Shoplog; Gekocht in Groningen

Afgelopen zaterdag ben ik gezellig met Irenka een dagje in Groningen geweest, zoals jullie in mijn vorige artikel konden lezen. Er waren een aantal winkeltjes waar ik graag naartoe wilde en waar ik wat leuke spulletjes heb gekocht. Gek genoeg zijn we, afgezien van een klein jurken winkeltje, in geen enkele kledingwinkel geweest. Veel van die winkels hebben we in Rotterdam ook en daarom gingen we juist naar de iets meer uniekere winkeltjes. Ik laat graag aan jullie zien wat ik allemaal heb gekocht in Groningen!

In de nostalgische speelgoedwinkel ‘Toy Toy’ hadden ze naast speelgoed ook leuke decoratie voor in huis. Toen ik onderstaande waxinelichtjes zag, wist ik in eerste instantie eigenlijk niet zo goed wat het was, totdat ik goed naar het label keek. Tien branduren, in zo’n klein kaarsje! Normaal gesproken zou ik zoiets niet zo snel kopen, maar ik ben stiekem wel benieuwd of het waxinelichtje echt tien uur kan branden en het waxinelichtjes was maar één euro! Bij de wereldwinkel hadden ze een enorme voorraad Tony’s Chocolonely. Omdat ik geen mega grote fan ben van chocolade (ja echt, dat bestaat haha) kocht ik dit pakje met allemaal kleine losse chocolaatjes! Een klein stukje chocolade vind ik namelijk wél lekker, zolang het maar geen hele reep is. Perfect dus!

Shoplog; Gekocht in GroningenBij Søstrene Grene hadden ze vooral heel erg veel opbergdoosjes. Ik denk dat ik wel tien keer van selectie gewisseld ben, wat een lastige keuze. Als ik met de auto was geweest had ik veel meer doosjes gekocht, maar dat kon helaas niet! Daarnaast heb ik ook geen idee wat ik met al die doosjes moet doen maar dat terzijde. Door die schattige printjes denk je daar op dat moment even niet aan. Uiteindelijk ging ik voor een mintgroen/blauw en mooi tropisch patroon. Ook kocht ik een klein krijtbordje, inclusief krijtjes waar ik, zoals jullie kunnen zien, al goed gebruik van heb gemaakt. Altijd handig om te hebben.

Hetzelfde was het geval bij het lijmpistool. Op het moment zelf kon ik even geen situatie bedenken waarop ik het nodig zou hebben, maar voor vijf euro is het altijd handig om in huis te hebben. Verder kocht ik nog twee stickervelletjes, schattige kaarsjes en een klein ezeltje. Zo’n ezeltje had ik eerder al eens gekocht bij de Flying Tiger inclusief mini canvas. Maar aangezien het ezeltje op dit moment op mijn werk staat met een kalender van 2015, besloot ik om er nog eentje te kopen voor thuis! Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat ze bij Søstrene Grene ook heel veel mooi papier hadden en leuke notitieboekjes, maar helaas bleek dat niet zo te zijn. Ach, scheelt weer in de portemonnee! ;)

Shoplog; Gekocht in GroningenShoplog; Gekocht in GroningenShoplog; Gekocht in GroningenShoplog; Gekocht in GroningenBij de ‘Fantasy Shop’ kocht ik twee kleine potion bottles. Ik vond de winkel zo tof, dat ik gewoon iets wilde kopen en besloot daarom als aandenken deze twee kleine flesjes te kopen. Misschien doe ik er ooit wel wat in en draag ik het als kettinkje, de mogelijkheden zijn eindeloos en ik vind er vast wel een bestemming voor. Bij de Flying Tiger hadden ze een iets andere collectie dan in Rotterdam. Misschien omdat Groningen dichter bij Scandinavië ligt? Ik kocht papieren rietjes met een patroontje en hartjes post-its.

Shoplog; Gekocht in GroningenShoplog; Gekocht in GroningenBij de prachtige interieurwinkel Laif & Nuver kocht ik een klein glazen kistje en een kaart met een mooie tekst. In de winkel hadden ze wanden vol magneetborden met mooie en inspirerende teksten, maar omdat mijn vriend niet zo fan is van een huis vol teksten besloot ik een mooie tekst in postcard vorm te kopen. Leuk voor op mijn magneetbord, zonder dat het een enorme eye catcher is in huis! :)

Shoplog; Gekocht in GroningenHet was een gezellige dag en ik ben heel erg blij met de spulletjes die ik heb gekocht in Groningen! Nu hopen dat er ook een Søstrene Grene geopend wordt in Rotterdam anders moet ik nog wel een paar keer op en neer naar Groningen! ;)

Zijn jullie wel eens bij Søstrene Grene geweest?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Nathalie

  Wat een ontzettend leuke aankopen! Ik zou zeker blij worden als deze winkel in Rotterdam zou komen. Hij staat in ieder geval op m’n lijstje voor als ik ooit weer eens in Groningen ben!

  Reageer...
 • Miranda

  Ik kende Søstrene Grene nog niet, maar als ik de leuke spulletjes zie die jij hebt gekocht dan word ik zeker nieuwsgierig. Ook vind ik de potion bottles erg schattig, ik hou van kleine flesjes =P

  Reageer...
 • Dina

  Sostrene Grene is zo’n leuk winkeltje. Ik ging daar ook altijd graag even langs tussen de colleges door. Leuke spulletjes heb je gekocht en vooral tof dat jullie juist die kleine leuke winkeltjes hebben bezocht!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Wat lijkt het me heerlijk als je gewoon even tussen je colleges naar Sostrene kan! :D

   Reageer...
 • Anne

  Oh, je hebt echt hele leuke spulletjes gekocht! Toen ik in Kopenhagen was, heb ik minstens een half uur door Sostrene Grene rondgelopen en genoten van alle mooie spulletjes :)

  Reageer...
 • Anneleen

  Oh wat een mooie spulletjes! Heel leuk om te zien! Ik vind die hartjes post-its zo leuk en dat glazen kistje vind ik ook heel bijzonder! Ik ben benieuwd wat je gaat doen met de twee kleine flesjes ;)

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ik heb er inmiddels een leuk plannetje voor! Zal het binnenkort delen! :D

   Reageer...
 • Jasmijn

  Wat een geweldige aankopen! Ik heb nog nooit gehoord van die winkel, dus ik ben er waarschijnlijk nooit geweest ;-) Ik wil er nu wel erg graag naar toe, maar om helemaal naar Groningen te gaan is ook weer zo wat. Het lijmpistool deed me er aan herinneren dat ik er ook nog een wil, maar de hele tijd vergeet. Ik moet m nu maar echt eens gaan kopen. Dankje!

  Reageer...
 • Bente

  Wat een ontzettend leuke dingen heb je gekocht! En nee, nog nooit bij de Søstrene Grene geweest. Toch ook maar weer eens een bezoekje aan Groningen plannen!

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een leuke aankopen. Tijd dat ik eens een bezoekje aan Groningen ga brengen, met name voor Søstrene Grene, voor ons nieuwe huis ook!

  Reageer...
 • Hesteranne

  Je hebt een heleboel leuke spulletjes gekocht. Vooral je aankopen van Laif & Nuver vind ik erg mooi. Ik ben volgende week even in Groningen dus ga zeker even een kijkje nemen!

  Reageer...
 • monique

  Wat een fantastische aankopen! Laif & Nuver klinkt als een fantastisch winkeltje; prachtige spullen!

  Reageer...
 • Renate

  Ik ben ook altijd erg fan van opberg doosjes :D. Er is altijd wel rommel die je erin kan gooien. Het doosje met de aquarel print erop is ook mijn favoriet. Een schildering van blaadjes. What’s not to love?

  Reageer...
 • Ysanne

  Wat een leuke dingetjes! Ben ook al heel lang op zoek naar zo’n glazen doosje om cactusjes in te kunnen zetten!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Ze hebben ook zulke doosjes bij Loods5, die zijn iets groter! :)

   Reageer...
 • Elze

  Wat een leuke spulletjes! Ik wil ook!

  Reageer...
 • Karlijn

  Wat schattig, mini Tony’s! Ik wist helemaal niet dat die bestonden. Trouwens, op Etsy kun je een heleboel voorbeelden van kettingen met zulke miniflesjes vinden, als je even zoekt kun je hele leuke vinden :)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Gotta love flying tiger!

  Reageer...
 • Pauline

  Je hebt hele leuke spulletjes gekocht! En die tiny tony’s, wat schattig.

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
 • Andrea

  Wat een leuke items!

  Reageer...
 • Danielle

  Wat een leuke, lieve, schattige dingen! Ik ben gisteren ook helemaal los gegaan in Flying Tiger voor mijn lentefeestje, haha!

  Reageer...
 • Liliane

  Omg, die doosjes, wat een fijne hebbedingetjes!
  Ben ook wel benieuwd of het kaarsje echt 10 uur kan branden :D
  En mini tony chocolonely vind ik altijd zo cute, in zoverre dat je chocolade cute kan noemen haha.

  Reageer...
 • Silvana

  Wat een toffe spulletjes heb je gekocht! Vooral de items van Søstrene Grene vind ik echt fantastisch. Inderdaad; hij mag snel naar Rotterdam komen, hihi.

  Reageer...
 • Linda

  Ohhh leuke spulletjes! Ik zou ook graag een keertje naar die winkel willen maar Groningen is zooo ver weg…

  Reageer...
 • Marcella

  Leuke spullen heb je gekocht! Kom vooral nog eens terug naar Groningen, leuke stad! ;-)

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?