Shoppen in fashion outlet Bataviastad

Omdat ik voor de winter geen geschikte hardloopkleding heb en ik niet al te veel geld wil uitgeven leek het me leuk om eens naar een Nike factory outlet te gaan! Een simpele hardlooplegging voor de winter moet daar toch wel te vinden zijn! In eerste instantie wilden we een dagje naar Rosada gaan, een fashion outlet in Roosendaal. Maar dat zag er op de website een beetje klein uit. Gelukkig hebben we nog twee grotere fashion outlets in Nederland, namelijk in Lelystad en in Roermond. Allebei niet echt om de hoek, maar leuk voor een dagje uit!

We besloten om naar Bataviastad te gaan, in Lelystad. Daar hebben ze onder andere mijn favoriete merken Esprit, Nike en Sissy Boy! Het ziet er heel erg gezellig uit en is echt een klein stadje met schattige straatjes, pleintjes en eettentjes.

Bezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadHet viel me op dat er een groot verschil zat tussen de winkels in de fashion outlet! Zo hadden ze bij de Nike factory outlet niet veel bijzonders, terwijl ik toch wel op zijn minst een simpele zwarte hardlooplegging had verwacht. Super jammer. Qua schoenen hadden ze ook niet veel bijzonders, de collectie was heel erg verouderd. Bij Replay was het een grote vergaarbak aan kleding, gesorteerd op maat, maar het waren wel echt de restjes die ze niet verkocht kregen. Maar winkels zoals de Hugo Boss en Sissy Boy waren daarentegen normale en mooie winkels, zoals je hem ook gewoon in de stad tegen zou komen. Vol met leuke spulletjes! Bij de Sissy Boy kocht ik een prachtige warme rode (hoe kan het ook anders) sjaal, een notitieblokje en een klein DIY pakketje.

Bezoekje Bataviastad in LelystadBij Hugo Boss zag ik een prachtig jurkje. Ik was op slag verliefd en mijn bankrekening begon alvast een beetje te huilen. Hoewel ik wist dat het erg onverstandig was, besloot ik het jurkje te passen. Grote fout natuurlijk, want daarna was het nog moeilijker om afstand te doen van dit prachtige kledingstuk. Op de foto zie je hoe de verkoopster het jurkje terug hangt in het rek, mweh. Hoewel het echt liefde op het eerste gezicht was, vond ik 235 euro toch iets aan de hoge kant. Jammer maar helaas.

Bezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadDe Esprit outlet was helaas niet wat ik er van verwacht had. Het voelde aan als een soort magazijn en het viel me op dat er aardig wat kapotte kledingstukken te vinden waren. Toch vond ik het rokje op onderstaande foto erg leuk. Bloempjes, ik hou van bloempjes! Door de zakjes aan de zijkant leek het wel een beetje op een keukenschort, waardoor ik het rokje toch maar teruggehangen heb. Maar de bloempjes zijn leuk!

Bezoekje Bataviastad in LelystadAl met al heb ik maar zo’n twintig euro uitgegeven bij de Sissy Boy en was het een goedkoop dagje shoppen! ;) Het is erg leuk om eens een bezoekje te brengen aan Bataviastad, zeker als je nog nooit in een fashion outlet bent geweest! De prijzen zijn ook flink lager dan in de normale winkels. De volgende keer brengen we een bezoekje aan de fashion outlet in Roermond, want daar hebben ze weer andere merken!

Zijn jullie wel eens in een Nederlandse fashion outlet geweest?