1068
11

Sapje met witte druiven en worteltjes

Totaal onvoorbereid stond ik afgelopen weekend in de supermarkt zonder enig idee wat voor een sapje ik wilde gaan maken. Dan maar kijken wat er in de bonus is en op basis daarvan een receptje bedenken! De witte druiven en appeltjes waren in de bonus, een fijne basis. Uiteindelijk heb ik nog wat worteltjes toegevoegd om het sapje wat zoeter te maken. Het is misschien een onverwachte en iets rare combinatie, maar ik vond het sapje ondanks de ietwat vreemde combinatie super lekker! Het sapje is erg fris en misschien iets richting het zure aan, door de witte druiven, maar daar hou ik wel van!

Sapje met witte druiven en worteltjes

Ingrediënten voor een sapje met witte druiven (± 1000 ml)

  • 500 gram pitloze witte druiven
  • 500 gram geschrapte worteltjes
  • 4 appels

Om onduidelijkheden te voorkomen; Op de foto hierboven zijn vijf appels te zien, maar uiteindelijk heb ik er maar vier gebruikt voor dit recept omdat ik de anderhalve liter inmiddels al bereikt had! Snijd de appels in stukjes en verwijder het klokhuis. De schil kan je laten zitten, tenzij je alles in een blender doet, dan kan je de schil er wel beter vanaf halen. Doe vervolgens de stukjes, witte druiven en worteltjes in de slowjuicer of blender.

Als je ervoor kiest om het sapje te maken met een blender is het handig om er rekening mee te houden dat blenders misschien wat moeite hebben met de worteltjes. Indien dat het geval is kan het helpen om wat water toe te voegen, hierdoor maak je het de blender iets makkelijker en worden de worteltjes ook goed geblend. Et voilà! Je sapje met witte druiven, worteltjes en appeltjes is klaar!

Sapje met witte druiven en worteltjesSapje met witte druiven en worteltjesSapje met witte druiven en worteltjes

Geniet ervan! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie de vreemde combinatie misschien ook stiekem wel lekker vinden! ;)