Schilderen met acrylverf; Mijn eerste poging

Na het vorige ‘succes’ van mijn waterverf experiment besloot ik om eens wat verder te experimenteren. Je weet het nooit, misschien kom je er opeens achter dat je de nieuwe Picasso bent. In mijn geval is dat helaas niet zo, maar at least I tried! Bij de Flying Tiger had ik goedkoop wat acrylverf en olieverf gekocht, zeker als je wilt experimenteren is het fijn als zo’n setje maar een paar euro kost, mocht het dan mislukken, doet het niet zoveel pijn in je portemonnee. Ook had ik een klein mini ezeltje gekocht met een mini doekje, zo leuk!

Schilderen met acrylverf

Omdat ik niet zo goed wist of ik met acrylverf of olieverf aan de slag moest gaan besloot ik op het doosje te kijken. De olieverf had een droogtijd van een maand, acrylverf it is. Tsja, wat ga je dan vervolgens schilderen? Al snel moest ik denken aan een prachtig paradijselijk plekje op Samos waar mijn vriend en ik vorig jaar waren. Het was een mooi verlaten strand vol met schelpjes en schattige witte huisjes waar ik graag in zou willen wonen. Ik kijk graag terug naar de foto’s. Misschien iets te ambitieus (ja doh), besloot ik om de foto van dit mooie strand in Samos na te schilderen.

Schilderen met AcrylverfIk begon met potlood dun de belangrijke lijnen te tekenen. Vervolgens ging ik vol goede moed aan de slag met de acrylverf en kwam ik er snel achter dat het geen succes zou worden. Met waterverf kan je lekker kliederen en dan geeft het een leuk effect. Bij acrylverf wordt het een zooitje en ziet het er niet meer uit. Ik besloot ermee te stoppen en heb uiteindelijk maar een leuke zonsondergang gemaakt. Helaas geen hoogstaand kunstwerkje, ik denk dat een kindje op de basisschool het mooier had kunnen doen.

Schilderen met AcrylverfSchilderen met AcrylverfSchilderen met AcrylverfConclusie, ik ben hier gewoon niet goed in, maar we kunnen niet overal goed in zijn dus dat is geen probleem! Zolang je het niet probeert weet je het niet en nu weet ik het wel. Kliederen met waterverf is leuk, maar écht schilderen is niet aan mij besteed.

Hebben jullie wel eens iets geschilderd met acrylverf?