Risotto met champignons en spek

Gek genoeg wordt risotto vaak gezien als een moeilijk en ingewikkeld gerecht. Wie dat de wereld in heeft geholpen weet ik niet, maar ik kan je vertellen dat er niks van waar is. Risotto is namelijk super eenvoudig om te maken! Het enige wat je nodig hebt is een pakje risotto, een ui, wat bouillonblokjes en geduld. Qua ingrediënten kan je er vanalles bij doen. Zo maakte ik voorheen risotto met ham en courgette, maar inmiddels ben ik zelf ook wat gaan experimenteren en heb ik nu de lekkerste combinatie ooit gevonden, namelijk met champignons en spek!

Risotto met champignons en spek

Hoe maak je risotto met champignons en spek?

De risotto maak je gewoon zoals je het normaal doet. Je fruit een uitje, doet de risotto in de pan en wacht totdat het een beetje glazig is en vervolgens doe je er steeds een beetje bouillon bij, totdat de risotto alle bouillon opgenomen heeft Ondertussen bak je in een ander pannetje de champignons en de ontbijtspekjes en doe je dit uiteindelijk bij de risotto, samen met wat parmezaanse kaas.

Nu is het zo dat de smaak van ontbijtspek eigenlijk elk gerecht wel lekker maakt, maar zeker in combinatie met de risotto is het heerlijk! Misschien wel een klein calorieënbommetje, maar dat is zo nu en dan niet zo’n probleem!

Hebben jullie risotto wel eens met deze ingrediënten gegeten?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Laat je ook een reactie achter?

 • Elke

  Lijkt mij super lekker! Risotto is sowieso al onwijs lekker :)

  Reageer...
 • Melanie

  Haha, vooral geduld is belangrijk! Ik vind risotto ook heerlijk!

  Reageer...
 • Nienke

  Ik heb echt nog nooit risotto gegeten, maar dit is wel een goed recept om ‘ns uit te proberen!

  Reageer...
 • Stella

  Ik heb één keer risotto gegeten, dat had één van mijn beste vrienden voor me gemaakt. Geloof met prei en heel veel kaas. Dat was zo machtig dat ik er een beetje misselijk van werd en daarom heb ik nu een beetje een ‘meh’ gevoel bij risotto. Maar het ziet er wel ontzettend lekker uit! Zal ik het dan toch maar eens gaan proberen? (: Liefs!

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Je kan het in ieder geval nog 1x proberen! :D Het is zo lekker!

   Reageer...
 • Eva Realitijd

  Zo lang geleden dat ik risotto maakte, zonde! Ik heb er nu wel weer helemaal zin in, yumm!

  Reageer...
 • Daniëlle

  Dat maak ik ook vaak, is mijn lievelings eten!! Maar vult als een gek

  Reageer...
 • Anneleen

  Hier thuis eten we nooit risotto. Lijkt me wel erg lekker! Vooral de combinatie champignon en spekjes is helemaal mijn smaak!

  Reageer...
 • Marjolein

  mmmm, dit lijkt me heerlijk zeg :D dankjewel voor het delen, ik ga het zeker maken binnenkort.

  Reageer...
 • Mama van Vesper

  oohh lekker !

  Reageer...
 • Elsbet | La Vie Pure

  Omg, this looks soooo good!

  Reageer...
 • Marlissa

  Ja risotto is juist super simpel! Goed idee van de spekjes:)

  Reageer...
 • Tjitske Anna

  Klinkt erg lekker! Ik ben gek op risotto, mijn zus kan het echt onwijs lekker klaar maken!

  Reageer...
 • Karin

  Hij was lekker!!!! :D Bedankt voor het recept, ik kon heel moeilijk eentje met vlees vinden, kennelijk is risotto populair onder vegetariërs… denk je trouwens dat je ook witte wijn kunt gebruiken? Ik heb het nog nooit eerder gebruikt maar zag dat het een gangbare combinatie is met risotto…

  Reageer...
  • Lauriëtte

   Leuk om te horen Karin! :D Ik denk het wel, heb vaker die combinatie gehoord maar heb het zelf nog nooit geprobeerd!

   Reageer...
Laat een reactie achter

In samenwerking met
 • Interesse in een samenwerking?