
  • Saskia | SASHIONBLOG.com

    Ohh dit ziet er héél lekker uit! En zo makkelijk ook :) Ik vind spitskool over het algemeen wel erg lekker en rookworst is ook altijd goed. Dit ga ik zeker een keer proberen, ik sla ‘m op!

    ♥♥♥ Saskia

    Reageer...
  • Karin

    Als ik het met nog minder koolhydraten wil maken en de aardappeltjes skip, heeft dan de melk nog wel zin?

    Reageer...
    • Lauriëtte

      Hi Karin,
      Denk dat melk dan nog steeds wel een goede toevoeging is i.v.m. de kruiden, maar je zou iets minder kunnen doen! :)

      Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
  • Interesse in een samenwerking?