1804
20

Roze koeken maken; Homemade!

Glacé koeken, ook wel bekend als de roze koeken bestaan uit een cakeje met een heerlijke roze laag glazuur. In de supermarkt zag ik een handig pakket van Honig om zelf overheerlijke roze koeken mee te maken! Omdat ik niet zo’n keukenprinses ben probeer ik zo nu en dan gewoon wat te maken met standaard pakketten a la Honig, want dat is meestal lekker eenvoudig! Als dat dan lukt, probeer ik het de volgende keer zelf, zonder standaard pakketje!

Ingrediënten voor 12 roze koeken

  • Honig pakket
  • Zachte boter
  • 1 Ei
  • 2 Eetlepels halfvolle melk
  • Fruit
  • Decoratie

Aan de hand van wat foto’s zal ik jullie laten zien hoe ik deze glacé koeken gemaakt heb!

Roze koeken maken; Homemade!-01

Het pakket van Honig voor de glacé koeken.

Roze koeken maken; Homemade!-02

Mix de boter luchtig en voeg vervolgens het ei en 30 ml melk toe.

Roze koeken maken; Homemade!-03

Mix net zo lang totdat je een mooie gladde deeg hebt.

Roze koeken maken; Homemade!-04

Maak met twee lepels kleine bolletjes en verdeel deze over de bakplaat. De doorsnede van een deegbolletje moet ongeveer 4 centimeter zijn. Zet het vervolgens in de voorverwarmde oven (160°C). Bak de koeken 12-15 minuten.

Roze koeken maken; Homemade!-05

Voeg twee eetlepels warm water toe aan de glazuurmix.

Roze koeken maken; Homemade!-06

Roer net zolang totdat de glazuurmix een glad geheel is.

Roze koeken maken; Homemade!-07

Tadaa! Een klein beetje misvormd en ongelijk, maar best aardig voor een eerste keer, toch?

Roze koeken maken; Homemade!-08

Naast de zoete decoratie wilde ik de koeken ook decoreren met fruit.
Ik liet het bevroren fruit ontdooien met de restwarmte van de oven.

Roze koeken maken; Homemade!-09

Breng met een eetlepel het glazuur gelijkmatig aan op de koeken.

Roze koeken maken; Homemade!-10

Klaar! Tijd om de glacé koeken te decoreren! Je kan dit doen met fruit of lekkere zoete strooisels!

Hebben jullie wel eens zelf roze koeken gemaakt?