Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren, ook als het gaat om wat we eten. In mijn geval geef ik de voorkeur aan koolhydraatarme en diervrije producten. Koolhydraatarm om mijn…
Lees verderOp de dagen waarop ik relatief weinig koolhydraten eet, merk ik dat het managen van mijn bloedglucosewaarden mij makkelijker afgaat. Dat is reden genoeg om meer te experimenteren met low…
Lees verderIn theorie kan ik met diabetes alles eten wat ik wil. Zolang ik daar maar een aantal eenheden insuline tegenover zet. Toch merk ik dat ik, ondanks deze vrijheid, mij…
Lees verderTijdens een van mijn laatste Ikea bezoekjes werd ik getipt op de ‘KAFFEREP’ haverkoekjes. En dan niet de normale variant, maar de koekjes met een laagje chocolade ertussen. In Zweden…
Lees verderSinds ik weer op mezelf woon, probeer ik ‘slim te koken’. Hierdoor zet ik binnen no time toch een betaalbare, overheerlijke maaltijd op tafel! Koken vind ik namelijk erg leuk,…
Lees verderVoor iedereen die denkt dat het zelf maken van jam uren tijd in beslag neemt, en het daarom niet doet. Laat me je uit die gedachten helpen, want dat is…
Lees verderOm het managen van mijn bloedglucosewaarden ‘makkelijker’ te maken, probeer ik maximaal 30 gram koolhydraten per maaltijd te eten. Het vergt een beetje zelfdiscipline, maar het is een realistisch en…
Lees verderMijn bloedglucosewaarden zijn ‘makkelijker’ te managen met een low-carbdieet. Hoewel ik mij hiervan bewust ben, ga ik toch vaak voor koolhydraatrijke producten, zoals brood, pasta en rijst. Of dit een…
Lees verder