Shoppen in fashion outlet Bataviastad

Omdat ik voor de winter geen geschikte hardloopkleding heb en ik niet al te veel geld wil uitgeven leek het me leuk om eens naar een Nike factory outlet te gaan! Een simpele hardlooplegging voor de winter moet daar toch wel te vinden zijn! In eerste instantie wilden we een dagje naar Rosada gaan, een fashion outlet in Roosendaal. Maar dat zag er op de website een beetje klein uit. Gelukkig hebben we nog twee grotere fashion outlets in Nederland, namelijk in Lelystad en in Roermond. Allebei niet echt om de hoek, maar leuk voor een dagje uit!

We besloten om naar Bataviastad te gaan, in Lelystad. Daar hebben ze onder andere mijn favoriete merken Esprit, Nike en Sissy Boy! Het ziet er heel erg gezellig uit en is echt een klein stadje met schattige straatjes, pleintjes en eettentjes.

Bezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadHet viel me op dat er een groot verschil zat tussen de winkels in de fashion outlet! Zo hadden ze bij de Nike factory outlet niet veel bijzonders, terwijl ik toch wel op zijn minst een simpele zwarte hardlooplegging had verwacht. Super jammer. Qua schoenen hadden ze ook niet veel bijzonders, de collectie was heel erg verouderd. Bij Replay was het een grote vergaarbak aan kleding, gesorteerd op maat, maar het waren wel echt de restjes die ze niet verkocht kregen. Maar winkels zoals de Hugo Boss en Sissy Boy waren daarentegen normale en mooie winkels, zoals je hem ook gewoon in de stad tegen zou komen. Vol met leuke spulletjes! Bij de Sissy Boy kocht ik een prachtige warme rode (hoe kan het ook anders) sjaal, een notitieblokje en een klein DIY pakketje.

Bezoekje Bataviastad in LelystadBij Hugo Boss zag ik een prachtig jurkje. Ik was op slag verliefd en mijn bankrekening begon alvast een beetje te huilen. Hoewel ik wist dat het erg onverstandig was, besloot ik het jurkje te passen. Grote fout natuurlijk, want daarna was het nog moeilijker om afstand te doen van dit prachtige kledingstuk. Op de foto zie je hoe de verkoopster het jurkje terug hangt in het rek, mweh. Hoewel het echt liefde op het eerste gezicht was, vond ik 235 euro toch iets aan de hoge kant. Jammer maar helaas.

Bezoekje Bataviastad in LelystadBezoekje Bataviastad in LelystadDe Esprit outlet was helaas niet wat ik er van verwacht had. Het voelde aan als een soort magazijn en het viel me op dat er aardig wat kapotte kledingstukken te vinden waren. Toch vond ik het rokje op onderstaande foto erg leuk. Bloempjes, ik hou van bloempjes! Door de zakjes aan de zijkant leek het wel een beetje op een keukenschort, waardoor ik het rokje toch maar teruggehangen heb. Maar de bloempjes zijn leuk!

Bezoekje Bataviastad in LelystadAl met al heb ik maar zo’n twintig euro uitgegeven bij de Sissy Boy en was het een goedkoop dagje shoppen! ;) Het is erg leuk om eens een bezoekje te brengen aan Bataviastad, zeker als je nog nooit in een fashion outlet bent geweest! De prijzen zijn ook flink lager dan in de normale winkels. De volgende keer brengen we een bezoekje aan de fashion outlet in Roermond, want daar hebben ze weer andere merken!

Zijn jullie wel eens in een Nederlandse fashion outlet geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Citlali

  Leuke sjaal! Ik vind het bloemenrokje ook erg leuk, jammer van de zakken.

  Reageer...
 • laralaurentia

  Als je Nike wil scoren kan je beter naar de Outlet in Osdorp gaan. Die heeft echt leuke dingen en zat zwarte leggings :)

  Reageer...
 • Dionne

  Ziet er heel leuk uit! Lang geleden dat ik daar was!

  Reageer...
 • Bente

  Jammer dat Nike zo tegenviel! Ik ben nog nooit bij een fashion outlet geweest en hoewel het er schattig uitziet vind ik het door je verhaal ook niet echt een aanrader ;)

  Reageer...
 • Fleur

  Wat leuk dat je naar Batavia stad bent geweest! Ik kwam daar vroeger ook wel eens, maar vond het eerlijk gezegd altijd een beetje tegenvallen. Ik ben pasgeleden wel voor het eerst naar de outlet in Roermond geweest en ik vond het daar echt fantastisch, maar nog steeds aardig duur. Ik vond trouwens dat jurkje van Hugo Boss ook echt ontzettend mooi!!

  Reageer...
 • Anneleen

  Ik kende dit nog niet. Ik weet niet of ze zoiets hebben bij ons in België. Lijkt me wel gezellig!

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Dit is echt tof!

  Reageer...
 • Renate - Dat Zit Wel Snor

  Ik was vorige winter voor het eerst in Bataviastad en ik vond het zeer tegenvallend. Ik was best wel teleurgesteld. De omgeving en de huisjes waar de winkels inzaten vond ik wel heel leuk. Ik ben erg benieuwd naar je diy pakketje.

  Reageer...
 • Fabianne

  Bataviastad is tof! Leuke dingen heb je gekocht :). En dat jurkje is inderdaad to die for, haha.

  Reageer...
 • Tessa

  Aah ik moet echt een keer naar Bataviastad! Het ziet er echt geweldig uit :D
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Elisa

  Oh wat is het lang geleden dat ik daar ben geweest, moet toegeven dat het ook eenmalig was omdat ik de kledij nog duur vond :)

  Reageer...
 • Kim / Vintage & Beauty

  Jammer dat de Esprit zo tegenviel. Vaak vind je in outlets nog wel wat fijne basics. Ik ben hier echt al jaren niet meer geweest. Toch maar een keer naar toe :)

  Reageer...
 • Photo Diary September; Vakantie & Eten! - Wish Flower

  […] gingen een dagje naar Bataviastad en kwamen onderweg deze windmolens […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?