Spending diet; mijn aankopen tot nu toe

Begin dit jaar heb ik besloten om het roer om te gooien en te starten met een spending diet. Terwijl ons nieuwbouwhuis gebouwd wordt, is dit hét ideale moment om mijn spaarrekening flink te laten groeien. Omdat ik voorheen vanalles kocht en mijn bankrekening aan het einde van de maand een tikkeltje verdrietig was, heb ik mezelf voorgenomen om daarmee te stoppen. Geen tientallen impulsaankopen meer! In plaats daarvan mag ik alleen nog maar kleding, boeken en andere luxe-artikelen kopen van mijn marktplaats opbrengsten.

Oeps…

Nou, dat ging niet helemaal zoals gepland zullen we maar zeggen. Januari ging goed, erg goed. Maar eind februari ging ik een klein beetje de mist in. Waar ik had afgesproken om alleen maar aankopen te doen van mijn marktplaats opbrengsten, gaf ik op een doodnormale zaterdag opeens het dubbele uit. En ergens was het ook wel een klein beetje verdiend. Want na twee maanden met de hand op de knip, was een beloning ook wel op zijn plaats. Hoewel die waarde van die beloning wel iets hoger lag dan verwacht…

De dag daarna rende ik gelijk door het huis voor nieuwe spullen om op marktplaats te zetten, want ik moet hoe dan ook de balans weer in orde krijgen. Zolang ik qua marktplaats opbrengsten in de min sta, kan er niks nieuws gekocht worden. Inmiddels staat het ‘te besteden’ bedrag bijna weer in de plus, hoera! Ondanks dat ik veel bewuster een aankoop doe, merk ik dat er toch ook nog wat impulsaankopen tussen zitten. Gek genoeg waren de meeste aankopen kleding; en als ik dan iets koop, dan zijn het ook wel gelijk wat serieuzere bedragen.

Mijn aankopen in januari

 • Kaartje voor Girlboss: Cynthia Schultz
  Girlboss is een theaterserie in de Rotterdamse bibliotheek, met om de twee maanden een girlboss in de spotlights! Het kaartje hiervoor was mijn eerste aankoop van het jaar.
 • Zwarte blouse van River Island
  Tijdens het NOS journaal zag ik Dionne met een prachtige blouse. Die moest ik hebben. Met wat speurwerk heb ik hem online gevonden en vervolgens direct besteld. Dionne droeg de blouse met een mooie rok en ik zag de outfit al helemaal voor me. Leren laarsjes, mijn zwarte rokje van Esprit en de zwarte blouse als eye-catcher. Tot nu toe heb ik de blouse twee keer aangehad.. Of het een miskoop is geweest, weet ik nog niet. Ik geef het nog een kans! Impulsief was het in ieder geval wel.

Spending diet; mijn aankopen tot nu toe

Mijn aankopen in februari

 • Boek: Je hebt wél iets te verbergen
  Na het zien van de film Snowden, ben ik mij gaan verdiepen in privacy. Zo’n film is natuurlijk hartstikke gedramatiseerd, waardoor je een nogal vertroebeld beeld krijgt. Met dit boek, uitgegeven door de Correspondent, verwacht ik er meer over te leren.
 • Zwarte broek van Denham
  Zoals al vaker verteld, koop ik al mijn broeken van het Amsterdamse merk Denham. Zit ook weer een flink prijskaartje aan, maar ze zitten goed, en gaan lang mee! Toen ik op de United Wardrobe van Sanny Verhoeven een zwarte Denham voorbij zag komen, voor ongeveer 1/3 van de nieuwprijs, had ik hem al besteld voordat ik het door had. Uiteindelijk bleek het een verkeerd model te zijn, als in: niet het model dat ik normaal gesproken draag. Dit was een miskoopje, maar gelukkig heb ik de broek zelf ook weer op marktplaats kunnen verkopen, weliswaar met een beetje verlies.
 • Truien van Joline Jolink
  In de winkel van Joline Jolink, viel ik als een blok voor alle mooie kleding. Daar, op die mooie zonnige zaterdag, schopte ik al mijn spaarplannen in de war. Ik kocht twee zogenaamde ‘huistruien’ die ik met veel plezier ook naar werk draag. Het zijn mijn favoriete items van het moment. Erg comfortabel, maar ook erg leuk!
 • Jurk van Unconventional Wardrobe
  Toen ik deze jurk in de winkel aanhad voelde ik me een echte powervrouw. Het meisje bij de kassa bevestigde ook nog dat het een goede keuze was. Maar eenmaal thuis is de twijfel toegeslagen. Elke keer als ik hem aan wil doen, bedenk ik mij op het laatste moment en kies ik toch weer voor iets dat meer in mijn comfort-zone ligt.

Spending diet; mijn aankopen tot nu toeSpending diet; mijn aankopen tot nu toe

Wat betreft het spekken van mijn spaarrekening was februari niet de beste maand. Gelukkig gaat het deze maand een stuk beter! Vooralsnog heb ik alleen nog maar een kaartje gekocht voor de masterclass van Sanny Verhoeven in april. Vanzelfsprekend heb ik wel nog een mooi verlanglijstje, voor als ik weer wat te besteden heb! ;)

Mini-verlanglijst:

 • Horloge van Cluse
  Dit horloge staat al zo lang op mijn verlanglijstje! Zodra de balans weer dik in de plus staat, ga ik deze voor mezelf kopen;
  kan ik eindelijk weer de tijd zien zonder mijn telefoon te pakken.
 • Roze pedaalemmer
  In onze rommelkamer staat een klein lelijk prullenbakje, voor make-up watjes, daglenzen etc. Omdat het niet het meest mooie prullenbakje is, wil ik deze graag vervangen met een pastelkleurige pedaalemmer van Brabantia. Dat staat gelijk een stuk mooier!
 • Travel wallet van kikki.K
  Bij elke nieuwsbrief van kikki.K kijk ik mijn ogen uit, zij hebben zulke mooie spulletjes. Als ik rondwandel op het vliegveld ben ik altijd doodsbang om mijn paspoort en/of boarding pas kwijt te raken. Hopelijk is die angst met een travel wallet verleden tijd.

Spending diet; mijn aankopen tot nu toe

Wat heb jij dit jaar allemaal al gekocht?Disclaimer

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Ayla

  Wat goed dat je dit doet! Wij zijn nu precies bezig met het nieuwe huis, en die spaarrekening komt inderdaad goed van pas! Wel zonde dat je je geld nu aan zoveel kleding uitgeeft, ik zou het echt proberen te sparen. Wat mij altijd helpt: ik maak een lijstje met kleding die ik nodig heb. En dan écht nodig, omdat iets anders in die categorie het leven heeft gelaten. En dan mag ik alleen dat kopen, geen impulsdingen. Misschien ook een goede voor jou als je erop wilt letten?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Zeker een goede! Vind het ergens ook wel opmerkelijk omdat ik geen kleding/modemeisje ben, en dat ik dan toch uiteindelijk de mist in ga met kleding.. Ruimte voor verbetering! ;) Thnx!

   Reageer...
 • Fenna

  Wat is marktplaats profiel? Dan ga ik even wat spulletjes kopen bij je :)

  Reageer...
 • Marjoleine

  Goed bezig! Ik vind de blouse van River Island echt heel mooi, ik snap dat je hem niet “zomaar” draagt maar voor een avondje uit is hij geweldig. Leuke wishlist, vooral het Cluse horloge. Ik heb er ook eentje en draag hem echt iedere dag.

  Reageer...
 • Anna Maria

  Mijn lijstje is zeker wat langer, maar moet bekennen dat het allemaal baby aankopen zijn… Verder doe ik wel een klein beetje mee…

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?