Smoothie met kiwi, appel en banaan

Deze week heb ik een heerlijke zomerse smoothie met kiwi, appel en banaan gemaakt! Door de combinatie van kiwi met appel en banaan wordt het zurige van de kiwi iets gecompenseerd door het zoete van de appel en de banaan. Wisten jullie dat kiwi’s onwijs gezond zijn? Een kiwi bevat 166% van de dagelijkse behoefte vitamine C, waardoor je je weerstand eenvoudig met een kiwi een boost kan geven. Dat is mooi meegenomen!

Smoothie met kiwi, appel en banaan

Ingrediënten voor een smoothie met kiwi (± 1500 ml)

 • 8 kiwi’s
 • 3 appels
 • 2 bananen

Snijd de appels in stukjes en verwijder het klokhuis. De schil kan je laten zitten, tenzij je de appel in de blender doet, dan is het beter om de schil wel te verwijderen. Snij de kiwi in stukjes. Ik heb de harige schil laten zitten. Deze bevat overigens ook veel gezonde voedingsstoffen! Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de schil er wel af te halen, of alleen de haartjes eraf te borstelen. Helemaal wat je zelf wilt!

Doe vervolgens de stukjes appel en kiwi in de slowjuicer of blender. Verwijder de bananenschil van de banaan en doe vervolgens de twee bananen ook in de blender. Als je de kiwi en appel in de slowjuicer hebt gedaan, doe je het slowjuicesap in de blender en voeg je daarna de bananen daar aan toe. Bananen doen het namelijk niet zo goed in de slowjuicer. Blend vervolgens het geheel twee keer 20 seconden op de hoogste stand of de speciale smoothie stand. Evoila, je gezonde smoothie met kiwi, appel en banaan is klaar! Lekker verfrissend op een koele zomerdag én natuurlijk hartstikke gezond!

Smoothie met kiwi, appel en banaanSmoothie met kiwi, appel en banaan

Geniet van de smoothie! Laat me vooral weten als je de smoothie gaat maken, ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden, vind ik leuk!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Suzanne

  Lekker! Ik ben dol op Kiwi’s! Hihi

  Reageer...
 • Anna

  Lijkt me heel lekker! Ik zat me net af te vragen wat ik met m’n kiwi’s moest doen, haha. Ik denk dat ik het nu wel weet (:
  xxxx

  Reageer...
 • Kimberley

  Lekker ook dat er banaan doorheen zit om het wat minder zuur te maken :)

  Reageer...
 • Maaike

  Hmm klinkt lekker fris! Ik heb nog nooit een smoothie met kiwi gemaakt, slecht eigenlijk ;)

  X

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?