Small Home Office; Mijn eigen werkplekje!

Lang geleden, vroeg ik een keer op Twitter of er veel mensen waren met een werkplekje en waar dat werkplekje dan was in huis. Het afgelopen halfjaar ben ik namelijk enorm aan het stoeien geweest met ‘mijn eigen plekje’. We wonen in een appartement in Rotterdam met naast een woonkamer, een slaapkamer en logeerkamer/rommelkamer/kledingkamer. En eigenlijk was er, afgezien van de woonkamer, nergens écht plek voor een klein werkplekje.

En dat was nu juist het probleem, nouja, probleem wil ik het ook niet noemen, maar ik wilde gewoon wat vrijheid creëren in huis, zodat mijn vriend bijvoorbeeld in de woonkamer een oorlogsdocumentaire op onze mega tv kan kijken en ik ondertussen lekker kan knutselen, zonder dat ik ook half meegezogen wordt in zo’n documentaire.

Het plan

Uiteindelijk bedacht ik dat het misschien wel mogelijk was om de grote houten kast een stukje op te schuiven, dan hadden we zo’n 102 centimeter over, breed genoeg voor een klein bureautje. Ik wilde er ook niet al teveel geld aan uitgeven, want als we straks een groter huis hebben waar ruimte is voor een groter bureau, is het natuurlijk zonde als je een duur klein bureautje gaat vervangen, als het dan een goedkoop bureautje is, is dat niet zo’n probleem. Budget bureau it is. Het witte kastje wat op de foto te zien is had ik al, dus er moest alleen nog een tafelblad gekocht worden en twee poten!

Small Home Office (picture by tijgertjerawr.comSmall Home Office (picture by tijgertjerawr.com

Het resultaat

Het tafelblad kostte slechts 7,95. Super goedkoop! Ik had er twee poten van 2,50 per stuk bij kunnen kopen, maar aangezien ik de rechthoekige poten mooier vond, besloot ik toch net iets meer uit te geven. Inplaats van de 12,95 die ik kwijt had kunnen zijn was dat nu 22,95. Nog steeds aardig budget! Op de muur heb ik een aantal postcards gehangen die ik ontvangen heb via postcrossing, ziet het er gelijk een stuk gezellig uit. Het stoeltje is van de eetkamertafel, maar die kan voorlopig gewoon gebruikt worden voor mijn werkplekje! De meeste tijd zal ik toch nog in de woonkamer spenderen, maar als ik gewoon even in alle rust en stilte een artikel wil schrijven of even iets wil knutselen, heb ik vanaf nu een fijn werkplekje. Ik ben er helemaal blij mee! :D

Small Home Office (picture by tijgertjerawr.comSmall Home Office (picture by tijgertjerawr.comSmall Home Office (picture by tijgertjerawr.com

Hebben jullie ook een eigen werkplekje in huis?