Sandwich met avocado, bacon en honing

Geïnspireerd door de prachtige en lekkermakende foto van Monique van Loon, oprichtster van Culy.nl, heb ik geprobeerd om haar guilty pleasure sandwich met avocado, bacon en honing na te maken. Het ziet er misschien niet even lekker uit als op de foto van Monique, maar lekker was het wel! En niet geheel onbelangrijk, super makkelijk om te maken!

Ingrediënten voor een sandwich met avocado

  • Twee boterhammen
  • Avocado
  • Bacon
  • Honing

Sandwich met avocado, bacon en honingLeg de twee boterhammen klaar op een bord. Pak de avocado en snijd deze doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes uit de schil en leg deze op de boterhammen. Daarna pak je een pan en bak je de bacon lekker crispy. Je hoeft hiervoor geen bakboter te gebruiken, de bacon bevat genoeg vet van ziczelf waardoor het niet aanbakt. Om de bacon lekker knapperig te krijgen doe ik soms de deksel op de pan, maar iedereen heeft zijn eigen manier om de bacon lekker crispy te krijgen! Als de bacon bijna klaar is doe je in de pan aan beide kanten van de bacon wat honing en laat je dat heel eventjes mee bakken. Zo trekt de smaak van de honing in de bacon en wordt de hartige smaak van de bacon gecombineerd met een heerlijke zoete honingsmaak. Leg de bacon vervolgens op de avocado en klaar is je heerlijk sandwich met avocado, bacon en honing!

Het is misschien even wennen, maar als je dit een keer hebt gegeten, ga je het gegarandeerd nog een keer maken, beloofd! De bacon is misschien niet het meeste gezonde product, maar door de combinatie met avocado is het toch een beetje gezond! ;)

Sandwich met avocado, bacon en honing

Gaan jullie deze sandwich met avocado maken?
Laat me vooral weten wat jullie ervan vinden, ben benieuwd!