Recept; Pasta pesto met spinazie en spekjes

In negen van de tien gevallen combineer ik pasta met een rode saus, maar voor de afwisseling wil soms ook wel eens iets anders. Sinds de eerste keer dat ik pasta pesto heb gemaakt, vind ik dat misschien nog wel lekkerder en al helemaal met spinazie en spekjes (guilty pleasure). Het fijne aan de meeste pasta’s vind ik de eenvoudige én snelle bereiding, want hoewel ik groot liefhebber ben van eten sta ik niet graag lang in de keuken.

Recept; Pasta pesto met spinazie en spekjes

Ingrediënten voor pasta pesto (1 persoon)

Voedingswaarden: 975 kcal en 68 koolhydraten
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 90 gram farfalle
  • 60 gram spinazie
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 40 gram geraspte kaas
  • 45 gram pesto alla genovese

Normaal gesproken ben ik niet zo van de exacte hoeveelheden, maar aangezien ik vanaf nu bij elke maaltijd koolhydraten moet tellen en nog moet leren hoeveel koolhydraten ik per ingrediënt kan verwachten heb ik tijdens de bereiding alles afgemeten. Voel je vrij om iets minder krampachtig met de hoeveelheden om te gaan! ;)

De bereiding

Breng een pan met water aan de kook en doe hier de farfalle of een andere pasta in. Kook 12 minuten voor een lekkere al dente pasta. Bak ondertussen de magere spekreepjes in een koekenpan of wok, zonder boter of olie, in 4 a 5 minuten goudbruin.

Recept; Pasta pesto met spinazie en spekjesRecept; Pasta pesto met spinazie en spekjesSchep twee theelepeltjes pesto uit het potje, dan kom je ongeveer uit op 45 gram. Voeg dit vervolgens toe aan de pan met spekjes. Meng het geheel door elkaar en voeg daarna de spinazie toe. Als je de spinazie in de pan doet lijkt het misschien heel veel, maar dit slinkt erg snel. Wees dus niet te zuinig met de spinazie, vitamientjes zijn gezond!

Recept; Pasta pesto met spinazie en spekjesRecept; Pasta pesto met spinazie en spekjesRecept; Pasta pesto met spinazie en spekjesRecept; Pasta pesto met spinazie en spekjesGiet na twaalf minuten de farfalle af in een vergiet en laat het iets uitlekken. Voeg het vervolgens toe aan de pan met magere spekreepjes, spinazie en pesto en meng het geheel door elkaar. Presenteer het op een leuk bordje en geniet van de overheerlijke pasta pesto die je hebt bereid in slechts 15 minuten! Easy peasy makkelijk! Enjoy!

Recept; Pasta pesto met spinazie en spekjesRecept; Pasta pesto met spinazie en spekjes

Maken jullie wel eens pasta pesto met spinazie en spekjes? Mocht je het een keer gaan maken, laat me dan vooral weten wat je ervan vond! Vind ik leuk! :D