Slim met mijn centjes omgaan; Het grote spaarplan!

Hoewel ik gek ben op financiële overzichten en regelmatig bekijk waar ik mijn geld aan uitgeef, komt het toch zo nu en dan voor dat ik aan het einde van de maand met een pruillip naar mijn bankrekening saldo zit te staren. Daar moet verandering in komen. Onze plannen om binnenkort te verhuizen worden steeds serieuzer en als je wilt verhuizen van een appartement naar een woonhuis heb je centjes nodig, veel centjes.

Huidige situatie

Om even een idee te geven van de huidige situatie. Ongeveer 20% van mijn salaris gaat naar de vaste lasten zoals telefoonrekening, zorgverzekering, stroom, water etcetera. Nog zo’n 20% gaat naar de boodschappen. En vervolgens krijg ik het dus voor elkaar om die overige 60% uit te geven aan van alles en nog wat. Als ik aan het einde van de maand iets overhoud, dan gaat dat naar mijn spaarrekening. Maar op zo’n manier komt er natuurlijk uiteindelijk weinig op mijn spaarrekening terecht.

Nieuwe/gewenste situatie

Sinds deze maand doe ik het anders. Naast de 40% aan vaste lasten en boodschappen gaat er direct 30% naar mijn spaarrekening. Met de rest? Daar moet ik het mee doen. Inclusief vakanties, nieuwe kleding en grote uitgaven. Dat betekent niet dat ik niks meer mag. Het is vooral de bedoeling dat ik bewuster ben van mijn uitgaven en misschien eerst even een nachtje slaap voordat ik klakkeloos iets koop/bestel.

slim met mijn centjes omgaan het grote spaarplan

Moet haalbaar zijn! Het belangrijkste is dat ik weet waar het aan uit gegeven wordt. Dan kan je ook achteraf veel makkelijker beoordelen of iets echt nodig was of niet. Vooralsnog ben ik super gemotiveerd en ben ik vastbesloten om op deze manier écht te gaan sparen. Tot nu toe gaat het aardig, enige minpuntje was de boete die vorige week in de brievenbus lag. Daar had ik dan weer net geen rekening mee gehouden.. ;)

Op welke manier sparen jullie?