Inspiratie opdoen tijdens het showUP event

Ieder halfjaar kwam ik op verschillende social media kanalen de mooiste interieurbeelden en producten tegen. De foto’s werden gemaakt tijdens het showUP event, dat elk halfjaar plaatsvindt in Expo Haarlemmermeer. Elke keer dacht ik: “Daar wil ik heen!”, om vervolgens een half jaar later weer de mooiste beelden te zien zonder dat ik er zelf was geweest. Omdat we straks met ons nieuwe huis een mooi leeg canvas hebben qua interieur werd het nu maar eens tijd om de datum van de volgende editie vast te zetten in mijn agenda, zodat ik het deze keer niet kon vergeten.

Inspiratie opdoen tijdens de showUP vakbeurs

Een walhalla van mooie spulletjes

Op een zonnige maandag in februari reed ik ’s ochtends vroeg richting Vijfhuizen om samen met blogvriendinnetje Karlijn een bezoek te brengen aan het (voor mij eerste) showUP event! Van origine is het event eigenlijk een inkoopbeurs voor inkopers van woonaccessoires en cadeau-artikelen. Maar de laatste jaren zijn er logischerwijs ook steeds meer bloggers en stylisten op de beurs te vinden, om inspiratie op te doen en te netwerken. Als je je graag bezig houdt met wonen, lifestyle en koken is het showUP event met zo’n 350 exposanten natuurlijk de ideale locatie!

Inspiratie opdoen tijdens de showUP vakbeurs

Van tevoren had ik de plattegrond wel bekeken, maar geen wensenlijstje gemaakt van de stands die ik wilde bezoeken. Het kiezen tussen de merken bleek een onmogelijke opgave, ik wilde eigenlijk gewoon alles zien! Daarom begonnen we maar gewoon bij het begin en maakten we een rondje door de Expo. Met een aantal van de merken was ik al bekend, maar het merendeel van de merken en producten zag ik voor het eerst. Des te leuker, want daardoor was er genoeg nieuws te ontdekken!

Inspiratie opdoen tijdens de showUP vakbeurs

Het grote voordeel van een inkoopbeurs is dat je ter plekke niks kunt kopen; dat is écht mijn redding geweest, haha! ;) Wel heb ik een mooie verlanglijst gemaakt op basis van al het moois wat ik heb gezien. Zo was ik op slag verliefd op de modulaire kast van Moebe, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Deze kast kun je helemaal naar eigen smaak vormgeven door de poten te verlengen of in te korten en de planken ertussen te klemmen. Een andere favoriet was de stand van Charlotte Marie-Louise René, zie de foto bovenaan. Zij maakt rijmpjes van ‘gevonden woorden’. Super leuk voor aan de muur in het nieuwe huis; ik denk dat ik alvast een mooi rijmpje ga uitzoeken!

Inspiratie opdoen tijdens de showUP vakbeursVoorlopig zijn we nog wel even bezig met het afwerken van het huis en de verhuizing. Tegen de tijd dat we echt aan de slag kunnen gaan met het aanschaffen van meubels en accessoires is er vast alweer een nieuwe editie van showUp. Zodra de datum bekend is, zet ik deze gelijk in mijn agenda! ;)

Ben jij wel eens naar het showUP event geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Lilian

  Ik ken het niet, maar ziet er erg leuk uit! Als het niet is om te kopen dan wel ter inspiratie. Dat soort beurzen zou ik wel vaker heen moeten gaan, ik word sowieso blij van mooie dingen.

  Reageer...
 • Karlijn

  Ik vond het onwijs gezellig :) Volgende keer weer samen? X

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ja! <3 Zodra de volgende datum bekend is, zet ik 't gelijk weer in mijn agenda! :)

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?