Schilderen met acrylverf; Mijn eerste poging

Na het vorige ‘succes’ van mijn waterverf experiment besloot ik om eens wat verder te experimenteren. Je weet het nooit, misschien kom je er opeens achter dat je de nieuwe Picasso bent. In mijn geval is dat helaas niet zo, maar at least I tried! Bij de Flying Tiger had ik goedkoop wat acrylverf en olieverf gekocht, zeker als je wilt experimenteren is het fijn als zo’n setje maar een paar euro kost, mocht het dan mislukken, doet het niet zoveel pijn in je portemonnee. Ook had ik een klein mini ezeltje gekocht met een mini doekje, zo leuk!

Schilderen met acrylverf

Omdat ik niet zo goed wist of ik met acrylverf of olieverf aan de slag moest gaan besloot ik op het doosje te kijken. De olieverf had een droogtijd van een maand, acrylverf it is. Tsja, wat ga je dan vervolgens schilderen? Al snel moest ik denken aan een prachtig paradijselijk plekje op Samos waar mijn vriend en ik vorig jaar waren. Het was een mooi verlaten strand vol met schelpjes en schattige witte huisjes waar ik graag in zou willen wonen. Ik kijk graag terug naar de foto’s. Misschien iets te ambitieus (ja doh), besloot ik om de foto van dit mooie strand in Samos na te schilderen.

Schilderen met AcrylverfIk begon met potlood dun de belangrijke lijnen te tekenen. Vervolgens ging ik vol goede moed aan de slag met de acrylverf en kwam ik er snel achter dat het geen succes zou worden. Met waterverf kan je lekker kliederen en dan geeft het een leuk effect. Bij acrylverf wordt het een zooitje en ziet het er niet meer uit. Ik besloot ermee te stoppen en heb uiteindelijk maar een leuke zonsondergang gemaakt. Helaas geen hoogstaand kunstwerkje, ik denk dat een kindje op de basisschool het mooier had kunnen doen.

Schilderen met AcrylverfSchilderen met AcrylverfSchilderen met AcrylverfConclusie, ik ben hier gewoon niet goed in, maar we kunnen niet overal goed in zijn dus dat is geen probleem! Zolang je het niet probeert weet je het niet en nu weet ik het wel. Kliederen met waterverf is leuk, maar écht schilderen is niet aan mij besteed.

Hebben jullie wel eens iets geschilderd met acrylverf?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Irma

  Haha, als eerste keek ik naar de foto en dacht; hé, mooie zonsondergang.. En daarna las ik jouw stukje pas. Toch blijf ik bij mijn gedachten! Je bent misschien geen Picaso, maar ik -en mijn twee linkerhanden die níét creatief zijn- vind het er nog niet eens zo gek uitzien!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Haha aww dat is lief! Denk dat je creaties met twee linker handen ook wel mooi zijn hoor! ;)

   Reageer...
 • tessa

  Soms is verfen zo heerlijk om te doen! Heel rustgevend en wat een schattig canvasje!
  Liefs, Tessa

  Reageer...
 • Pauline

  Ach, je hebt het inderdaad geprobeerd! En de zonsondergang is goed gelukt hoor!
  Trouwens wel een goed idee om zo’n setje bij Flying Tiger te kopen, thanks voor de tip!

  Liefs,
  Pauline

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Alsjeblieft! Ze hebben heel erg veel goedkope knutselspulletjes! :D

   Reageer...
 • Renate

  Wat een lief mini schilderijtjes. Schilderen op zo’n klein oppervlak is ook lastig. Je kan bijna geen detail toevoegen waardoor het al snel een kinderlijke style krijgt. Ik zou nog niet opgeven met schilderen. Het kan zo leuk zijn. Neem in het begin een simpele voorwerp om te schilderen, bijvoorbeeld één bloem. Je zal zien dat het resultaat beter is.
  Ik hou van schilderen en ik doe het veel te weinig. Dit komt doordat ik eigenlijk te groot werk waardoor het niet op mijn tafel past, daarnaast zie ik twee dagen geen zonlicht meer.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Schilder jij met acrylverf of olieverf? Wil het nog wel eens een keer proberen maar dan inderdaad op een iets groter oppervlak!

   Reageer...
 • Kelly

  Ziet er leuk uit!

  Reageer...
 • Rianne

  Ach, zolang je het maar leuk vind om te doen! Ik vind hem wel leuk geworden :)

  Reageer...
 • Nina

  Het is echt super mooi gedaan!

  Reageer...
 • Manuela

  Wel erg schattig zeg zo’n mini setje en het is goed gelukt hoor! Had je het al eens eerder geprobeerd om te doen? Heb zelf keuzevakken gedaan in schilderen met acrylverf en aquarelverf (dat laatste is echt moeilijk want het droogt op binnen enkele seconden). Lang niet meer gedaan, maar het is wel erg ontspannend :-) Heb wat voorbeeldjes hier op staan: http://manuelastoter.carbonmade.com/projects/3018178

  Reageer...
 • blauwesokken

  wauw superleuk! Leuk he om lekker uit te proberen of het wat is :-) Ik doe het wat dat betreft te weinig…. en dat terwijl ik best veel schilderspullen heb! Maar ik vind het ook niet makkelijk.

  Leuk dat jullie ook op Samos zijn geweest! Welk strandje heb je geprobeerd te schilderen? :-)

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Supertof!

  Reageer...
 • Jorien

  Wat een lief, klein doekje! De zonsondergang is best mooi geworden:) Denk dat het op een groter doek wat makkelijker was geweest om het strand in Samos te schilderen! Bij de Action en Big Bazar verkopen ze ook veel schilder spullen. Heb ook ooit eens met olieverf geschilderd, maar vind acrylverf veel fijner!

  Reageer...
 • Elisa

  Schilderen is niet voor iedereen weg gelegd, tekenen gaat hier goed af maar schilderen… Neen dat kunnen wij niet.

  Reageer...
 • Katrien

  Ik kan zelf ook niet goed schilderen maar ik vind het wel leuk om te doen en dat is toch het belangrijkste!? Ik vind jouw schilderijtje best goed gelukt hoor! Ik zou zelfs zo iets al verpest hebben. :)
  Maar ja, oefening baart kunst…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Dat is inderdaad het belangrijkste! Haha aww dankjewel, ja denk je? Ik denk dat jouw zonsondergang stukken mooier zou zijn! ;)

   Reageer...
 • Tips om te doen in Kusadasi #2 (+ Samos!) - Wish Flower

  […] de andere kant van het eiland vind je het plaatsje Kokkari, waar ik al eens eerder over schreef toen ik aan de slag ging met acrylverf! Dit is het meest schattige strandje dat ik ooit heb gezien. […]

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?