Sigma Hartslagmeter; Voor het hardlopen

Belangrijk: Achteraf bleek deze hartslagmeter toch niet zo’n succes te zijn! – Twee weken geleden vertelde ik nog dat ik op de iWatch ging wachten en daarom mijn wens voor een activiteitstracker, sporthorloge en hartslagmeter even links liet liggen. Dat is niet helemaal goed gegaan.. De behoefte aan een hartslagmeter werd toch iets te groot en daarom besloot ik om er gewoon eentje te kopen! Uiteraard wil ik, naast de iWatch, het liefst een Nike+ Sporthorloge met bijbehorende hartslagsensor van Polar, maar dat is op dit punt toch een beetje zonde van het geld en daarom ging ik voor de allergoedkoopste hartslagmeter die er was, de Sigma Hartslagmeter PC 3.11!

Mijn Sigma Hartslagmeter

Voor drie tientjes heb je al een hartslagmeter! Veel opties heeft deze hartslagmeter niet, maar dat vind ik zelf ook niet zo nodig. Belangrijk is dat ik tijdens het hardlopen mijn hartslag in de gaten kan houden en dat kan! Ik bestelde de Sigma hartslagmeter bij Coolblue aangezien ik hem zo snel mogelijk wilde hebben en Coolblue altijd erg betrouwbaar is en goed in de communicatie. De volgende dag had ik hem al in huis!

Sigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenSigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenSigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenSigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenHet is altijd leuk om pakketjes te krijgen van Coolblue! De verpakking van de Sigma hartslagmeter is niet bijzonder maar zit leuk in elkaar! De doos bevat het horloge, de hartslagsensor en een aantal boekjes met instructies die je eigenlijk niet nodig hebt. De sigma hartslagmeter is namelijk super eenvoudig. Door de hartslagsensor een beetje nat te maken en om te doen is het mogelijk om je hartslag te meten. Hij connect automatisch met het horloge en zodra de verbinding tot stand is gezet kan je op het horloge je hartslag aflezen. Naast deze functie, zit er ook een stopwatch op het horloge, deze bedien je met het enige knopje op het horloge.

Sigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenSigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenSigma Hartslagmeter; Voor het hardlopenHelaas ben ik as usual weer iets te klein waardoor het horloge zelf iets te groot is voor mijn pols. Ook is de omvang van de hartslagsensor way too big, maar ik verwacht dat dat bij alle hartslagsensoren zo is, aangezien ze tot nu toe allemaal te groot zijn. Maar dit is natuurlijk op te lossen door er een knoop in te leggen of even een bezoekje te brengen aan iemand met een naaimachine die de band iets kan inkorten. Dus dat komt wel goed! De dag van ontvangst ben ik gelijk in de avond gaan hardlopen. Hij doet het perfect! Je maakt de band een beetje nat, je doet hem om en vervolgens kan je je hartslag aflezen op het horloge.

Gebruiken jullie ook een hartslagmeter voor tijdens het hardlopen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Fabianne

  Ah, tof! Ik doe zelf niet aan hardlopen, maar het klinkt als een handig apparaatje.

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Wat een fijn ding!

  Reageer...
 • Elisa

  Dat is nog eens handig :)

  Reageer...
 • Cindy

  Op de sportschool hebben we zo’n hartslagband voor een health check. Nu moet ik zeggen dat het al heel lang geleden is geweest dat ik zo’n health check heb gedaan. Eigenlijk zou ik dat weer eens moeten gaan doen..

  Reageer...
 • Jorien

  Ziet er goed uit! En ook niet zo groot, zoals sommige hartslag/sporthorloges. Ik gebruik zelf de Nike sportwatch met Polar hartslagmeter. Wat ik hier vooral fijn aan vind is dat de informatie gekoppeld wordt. Je kan later precies zien waar je hartslag omhoog gaat. Ik wil binnenkort ook gaan kijken hoe het zit met hartslagzones. Heb jij daar al onderzoek naar gedaan?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Die combinatie had ik ook het allerliefst gekocht! Het is inderdaad fijn als je kan zien waarom er wat veranderd! Donderdag zal ik een artikel plaatsen over de verschillende hartslagzones! ;) Fijne dag! x

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?