Royal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijd!

Gisteren was eindelijk de dag waar ik de afgelopen maanden naartoe heb gewerkt! De Royal Run, georganiseerd door het Diabetes Fonds. Mijn allereerste hardloopwedstrijd én het evenement waarvoor ik samen met familie, vrienden en kennissen 510,- euro bij elkaar heb verzameld! Ondanks de zenuwen is het gelukt om de zeven kilometer te hardlopen en was het een geslaagde dag!

Mijn eerste hardloopwedstrijd, zenuwachtig!!

Donderdag halverwege de dag begonnen de zenuwen. Hoewel de Royal Run pas op zondag was ben ik zo’n type die dagen van tevoren al onrustig wordt, zeker als het iets is waar je zo’n lange tijd naar toewerkt. Opzich was ik niet heel zenuwachtig voor het hardlopen zelf, maar meer voor wat er tijdens het hardlopen zou kunnen gebeuren. Stel nu dat ik toch opeens een hypo zou krijgen, enorme steken in mijn zij of misselijk word.. Het is dan misschien wel een recreatierun waar het niet gaat om winnen, je wilt toch een prestatie neerzetten. Je hebt niet voor niks getraind!

Royal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdRoyal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdZondagochtend gingen we vroeg op pad. Eerst richting mijn ouders en toen samen met de auto naar Baarn. Door de organisatie was alles top geregeld! We parkeerden de auto op een industrieterrein en werden netjes met een pendelbus naar Paleis Soestdijk gebracht. Eenmaal op het terrein zat de sfeer er al goed in, wat aan de ene kant fijn en geruststellend was, maar me aan de andere kant nog zenuwachtiger maakte. Het gaat vandaag écht gebeuren, mijn eerste hardloopwedstrijd! Gelukkig had ik mijn ouders, vriend, oom en tante als toeschouwers! :D Het parcours was 3.5 kilometer en aangezien ik zeven kilometer ging hardlopen moest ik het rondje twee keer lopen. Het parcours ging dwars door de bossen van Paleis Soestdijk, die normaal gesproken hermetisch zijn afgesloten voor bezoekers. Het was prachtig!

Het eerste rondje

Direct na de start worden we een heuvel opgestuurd. “Dat hadden ze er niet bij verteld!” roept een vrouw terwijl we heuvel op rennen. We kijken elkaar aan en moeten lachen, zo’n heuvel had ik me inderdaad ook niet helemaal op ingesteld. Gelukkig is het de enige échte heuvel en is de rest van het parcours wel heuvelachtig, maar niet extreem. Soms moeten we een klein modderpoeltje ontwijken, maar dat hoort er nu eenmaal bij als je door het bos gaat hardlopen. Ik had verwacht dat iedereen super snel zou zijn en ik de hele tijd ingehaald zou worden, maar we lopen gezamenlijk met een pace van 6’30”, precies mijn streven, heel fijn! Tot nu toe gaat het eerste rondje goed, dit is veelbelovend!

Royal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdNa ongeveer drie kilometer komt het paleis in zicht. Het geeft een enorme kick om voor het bordes van Paleis Soestdijk te lopen met al die toeschouwers! Hop de hoek om en daar is de start/finish alweer, tijd voor het tweede rondje.

Het tweede rondje

Onderweg staan twee waterpunten en hoewel ik had verwacht dat het praktisch onmogelijk was om tijdens een hardloopwedstrijd uit een plastic bekertje water te drinken gaat dat toch best aardig. Het begin van de tweede rondje gaat goed, ik loop nog steeds onder de 6’30” en heb stiekem het gevoel dat het me wel gaat lukken om die zeven kilometer in één keer te hardlopen. Maar na 5.5 kilometer gaat het toch mis. Buikpijn, misselijk, steken in mijn zij. Precies waar ik bang voor was. Wat doe je dan, doorrennen met het risico dat je je nog slechter gaat voelen of even een stukje wandelen? Ik kies voor wandelen. Het is nog maar anderhalve kilometer, een paar minuten wandelen moet kunnen. In tegenstelling tot de eerste ronde langs het bordes, loop ik nu als een kreupel oud vrouwtje met steken in mijn zij.

Royal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdRoyal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdNog een halve kilomter! Nog even volhouden. Ik ga toch maar weer hardlopen, want ik wil niet wandelend over de finish. Mijn papa staat vooraan de grote mensenmassa bij de finish en geeft me met zijn motiverende woorden het laatste beetje kracht dat ervoor zorgt dat ik toch nog een klein sprintje trek. Met tranen in mijn ogen kom ik over de finish. Tranen van teleurstelling omdat de tijd op de klok hoger ligt dan mijn streeftijd, maar vooral ook tranen van geluk en opluchting. I did it!

Een leuk dagje uit

Uiteindelijk was mijn tijd op de zeven kilometer 46:59! Ondanks dat het 119 seconden langzamer is dan mijn streven ben ik er blij mee! De volgende keer doe ik het binnen de 45:00! ;) Na de hardloopwedstrijd zijn we wat gaan lunchen bij de oranjerie. Daar hebben we een paar uurtjes gezeten zodat ik een beetje uit kon rusten. Vervolgens heb ik me omgekleed (na zeven kilometer in de warmte is dat toch wel zo prettig) en maakten we nog een wandeling door de tuinen van Paleis Soestdijk!

Royal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdRoyal Run; Mijn eerste hardloopwedstrijdOp de terugweg zijn we nog gezellig uit eten geweest en ben ik daarna ’s avonds na het schrijven van dit artikel met een voldaan gevoel mijn bedje ingekropen.

Heel erg bedankt voor de mooie donaties, support en lieve woorden!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Nienke

  Supergoed gedaan! Op naar de volgende run?

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Voorlopig nog niks op de planning, eerst even uitrusten! ;) Maar moet zeggen dat het wel kriebelt, het was echt heel gaaf! :)

   Reageer...
 • Renske

  Wauw, wat heb je een mooi bedrag bij elkaar verzameld. De run heb je ook supergoed gedaan! Je kunt trots zijn op jezelf. :-)

  Reageer...
 • Ruth

  Wauw wat goed van je zeg! En wat heb je een mooi bedrag verzameld! Iets om trots op te zijn lijkt me :-)

  Reageer...
 • Mille Pagine

  Super, wat fijn dat je het gelukt is, en je hebt echt een flink bedrag ingezameld ook!
  Ik deed trouwens vorig jaar mee en toen was het parcours véél te vol. Fijn om te lezen dat dit jaar alles soepel liep. Waren er diverse startgroepen? Of een maximaal aantal deelnemers? Ben benieuwd hoe het is opgelost.

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Het was wel aardig druk hoor! Er was volgens mij wel een maximum aantal deelnemeners, maar wel meer dan vorig jaar. Er waren geen verschillende startgroepen. Elke afstand begon tegelijkertijd. Voor de iets snellere mensen is het misschien nadeling, maar ik vond het persoonlijk wel prettig! ;)

   Reageer...
 • Annelies

  Wauw, goed zeg! Ik doe het je niet na… Mag je trots op zijn!

  Reageer...
 • Linda

  Wauw, super goed gedaan! Mag je trots op zijn!

  Reageer...
 • Marion

  Gefeliciteerd, meis! Ik ben ontzettend blij dat het je gelukt is en dat je zo’n prachtig bedrag opgehaald hebt. Hier mag je echt heel trots op zijn! X

  Reageer...
 • Fleur Sophia

  Super goed gedaan en leuk om foto’s uit mijn omgeving te zien, haha!

  Reageer...
 • Cindy

  Wat een prachtige tijd. Had ik je blog maar vaker in de gaten gehouden, dan had ik nog geld kunnen doneren aan je. Je mag trots zijn op jezelf dat je dit hebt gedaan, met die hitte. Chapeau!

  Reageer...
 • Stella

  Wauw Laurie, wat ontzettend stoer dat je dit gewoon hebt gedaan! Ik vind het mega knap, doe het je ECHT niet na. Je mag mega trots op jezelf zijn. Ben ik ook, op jou. Liefs!

  Reageer...
 • Jim

  Well done!

  Reageer...
 • Elisa van Propvol

  Wouw super tof en goed gedaan :D :D

  Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?